Dirljiv i nesvakidašnji oproštaj profesorke iz Leskovca s maturantima

0
835
Foto: printscreen

Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti.

Ovo je samo jedna od poruka kojom se profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić oprostila video porukom i to je bio njen poslednji čas sa generacijom koja će za koji mesec zakoračati u novi početak.

U onih 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

„Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepu, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena“.

Na videu dole pogledajte ceo POSLEDNJI ČAS

Profesorka Mišić nema profile na društvenim mrežama, a video klip koji je na svom fejsbuk profilu postavila njena koleginica Milena Pečenjković Popović izazvao je veliku pažnju i dirljive komentare Leskovčana, posebno profesora i učenika.

Foto: printscreen

„Da ostanete svoji, a ja ću vas kao svoje zauvek pamtiti“, poslednja je rečenice kojom profesorka maternjeg jezika ispratila svoje učenike u – život.

M. Ivanović
Izvor: jugmedia.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime