Dečiji poziv za molitve

0
849

Svake nedelje i praznika molimo pravoslavni narod da dolazi na molitve u razaranu i potapanu Nemanjićku Gračanicu, kako bismo se izborili za nastavak Svetih Liturgija za spas Gračanice od pogubne državne brane Rovni!

deciji-poziv-u-gracanicu

Polako se Gračanički stražari skućavaju na stražama u okruženju stradalne Svetinje Gračanice koju okružuje narod praznikom a opasnost od zatrpavanja Crkve (konzervacije) od strane Brane Rovni i firme Ingrapomni – visi u vazduhu, naročito radnim danom.

Naravno, prihvatamo u našu osmatračku gostoprimnicu svakog poklonika koji dođe da vida rane Svoje stradalne Svetinje poviše proevRopskog Valjeva.

Naravno – U velikoj nadi iščekujemo srbski narod svake nedelje i praznika kod svoje u ranama vapijuće Svetinje – a kad se sveštenik ohrabri da ponovo služi Liturgiju Bogu i rodu (koji ga čeka) – nadamo se pokajno – rodoljubivom buđenju vascele Srbije sa blagoslovom gračaničkog Arhangela Mihaila…

U to ime, kao dug LJubavi Božijoj, očekujemo vas Pravoslavci i u sutrašnju nedelju i u svaki naredni praznik na Narodne Molitve u razaranoj i potapanoj Gračanici (početak uvek u 09:00 časova, doći preko Poćute do Tubravića gde će vas čekati znak za pešačku stazu prema, od bezbožne države opkoljenoj Svetinji, ka kojoj ćemo se potom sa naše osmatračnice zajedno spustiti.

Ne znamo koliko će sve ovo trajati… radnici sa brane provire sa brda da vide koga ima u porti manastira, a policije nema u blizini manastira danima sem što su jedna policijska kola stalno na samoj pogubnoj  brani Rovni…

Jedni stražare kod Božije Svetinje a drugi kod đavolje skalamerije koja je uništava.

Istinoljublje / KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime