Direktor BIA potrošio bogatstvo na svadbu sina, partijarh mu krstio unuka, pevali Brena, Đani, Bekuta…

2
196

Kruševački biznismen Bata Gašić, na privremenom radu na mestu direktora BIA, priredio je u nedelju svadbeno veselje povodom verskog venčanja svog srednjeg sina Milana. Njegov sin se inače venčao prošle godine, dobili su i dete koje je u subotu krstio patrijarh Porfirije lično.

Prema svedočenju Kruševljana, celo brdo Bagdala, čiji je Gašić neformalni vlasnik, bilo je blokirano i niko ko nije pozvan na svadbu nije smeo da priđe. Prethodne nedelje, u toku priprema direktori javnih preduzeća takmičili su se ko će se više dodvoriti svom nezvaničnom šefu. Tako se direktor JKP “Kruševac” zaneo da je naložio da se uklone posmrtnice sa kruševačkih oglasnih tabli i zidova. Iz parka na Bagdali morao je da bude uklonjen svaki suvi list.

Svadba je upriličena u restoranu “Bagdala”, koje je takođe u Gašićevom vlasništvu. Zanimljivo je da je na isti dan, u istom restoranu, direktor BIA pre tačno 5 godina ženio svog najstarijeg sina, Vladana. Tada je, kao i sada, u renoviranje restorana utrošen astronomski iznos.

I još jedan kuriozitet – i Vladanovog sina, Gašićevog najstarijeg unuka, krstio je patrijarh, Porfirijev prethodnik Irinej, u martu 2019. godine. Irinej je umro u novembru prošle godine.

Elem, ove godine je došao red da Gašić ženi svog srednjeg sina MIlana, fudbalera u nižerazrednom klubu. Milan se prošle godine već venčao pred matičarem, jer je njegova devojka bila trudna. Ali za Batu Gašića je očigledno važnija verska ceremonija, koja je na kraju pretvorena u preskupi vašar.

U sklopu priprema za Milanovu versku svadbu, deo javnog parka je izbetoniran kako bi mogao da bude postavljen podijum.

Ivan Blagojevic / Facebook

Postavljanje bine, rasvete, ozvučenja i šatora koji je razvučen preko parka, odigravalo se pod okriljem noći. Za taj deo bila je zadužena firma Sky Music, za koju se podozreva da je u vlasništvu Andreja Vučića. Inače, ista firma je većinski vlasnik Exit festivala u Novom Sadu.

Da Vas podsetimo:  Vučić nijednom nije rekao poslanicima opozicije da lažu
Ivan Blagojevic / Facebook

Sama svadba, kako bi mrtvi pesnik rekao, beše “parada pijanstva i kiča”. Preskupa parada. Angažovano je 50 konobara, uz isto toliko radnika JKP “Kruševac” na pripremama. Angažovan je i veći broj policajaca u uniformama i u civilu, kao i privatno obezbeđenje.

Nastupila su najpoznatija pevačka imena – Lepa Brena, Radiša Trajković Đani i Ana Bekuta, dok je za sviranje bio zadužen orkestar čuvenog harmonikaša Ace Sofronijevića. Lepa Brena je plesala sa Batom Gašićem dok je pevala svoj hit iz 1980-ih “Bato, bato, ti si moje zlato”.

foto:Prinscreen

Portal Nova je objavio delove njegove biografije iz nedeljnika Vreme u kojoj se navodi da je Gašić kao jedan od najvažnijih činilaca SNS režima, godinama gradio imidž gospodara Kruševca, a sa napredovanjem unutar naprednjačke strukture – od bliskog saradnika i finansijera do pozicije prvog bezbednjaka – rasla je i njegova moć.

“Pojedini izvori tvrde da su Gašić i njegov brat Boban pre dolaska SNS-a na vlast, u jednom dužem periodu, bili u izuzetno teškoj situaciji, biznisi su im se izjalovili, dugovali su i bogu i narodu. Ni sami nisu mogli da pohvataju ko su im sve poverioci. I onda su odlučili da sve stave na jednu kartu, na Srpsku naprednu stranku, odnosno Aleksandra Vučića. Glasine koje kruže kažu da je od izvesnih rasinskih krugova povezanih sa Zvonkom Veselinovićem, Gašić uzajmio 50 hiljada evra i odneo Vučiću, što je bila donacija kojom se lansirao na visoko mesto u Srpskoj naprednoj stranci. U međuvremenu su dvojica ‘lidera’ iz ovih krugova – likvidirani”, navodi se u Gašićevoj biografiji.

Skromnog obrazovanja, tokom sankcija 1990-ih pronalazi se u ulozi glavnog švercera kafom. Govori se da je glavnom dobavljaču iz Grčke tada ostao dužan veliki novac. Sredinom 2000-ih ulazi u posao sa medijima, tako što kupuje lokalne televizije i lažno predstavlja druge ljude za vlasnike. Pristupa SNS po osnivanju stranke, i ostalo je istorija.

Da Vas podsetimo:  Marija Alimpić: Sretoh Lazovića. Pa gde si pošao prijatelju kad ne znaš?

Bio je ministar odbrane od 2014. do 2016, kada je sklonjen zbog javnog ponižavanja novinarke Zlatije Labović. Zanimljivo je da se to dogodilo u Trsteniku, a u istom gradu mu je 4 godine kasnije SNS gradonačelnik uručio titulu počasnog građanina. Godine 2017, po ličnoj želji Aleksandra Vučića, Bata Gašić je imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije.

Učestvovao je u tri velike afere SNS – Jovanjica (uzgajanje orgomne količine marihuane uz asistenciju policijskih struktura), Helikopter (pogibija sedmoro ljudi u padu vojnog helikoptera koji je zbog političke promocije postat na let uprkos katastrofalnim vremenskim uslovima), kao i afera Braća Vučić i Mali (protivzakonito vojno obezbeđivanje civila Andreja Vučića, koje otkriveno u sukobu sa pripadnicima Žandarmerije tokom Parade ponosa 2014.

Bata Gašić se u javnosti predstavlja kao veliki ktitor Srpske pravoslavne crkve, donirao je i novac za zidanje jedne crkvice na Bagdali, gde je oslikan na fresci. Trenutno se, po njegovoj želji, zida i druga crkva koju su Kruševljani u šali nazvali “pokajnica”.

https://luftika.rs/

2 KOMENTARA

  1. Ni pred ovim smradovima koji sebe smatraju Božjim predstavnicima na zemlji, nismo jednaki. Jedno nam pričaju a drugo rade. Nije to više ona crkva koja nas je provela kroz vjekove. To je sada interesno u kome se funkcioneri ne biraju, no postavljaju u skladu sa interesima vlasti, odnosno, global- nacista.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime