Direktorka sokobanjske bolnice jača od zakona

1
1249

490x370_ljiljana-isakovicIako je Upravni odbor Specijalne bolnice u Sokobanji doneo odluku o raspisivanju konkursa za novog direktora, Ljiljana Isaković, kojoj je direktorski mandat istekao 25. januara, konkurs još nije objavila. Ministar zdravlja smenio predsednika UO koji je ukazivao na nepravilnosti.

Redovni profesor Medicinskog fakulteta dr Saša Živić, koji je donedavno bio predsednik Upravnog odbora ove bolnice, navodi da se 25. januara završio treći mandat Ljiljane Isaković, koja je na čelu Specijalne bolnice od 2002. godine.

Živić tvrdi da je Upravni odbor slučajno saznao početkom decembra da se direktorkin mandat završava uskoro, „jer je to bila tajna”, i na sednici “jednoglasno doneo Odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora”.

Iako je, dodaje Živić, direktorka prema Statutu i Zakonu o zdravstvenoj zaštiti bila obavezna da objavi konkurs za novog direktora, ona to još nije učinila.

U nekoliko navrata nakon te sednice sam kontaktirao direktorku Isaković da vidim zašto ta obavezujuća odluka Upravnog odbora i dalje stoji kod nje u fioci. Ona mi je samo odgovorila da se ja ne sekiram, da ne talasam, jer će neki predsednik zdravstvenog odbora SNS da joj završi da dobije novi mandat – tvrdi Živić.

Nakon toga je, kako kaže, mesec dana uporno obaveštavao Ministarstvo zdravlja o ovom slučaju, ali nikakav odgovor nije dobio.

Saša ŽivicZato već danima, kaže, i premijeru Aleksandru Vučiću šalje isti mejl u kome ga upoznaje sa dešavanjima u sokobanjskoj bolnici ali ni od njega još uvek ne dobija odgovor.
Direktorka bez komentara

Ljiljana Isaković je, nakon poziva novinara, rekla da nema vremena za razgovor.

Na ulici sam, nepristojno je da razgovaram telefonom na ulici – kratko je prokomentarisala Isaković.

Da Vas podsetimo:  Miljković pred sudom ponovio tvrdnje o navodnim susretima sa Vulinom i Vučićem: Oružje u Ritopeku Vulinovo

Nakon toga nije odgovorila na poruku novinara i nije se više javljala.

Inače, Ljiljana Isaković je došla u žižu javnosti krajem novembra 2013. godine, nakon što je 20 lekara iz ove bolnice dobilo status uzbunjivača jer su prethodnih godina ukazivali na mobing, pretnje i ucene, i navodnu zloupotrebu položaja direktorke.
Živić smenjen

Iako je Živićevo ukazivanje na nepravilnosti i kršenje zakona u ovoj bolnici tada ostalo bez reakcije ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ovih dana je na adresu Specijalne bolnice stiglo rešenje o razrešenju Živića sa mesta predsednika Upravnog odbora.

Osim njega su smenjeni još i doktori Dragan Stanojević, Siniša Đorđević i Goran Cocojević koji su bili članovi Upravnog odbora, i doktor Srđan Đorđević kao član Nadzornog odbora.

2015-02-15_050152
Ministar Lončar bez obrazloženja smenio članove Upravnog odbora, a o direktorki Isaković ni reči

Međutim, u odluci o razrešenju, koju je potpisao lično ministar Lončar, nema obrazloženja za te smene, niti se pominje direktorka Ljiljana Isaković.

Kako kaže Živić, već je formiran novi Upravni odbor, na čije čelo je, prema njegovim rečima, postavljena “izvesna Sonja Milojević koja radi u Elektrodistribuciji u Beogradu”.

Ministar smenjuje mene koji sam redovni profesor Medicinskog fakulteta da bi postavio ženu koja radi u Elektrodistribuciji, a o direktorki ni reči. Isakovićka više nije direktor, a saziva sednice Upravnog odbora, i ponaša se kao da je i dalje na toj funkciji. Ona ide u četvrti mandat i nikom ništa, a Upravni odbor je za jedan dan smenjen bez obrazloženja samo zato što smo tražili da se zakon poštuje – navodi Živić.

M. Vučić

Južne vesti

1 KOMENTAR

  1. Ne bi ona bila jača od zakona da nema zaštitnike u liku njenih iz SNSa u liku ministra lončara i predsednika stranke i premijera Aleksandra Vučića. Kukolj.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime