Deset nultih tačaka za uspravnu Srbiju

0
206
Foto: Z. Šaponjić

Ukoliko smo kao narod rešeni da opstanemo, preživimo i nadživimo zlo kojim smo decenijama pritisnuti, neophodno je da uspostavimo najširu moguću saglasnost koja se bazira na sledećim činjenicama i postulatima:

1. Svetosavlje, kosovski zavet i ćirilica su temelj srpskog nacionalnog i duhovnog identiteta.

2. Srpski narod je stvorio dve Jugoslavije i ničim nije učestvovao u iniciranju njihovog razbijanja, niti je odgovoran za njihov krvavi raspad 1941. i 1991. godine, čija je on najveća žrtva.

3. Komunističke vlasti predvođene Josipom Brozom, smišljeno, kontinuirano i sistematski su vršile zločine i teror protiv srpskog naroda, koji uključuju ubistva, zatvaranja i zastrašivanja ljudi, kao i aktivnosti usmerene protiv srpske kulture, jezika, duhovnosti, identiteta, Srpske pravoslavne crkve i Srbije kao federalne jedinice u okviru SFRJ.

4. Srbija nije niti je ikada bila fašistička država, a fašistička ideologija nikada u Srbiji nije imala uporište niti bila inkorporirana u državnu politiku.

5. Srpski narod je, uz Jevreje, jedini nad kojim je u drugom svetskom ratu u Evropi počinjen zločin genocida, a za koji je odgovorna NDH.

6. U Srebrenici nije izvršen genocid već ratni zločin protiv zarobljenika koji se ničim ne može i ne treba pravdati, a čije su razmere neuporedivo manje od onih na kojima insistira bošnjačka strana.

7. Haški tribunal nije sud već instrument američkog državnog teroriznma i kvazisudske odmazde nad srpskim narodom, te samim tim njegove odluke nisu legitimne niti pravno i istorijski relevantne.

8. Kosovo i Metohija su neotuđivi deo Republike Srbije koji je privremeno okupiran od strane SAD i čija će reintegracija biti izvršena mirnim putem, što ne isključuje vojno rešenje ukoliko srpski narod bude izložen nasilju albanskih ekstremista ili dođe do pokušaja pripajanja Kosova i Metohije Albaniji.

9. Težnja srpskog naroda u Republici Srbiji i Republici Srpskoj za ujedinjenjem u jednu državu je prirodna, logična, legitimna, istorijski utemeljena i nije usmerena ni protiv jednog drugog naroda, a ovo je, uz eventualnu integraciju sa Crnom Gorom ukoliko većina građana ove države sa tim bude saglasna, jedini zajednički državni krov koji je prihvatljiv za srpski narod.

Da Vas podsetimo:  Prvа bitkа dobiјеnа: Srpskа nаukа odbrаnilа јеzik od zаpаdnih pritisаkа i nаsiljа

10. Srbija nikada neće učestvovati ni u jednoj vrsti aktivnosti usmerenih protiv interesa Rusije i ruskog naroda.

Ukoliko se, kao narod, izuzimajući marginu koja po svojoj suštini i ne pripada srpskom etničkom korpusu, već se tako samo računovodstveno knjiži, oko ovih deset tačaka usaglasimo, i uz to ih jasno i glasno zastupamo, prilika da opstanemo i krenemo dalje znajući ko smo i šta smo je tu. U protivnom, i antisrpska agenda i, kako to neki živopisno definišu – crna antisrpska legenda, dobijaće i na snazi i na značaju

autor:Dragan Dobrašinović

https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime