10 kontradiktornih izjava iz Vučićevih usta

0
2201

Kako je moguće da određena grupa građana i gotovo cela međunarodna zajednica podržavaju (samo na rečima) čoveka koji iza sebe ima debeo dosije izrečenih laži i pogaženih obećanja? Da li su to građani i međunarodna zajednica obnevideli i ogluveli ili se samo prave? Da ih sve podsetimo, predstavljamo vam 10 kontradiktornih izjava Aleksandra Vučića. Da sutra ponovo zavlada fašizam, sudeći po njegovom promenljivom stanju duha, Vučić bi bio prvi koji bi se pridružio.

vucic-usta

O Telekomu 

NEKADA
Srpska napredna stranka podneće sutra nadležnom tužilaštvu krivične prijave protiv više osoba zbog prodaje “Telekoma”, najavio je funkcioner te stranke Aleksandar Vučić. (Blic, 26.4.2011)

SADA
Vučić je, obrazlažući ekspoze poslanicima u Skupštini Srbije, najavio početak privatizacije Telekoma u prvih 100 dana vlade. On je reako da Telekom Srbije mora biti privatizovan kako bi održao korak sa konkurencijom. (B92, 27.4.2014)

O Fijatu

NEKADA
Prvo ćemo objaviti ugovor sa Fijatom, a zatim sa Etihadom. To ćemo učiniti vrlo uskoro. (Kurir, 7.5.2014)

SADA
Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal. (Tanjug, 31. 7. 2014)

Ja mislim da i taj ugovor koji je skup za Srbiju, a reč je o “Fijatu”, jeste dobar za Srbiju. I mislim da je važno da to građani znaju. (Blic, 14.8.2014)

O Evropskoj uniji

NEKADA
Srbija nikad ne treba da postane član NATO pakta jer su nam 1999. godine bombardovali zemlju i ubili stotine ljudi. Ukoliko i EU bude učesnik u otimanju Kosova, onda je jasno da ne treba da budemo ni deo ove organizacije. (Press, 5.9.2007)

SADA
Vučić je rekao da su naši odnosi sa Rusijom potpuno u redu i normalni, ali da je naš najvažniji cilj u ovom trenutku pristupanje EU, i to što pre. (Blic, 13.6.2014)

O penzijama

NEKADA
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas da garantuje da se stečena prava penzionera neće umanjivati, bez obzira na to kakve reforme nova Vlada Srbije bude preduzela. (Kurir, 10.3.2014)

SADA
Izbegao konkretan odgovor) Naš koncept je da pravimo zdravu srpsku državu, posebno, zdravu privredu. Zato smo doneli neke od važnih reformskih zakona, ali mnogo toga je tek pred nama. Sve to radimo da bismo 2016. i 2017. godine imali veliki privredni rast, da dramatično smanjimo nezaposlenost i da narod počne da živi bolje. Danas imam samo jednu poruku za sve ljude, a to je da ćemo na sve načine štititi najsiromašnije. (Večernje novosti, 15.8.2014)

O zaduživanju

NEKADA
“Imamo minus od 400 miliona. Nemamo potrebu za popunjavanjem budžetskog deficita da bi se emitovanjem dugoročnih obveznica, po kamatnoj stopi od 7, 24 odsto zadužili za milijardu dolara”, rekao je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. (Tanjug, 26.9.2011)

SADA
Vučić je, na početku konferencije za novinare u Vladi Srbije, saopštio da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marata neće imati problema sa likvidnošću. (Tanjug, 14.8.2014)

O tajkunima

NEKADA
Tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom, nikad više, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. (Blic, 10.12.2013)

SADA
Evo, gospodo, dajte, hoćeš ti, Miodraže (Kostić), hoćeš ti, Mišo (Beko), ko će da uzme Železnicu? Evo, vi kažete da ste mnogo sposobniji, ja želim da vam verujem. Preuzmite, molim vas, Železnicu. Još nisam dobio odgovor. (RTS, 14.7.2014)

O Dačiću

NEKADA
Reći za Dačića da je patološki lažov je premalo, taj čovek nije normalan. (Alo, 7.9.2010)

SADA
Vučić je naglasio da je lider SPS, Ivica Dačić, čovek koji je uspeo da ostvari kontakt sa svima u svetu, koji na šarmantniji način zna da se ophodi sa svetskim liderima, i da, za razliku od njega “namćorastog”, ume lakše i bolje da pošalje poruku Srbije. (Tanjug, 1.7.2014)

O Tadiću

NEKADA
Svaka institucija u Srbiji posle sprovedenog Tadićevog nasilja pripada isključivo partijskim interesima, oligarsima, tajkunima i kriminalcima koji su vezani za Tadića i DS”, rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS-a. (Blic, 15.5.2010)

SADA
Vučiće je posle jednoipočasovnog razgovora sa Tadićem u sedištu SNS izjavio da je sa NDS o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti. (Kurir, 10.4.2014)

O Dinkiću

NEKADA
Dinkić je umešan u kriminalna zamešateljstva i lopovluk. Dinkić je opljačkao Nacionalnu štedionicu. Dinkić je najveći pljačkaš i lopov u istoriji Srbije, a bivša vlada mu je dala imunitet zbog pljačke s čarapom na glavi. Kad dođem na vlast, uhapsiću Dinkića. (nekada davno)

SADA
Vlada Srbije jednoglasno je danas imenovala Mlađana Dinkića, predsednika Ujedinjenih regiona Srbije, za zamenika predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Dinkića je na tu funkciju na današnjoj sednici Vlade Srbije predložio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, koji će biti predsednik Komiteta. (Blic, 25.8.2013)

O Šešelju

NEKADA
Vučić dodaje da mu je Šešelj krstio i sina i ćerku i bio kum na venčanju. “Kad dobijemo sledeće dete, čekaćemo da se vrati iz Haga da ga krsti, ma koliko to trajalo. (Balkan, 16.8.2003)

SADA
Šešelj je običan lažov, rekao je Vučić na konferenciji za novinare i istakao da je lider radikala tu “jednu od bezbrojnih laži”, izjavio po nalogu Demokratske stranke. (Blic, 19.3.2010)

http://www.teleprompter.rs/10-kontradiktornih-izjava-iz-vucicevih-usta.html

Da Vas podsetimo:  Obespravljeni

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime