DEBAKL U DAVOSU: Vučić po hodnicima juri strane zvaničnike

0
1441

BxWMr8DPremijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je, po ko zna koji put, da se obruka na velikom međunarodnom skupu. Naime, Vučić je u Davosu jurio strane zvaničnike po hodnicima!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić duboko je uveren da je njegovo prisustvo na Svetskom ekonomskom forumu nešto posebno značajno. Vučić je u jednom trenutku rekao da misli da je “jedini sa Zapadnog Balkana” dobio poziv da dođe na samit.

– To je velika čast, posebno što mislim da sam jedini sa Zapadnog Balkana i u Istočnoj Evropi… Mislim da smo jedna od retkih zemalja koja je taj poziv dobila, rekao je samouvereni Vučić.

Kaže da je velika privilegija što je dobio poziv, jer je bilo izuzetno teško doći do pozivnice. Istakao je da su mnogi pokušavali da dobiju pozivnicu za skup svetske političke, finansijske i ekonomske elite, te da on nije tražio da bude pozvan.

– Dobio sam poziv od Klausa Švaba i direktora Ekonomskog foruma. To je velika stvar za našu zemlju, dodao je Vučić.

Domaći mediji prenose da je Vučić u Davosu imao “više bilateralnih sastanaka”. Međutim, kada pogledamo snimke tih “bilateralnih sastanaka” dolazimo do zaključka da nije reč o “bilateralnim sastancima”, već o ćaskanju na hodnicima!

Vučić je prošle godine bio u Davosu, pa nije uspeo da privuče nijednog stranog investitora. Iako domaći mediji tvrde da Vučić u Davosu radi na privlačenju stranih investitora, ćaskanja na hodnicima ne uveravaju da su ti razgovori ozbiljni.

Bitno je da je Vučić dobio priliku da se druži sa strancima, da se oseća uvaženo, da daje izjave… A kada se vrati u Srbiju, nastaviće da sprovodi kampanju mrženje prema sopstvenom narodu.

Da Vas podsetimo:  Poslovi porodice Kisić

Ulizivao se Angeli Merkel kao nikada do sada

Pošto je video da ga svetski mediji ignorišu, Vučić je pokušao da im skrene pažnju ulizivanjem Angeli Merkel.

“Moje da volim i poštujem Merkel i da tako ću da nastavim.”

“Meni je svejedno da li je Angeli Merkel pala popularnost ili nije. U mojim očima je ona najveći evropski lider i baš me je briga šta bilo ko drugi o tome misli.”

“Nemojte da očekujete da se negde nešto desi, a da niko nikome ne sme ništa u lice da kaže, pa da onda za sve bude kriva Angela Merkel.”

“Makar bio jedini ovde koji će da govori pozitivno o Merkelovoj, ja to stvarno tako mislim, i mislim da sam u pravu.”

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime