Deficit žena

0
1087
Foto: pixabay.com

Dok je radila ona, prva, prava i jedina milanovačka televizija, jedna tadašnja koleginica (ehh!!!), jedno jutro je pozvala Policijsku stanicu da proveri servisne informacije. Organ reda sa druge strane žice joj je rekao da nije bilo nikakvih problema, osim što je prijavljeno jedno nasilje u porodici, jer je suprug pretukao svoju, trebalo bi, lepšu polovinu. Naravno, njegov izveštaj je propraćen gromoglasnim smehom sa njegove strane!!! Nekim ljudima je, valjda, ekstremno smešno kad jači tuče slabijeg, odnosno, kad neko ne zna ništa o „čojstvu i junaštvu“.

Elem, ovih dana u mnogim tabloidima i internet portalima, uglavnom u rubrici „zabava“(!?!?!?), prepričavaju se dogadjaji kako je jedan bivši košarkaški reprezentativac, primalac nacionalne penzije i, ako ne zvanično član Stranke, ono, bar, javni simpatizer, pretukao svoju zakonitu suprugu, kao i 16 godina staru ćerku! I, onda on daje prvu izjavu u kojoj objašnjava da, eto, „on već tri godine pokušava da se razvede, a ona neće, jer on ima para“. Naravno, odmah kreće tirada „pater familijasa“ iz Srbije, a pogotovu onih koji niti su „pater“, niti imaju „familijas“, koji opravdavaju ovaj gest nekadašnjeg sportiste.

Niko se nije zapitao zašto on sve te tri godine tokom kojih se „razvodi“ živi pod istim krovom sa takvim „zlikovcem“, na koga je potrebno dići i noge i ruke da bi se „dozvala pameti“. Takodje, niko ne postavlja pitanje kakav je to otac koji, kako je navedeno, „brutalno pretuče“ svoje maloletno dete. Srbi, kao „narod najstariji“ i ne pomišljaju da porodično nasilje može da bude i u kontra smeru, odnosno, i ženski pol može da bude nasilan prema muškom, ali, izgleda da je većinu sramota da to prizna.

Da Vas podsetimo:  Čistoća je zakon!

Osim toga, obznanjeno je i da osim „Sigurne kuće“ za žene, postoje iste takve ustanove i za pripadnike, zvanično, jačeg, ili ružnijeg pola. Ali, to je sramota, kažu. Šta nam tradicija uradi… Ipak, ono što je zabrinjavajuće, to je pitanje, bar u ovom, javno itekako zastupljenom slučaju, gde su sve one žene iz opštinskih, skupštinskih, mesnih i drugih odbora koje su se protivile nasilju nad ženama i kad ga nije bilo? Možda im muževi ne daju da izadju iz kuća?

Goran Trifunović
Izvor: gminfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime