Digitalizacija Srbije nikad nije zvučala komplikovanije

1
1112

Neprestano od premijerke Ane Brnabić slušamo da stiže digitalizacija. Najavljuju je duže nego predsedničke izbore i sigurni smo da i pored toga što neprestano slušamo o njoj, mnogi i dalje imaju problem da shvate digitalizaciju. Posle inserta iz Jutarnjeg programa na Javnom servisu tek vam neće biti jasno.

Gostujući na RTS-u u petak ujutru, Nemanja Đorđević, menadžer za projekte inicijative „Digitalna Srbija“ uspeo je da zbuni i one najmudrije. Tokom razgovora sa voditeljima, Nemanja je iz džepa izvadio markere ili samolepljive nalepnice, koje bi građani trebalo da koriste kako bi obeležili svet oko sebe tj. da se požale ili predlože šta je ono što bi u našoj sredini moglo da se digitalizuje.

Pošto su nalepnice mogle da se nađu u dnevnoj štampi, oni koji su propustili tu priliku moraju, pazite sad: da odu na sajt budimopametni.rs, da odštampaju nalepnicu a potom je fotografišu, nakon čega će ih kod ponovo odvesti na sajt, na kome će tek tada moći da okače svoju fotografiju.

Kako vam uspeva savladavanje koraka? Hajmo još jednom da proverimo znanje u videu ispod.

Pa, gde ćeš bolju digitalizaciju od one u kojoj moraš da štampaš štvari? Dakle, mi smo i najprostiju stvar uspeli da zakomplikujemo. Iako je cilj inicijative olakšavanje svakodnevice i podizanje digitalne pismenosti, nisam sigurnan da mi je posle Nemanjinog objašnjenja do bilo kakvog učenja.

Da Vas podsetimo:  Penzioneri na pragu siromaštva

Štaviše, od tada svakog jutra gledam isključivo crtaće – čak su i oni realniji od ove realnosti u kojoj živimo.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. U ovoj oblasti Srbija ne zaostaje za svetom. Pre svega zahvaljujuci izuzetnim mladim ljudima – strucnjacima za IT – a potom i Evropskoj Uniji koja nam daje bezpovratnu pomoc za reformu javne uprave. EU je dodelila 1 500 000 evra Naucno-tehnickom parku u Beogradu u kome radi oko 1 000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime