Deset milijardi (ruskih)?

4
1754

Branko DragašSkrećem vam pažnju na jedan podatak koji je ostao neprimećen u javnosti. Prilikom boravka Putina, on je izjavio da je Rusija spremna da odobri Srbiji 10 milijardi evra. Taj iznos je bio najavljen i prilikom njegove ranije posete. Deset milijardi je lično Putin izgovorio. Pred čitavom našom javnosti.

Šta se desilo? Ništa. Srbija ništa nije preduzela da povuče taj novac. Zašto? Nema objašnjenja.

Ovo je dokaz da Srbiju vode diletanti. Nesposobni da pokrenu privredu Srbije.

Kada prvi čovek Imperije u uzdizanju objavi da je spreman da Srbiji odobri toliki novac, onda je ozbiljno promislio o tome, jer takav državnik ne mlatara jezikom kao krava sa repom i ne baljezga gluposti, kao srpski političari na vlasti i u opoziciji.

Putin je ozbiljan u svojoj nameri. Srpski političari su idioti i izdajnici.

Nije došlo do realizacije ovog posla. Neverni Toma je kao Žalosna Sova sedeo ispred Putina. Nije imao petlju ništa da ga pita. Bio je presrećan što su mu žena i unuk prisutni paradi.

Aca Dramoser je pitao o FIAT-u. Više puta. Kada se Putinu smučilo, on ga je upitao još jednom.

Deset milijardi čeka neke sposobne srpske pregovarače.

vladimir-putin-aleksandar-putin-ivica-dacic-vojna-parada-kisa-foto-marina-l-1413498556-582186

CRTA

Nastavlja se Teror režima prema malim preduzetnicima.

Vlasniku samostalne trgovinske radnje su zatvorili radnju na sedam dana. Zašto? Našli su mu svesku gde je davao komšijama robu na poček. Na rate. Kako se kaže u narodu – na crtu.

Okrutnost režima je nesnosna. Teraju poreske radnike da budu janičari prema svome narodu. To neće da izađe na dobro. To zlostavljanje siromašnog naroda.

Mali trgovac je dao robu na crtu da bi mogao on da preživi. Shvata da njegove komšije nemaju para. Pomaže im da plate i da on zaradi neku crkavicu.

Da Vas podsetimo:  Profesionalni novinari žrtvuju svoju bezbednost, najviše ih ugrožava vladajuća stranka

Komšija Pera 800 dinara, Vasa 1.400 dinara, Mika 480 dinara ……..

Komšije su mu zahvalne što mogu da kupuju na crtu.

Država je dobila svoj porez. Roba se prodala. Trgovac može da preživi. Siromašni kupci mogu nekako da krpe probušen život.

Režim je totalitarno osion. Prema građanima i malim privrednicima.

Tajkune ne diraju. Stotine miliona evra neplaćenog poreza. Niko ih ne juri. Sve su to unosni klijenti za reketiranje. Partijsko reketiranje.

Drugom nesrećnom trgovcu su zatvorili radnju zato što je prodavao dve vrste jabuke za 69 dinara, jedna se zvala jonatan, druga greni smit. Cena je ista, ali naziv druge klase jabuka je različit. Na kasi se razlikovali samo nazivi. Kazna. Prekršaj! Zatvori!

U teškom trenutku kada svi jedva preživljavamo i kada se jako teško ugovaraju poslovi na tržištu, poreska uprava ne sme tako da se ponaša. Poreska uprava je deo privrednog sistema. Oni nisu okupatori koji otimaju novac od naroda. Oni su podrška privrednom razvoju.

Režimi se menjaju, ali stid ostaje.

Molim radnike poreske uprave da budu pažljivi prema našem opljačkanom i siromašnom narodu. Ne plaća on svoje obaveze iz revolta ili obesti. Narod ne plaća jer – NEMA PARA! Osiromašili smo svi koji radimo u privredi i koji pošteno radimo.

Treba stvoriti novi privredni sistem baziran na malim porezima. Male poreze svi plaćaju.

Jeftina država, mali porezi i sloboda preduzetnicima. Kada besni kriza ne pokazuje država svoju snagu zlostavljanjem i pljačkanjem svoga naroda. To nije dozvoljeno. To je opasno!

Narod se ućutao! Kada Srbin ćuti, to ne valja.

Branko Dragaš

4 KOMENTARA

 1. Sama slika govori kakva nam je vlast.
  Mom prijatelju su zatvorili trafiku jer su našli 60 din. više u kasi nego što je na fiskalnoj traci.
  Neko treba da osmisli kako povući novac od 10 milijardi $.To ovi sa štancovanim diplomama i doktoratima ne znaju.Zato ljudi svojih 50-65.g. sa završenim pravim fakultetima čame po zavodima za zapošljavanje ili rade neadekvatne poslove.Čak su im i minuli rad (iskustvo) obezvredili kako bi poslodavci napunili svoje džepove. Zato i živimo ovako.Na TV-u sam video kako „savetnik“ u nekom ministarstvu savetuje a nema više od 25.g. koga savetuje i kako savetuje mi osećamo.Verovatno je završio i Megatrend kao većina ministara pa čak i Predsednik. Itd.itd.

 2. Jel da racunam i na onih 10 od prosle posete ili su to iste ruske pare ? Mmmmozda kad im skinu sankcije, a znamo svi da Zapad ima to kao deo strategije protiv Rusije., te da se to nece skoro desiti. A i ako daju bice kredit ili cemo za te iste pare kupiti rusku robu (MIG recimo), kao sto je bivalo do sada….pogledaj obim robne razmene sa Rusijom i videces koliki su nam „prijatelji“. Kleine morgen.

  • Srboljube,nemas ti pojma o zivotu,mislim da si clan sns-a i samo slusas direktive i lazi tvog predsednika,koji ce uskoro srbiju razjebati da necemo ni vodu za pice imati.

   • Ako si vec Rusofil ond analaiziraj bolje sta kazem, nemoj zapadnjacki brzopleto da prilepis etiketu koja je na potpunon pogresnoj tegli !
    A o mojoj ljubavi prema SNS i Velikom Vodji bolje da ti ne kazem, nije ovo mesto za psovke. Otkud ti takav stav ?
    A to da nemam pojma o zivotu, oces reci o onome sto sam izneo kao misljenje ili o mojoj strucnoj ekonomskoj diplomi i zvanju, ali stecenim na Univerzitetu van Srbije i Evrope ?
    Ti ocito nisi skontao da kritikujem.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime