De, marš, Evropo!

0
1336

als-ice-water-1000x500

Na vanrednoj konferenciji za medije Aleksandar Vučić se polio kofom ledene vode, odgovorivši tako na još jedan izazov pred kojim se našao, kako on, tako i Srbija.

– Nominujem Ketrin Ešton, onog Judu Lazara Krstića i Bojana Pajtića da učine isto, ako smeju- podviknuo je potom u mirkofon, dok se ledena voda još slivala niz božansko lice, vizionarske oči, briselsku dioptriju naočara…

– Izvinite, mislili smo da ćete govoriti o demaršu EU povodom izvoza voća u Rusiju…- drznuo se neko od novinara da poremeti liturgijski mir i monašku tišinu, dok je ledena voda još tražila put kroz spojene prste najvećeg sina srpskog naroda i narodnosti.

– De, marš, vi, bre! Kako vas nije sramota da postavite tako neumesno pitanje dok junački odgovaram na postavljeni izazov?! Što to niste pitali Čedu naturistu, dok je ona go i izvajan remetio javni red i mir u Skadarliji, prolivajući onoliku vodu, dok deca u Africi nemaju ni za kafu- na zaista glupo pitanje premijer je odgovorio bogougodnim argumentima, čekajući Stefanović dr Nebojšu da stigne sa još jednom kofom vode, kako bi učinio svetski presedan i postao prvi koji se polio dva puta, iako je ministar policije molio da to učini umesto velikog vođe, bez obzira na činjenicu da i od samog pogleda na mokrog Aleka dobije kijavicu i temperaturu.

– Ako vas već toliko interesuje demarš EU, a ne moje herojsko zapiranje, možemo i o Vucictome, samo da sručim još ovu kofu. Uuuuuu, prija, ko nekad na četničkom trijatlonu…- polivši se i drugom kofom premijer je ukratko obrazložio i stav Srbije povodom ultimatuma Evropske unije, koju je takođe nominovao da se polije…

Vucic– Evropa nas ni na šta ne primorava, samo nam kaže šta ne smemo, što, opet, nije ultimatum već više roditeljska briga za priglupo dete, razumete?! Nisu oni nama zabranili da izvozimo u Rusiju, već nam ne daju, znajući da ne pristajemo na ultimatume, već isključivo na argumentovanu pretnju, što demarš zapravo nije…- racionalno objašnjenje kojim je stavljena tačka na spekulacije kako nas Evropa po ko zna koji put uslovljava, prožeto trećom kofom ledene vode, koju je dr Stefanović neplanirano doneo i prolio po premijeru u sred govora, na šta se bogočovek nije ni osvrnuo.

Da Vas podsetimo:  Saša Edi Đorđević: Jedna više, jedna manje

Led se, kažu, jednostavno topio i nestajao u vidu vodene pare već na nekoliko santimetara od Vučića.

– Ulazak u EU je naš cilj i moramo poštovati volju Brisela kako ne bi ugrozili evropski put Srbije, kojem se već nazire kraj, ali srećan i romantičan, kao u lakim pornićima kad se posle na kraju filma venčaju… Ako hoćete slikovito: Arhimedu je jabuka možda pomogla, ali nama bi izvoz tog prokletog voća odmogao, kao Adamu i Evi, recimo. Razumete: možda bi Srbija zaradila stotine miliona evra na tom poslu, ali bi u Evropu ušli tek za dvadeset umesto sedamnaest godina, što je, priznaćete, značajna razlika! Ipak, ne pada nam na pamet da uvodimo sankcije Rusiji, jednostavno ćemo se praviti da ne postoji, tako smo se dogovorili na sednici Vlade. Ministar Dačić je već oglasio rusku ambasadu za izdavanje studentima, ili bračnom paru bez dece, kućni ljubimci ne dolaze u obzir…- eto, kad se razložno i argumentovano objasni sve biva jasnije i nema mesta daljim spekulacijama.

Nastavljamo evropskom stazicom, ne pristajući na ultimatume, već roditeljsku zabrinutost za ne baš najbistrije dete; jabuka je do daljnjeg zabranjeno voće, kako u Bibliji tako i u Srbiji, a dr Stefanović na bolovanju, s obzirom da je ostatak vremena predviđenog za obraćanje novinarima iskoristio da se petnaest puta polije ledenom vodom, poručujući kroz stisnute zube: „Mogu ja još, Alek! Dajte šmrk, dovezite vodeni top, stavite me u frižider“…

Mihailo Medenica

Dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime