Direktora VBA Vučićev čovek, zataškava afere i „nosač kofera“ u Emirate

0
323

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić govorićla je na današnjoj konferenciji za medije o tome „ko Vučiću nosi kofer po Emiratima„.

Nedeljama, mesecima i godinama smo maltretirani lažnim i izmišljenim aferama o navodnim atentatima na Aleksandra Vučića, državnim udarima, napadima na njegovu porodicu. I uvek je neko drugi kriv – navodi ona i dodaje da, zahvaljujući profesionalcima iz Vojno-bezbednosno agencije, otvaraju brojna pitanja.Otvaraju se pitanja o odgovornosti ove službe u prikrivanju kretanja i delovanja lica iz kriminogene sredine oko najviših državnih funkcionera, o odgovornosti VBA u švercu oružja i navodnog prisluškivanja Aleksandra Vučića. Otvaramo pitanje zašto Đura Jovanića, direktora VBA, zovu ‘nosač kofera’ – navodi ona.

Tepić navodi da se Jovanić u prethodnom periodu trudio da ostane van očiju javnosti, te da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zaslužan za njegov uspon.

On mu je bio lični pratilac, zadužen za bezbednost od 2012. godine, kad je Vučić postao ministar odbrane, a danas je dogurao do direktora VBA. Na tom putu Jovanić je tri puta unapređen mimo propisa. A nedavno je takođe, mimo propisa, dobio stan od gotovo 100 kvadrata – objašnjava Tepić, dodajući da je Jovanić napredovao, iako je padao na vrlo važnim ispitima.

Postavlja se pitanje da li je on ovim nagrađen zato što je prikrivao lica iz kriminogene sredine oko Vučića ili zato što je zataškavao odgovornost VBA u aferi o navodnom prisluškivanju Aleksandra Vučića ili je napredovao zato što je prikrivao šverc oružja, iako VBA prva uvek ima ove podatke. Možda je nagrađen i zato što je postao nosač kofera na svojim učestalim putovanjima po Ujedinjenim Arapskim Emiratima – rekla je Tepić.

Da Vas podsetimo:  Zašto je Beograd postao Kazablanka: Srbija i špijunaža

Potpredsednica SSP zatim je postavila nekoliko pitanja predsedniku Srbije, Aleksandru Vučića.

Vučić je dužan da odgovori zašto ćuti o oružju iz ratnih rezervi koje 2017. i 2018. godine skidano sa stokova vojske, čak iz jedinica vojske, dok se istovoremeno Vojska Srbije zaduživala, da bi se to oružje prodavalo Arapima. Da li ga je Đuro Jovanić o tome obavestio, konkretno o ilegalnom prometu sa aerodroma u Nišu. Reč je puškama M70. Pitamo da li su Jovanić i Vučić to zajedno zataškavali i prikrivali ili je Jovanić to radio sam i na svoju ruku? – upitala je Tepić.

Ona je pitala predsednika Srbije zašto ćuti o tome da su ručne bombe M75 povlačene sa stokova vojske i proglašavane za rashod.

Onda su iste te bombe, umesto da se unište i delaborišu, preprodavali u sanducima iz Bosne i Hercegovine i to za šest puta veću cenu. Da li su njih dvojica zajedno prikrivali ili je direktor VBA to radio na svoju ruku? Da li je zbog svega ovoga Aleksandar Vučić izabrao Đuru Jovanovića, kao čoveka od najvećeg poverenja, da nosi kofer, prilikom njegovih učestalih poseta Emiratima? Profesionalci kažu da je ‘kofer stvorio Jovanića’, a istovremeno i Beograd na vodi – podvlači Tepić.

Tepić je pitala zašto je direktor VBA krio od predsednika države da je upao na legalne mere prisluškivanja Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića.

Onda je Vučić lažno tvrdio da njega neko prisluškuje i da postoji neka zavera protiv njega. Istina je zapravo u ovom pitanju, jer je VBA imala sve informacije o tome – da se radi o legalnom prisluškivanju kriminogenih lica s kojima je Vučić bio u komunikaciji. To smo mi mesecima unazad tvrdili i zato sada mora da se dođe do istine ko laže. Ili laže VBA i Đuro Jovanić ili Aleksandar Vučić. Da li je VBA prikrivao da se predsednik države sastaje i komunicira sa licima iz kriminogene sredine ili je Vučić sam prikrivao i pokušavao da zataška da je to istina – pita Tepić.

Da Vas podsetimo:  Studija na 99 miliona ljudi: Vakcine protiv Covid-a izazvale iznenadni nalet smrti

Ona podseća šta je sve pretrpeo uzbunjivač iz Krušika, Aleksandar Obradović, zbog toga što je ukazivao kako se uništava namenska industrija. Tepić je dodala da je vreme da se postave pitanja koja će ujedno dati i odgovor ko uništava namensku industriju u Srbiji i ko švercuje oružje iz srca države.

Da li je pomoćnik ministra odbrane, Nenad Miloradović, tražio od Krušika 2017. i 2018. godine, da mu daju tehnologije za proizvodnju raketa kako bi ih prodavao Hrvatima? U kakvoj je vezi pomoćnik ministra odbrane sa firmom Areks iz Slovenije, koja proizvodi automatske puške i poluautomatske pištolje po tehnologiji ‘Zastava oružja’. Odakle toj firmi tehnologija za kopiranje za pištolja CZ99 i automatske puške M70. I zbog čega novo strelište u kasarni specijalnih brigada u Pančevu, koje je izgrađeno za 450 hiljada evra, nikada nije tehnički pripremljeno? Da li se zataškava zato što se zna da nezadovoljava tehničke uslove, odnosno da meci rikošetiraju u okolne kuće ljudi i zato što je strelište gradila firma „Morava IN“ iz Kruševca koja se direktno povezuje sa direktorom BIA, Bratislavom Gašićem. Odgovori na ova pitanja, verujem, da su vam jasni, ali je su nužni da dođu i iz usta Aleksandra Vučića – poručuje Tepić.

https://www.ozonpress.net/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime