Đorđević: SNS je stranka milijardera i mašina za bogaćenje

0
353
Foto: Pokret Oslobođenje

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević optužio je danas Aleksandra Vučića i SNS da je ta stranka „mašina za bogaćenje, koja je od svojih funkcionera napravila milijardere, a od države Srbije kravu muzaru“.

„Tek sad vidimo razmere njihovog prljavog biznisa. Trebalo je da dođe do ovog velikog sukoba mafije unutar SNS da bi stvari izašle na videlo, da narod vidi šta su sve popljačkali od 2012. godine“, upozorava Đorđević.

On podseća da „njihovi“ tabloidi spekulišu da je Slaviša Kokeza umešan u pljačku više stotina miliona evra prihoda carine, a da je sistem ispumpavanja narodnog novca toliko raširen „da čak i nebitni šrafovi režima poput nekog Handanovića kupuju stanove od 600 hiljada evra, što je cifra o kojoj običan građanin može samo da sanja“.

Predsednik Oslobođenja kaže da je zanimljiv slučaj Dijane Hrkalović, koja po zvaničnim podacima „nema prihode niti imovinu, ali zato ima tim skupih advokata i privatno obezbeđenje“.

Đorđević objašnjava da je SNS samo preuzela, raširila i razradila sistem „žutih lopova“ koji je postojao za vreme prethodnog režima.

„SNS je preuzela sve „žute lopove“, one koji znaju kako da muzu Srbiju, da im uspostave sistem pljačke. Razni Maliji, Dinkići, Trivanke, Vesići. Goran Knežević je 2008. uhapšen kao funkcioner DS u aferi građevinske mafije i proveo je 13 meseci iza rešetaka, da bi postao ministar u vreme SNS“, oštar je predsednik pokreta Oslobođenje.

On je dodao i da je Srbija danas zadužena „do guše“. SNS je, kako kaže, 2012. godine zatekla javni dug od 15 milijardi evra, a danas je on 27 milijardi.

„Zadužili su zemlju da bi je pljačkali, a te dugove ćemo vraćati svi mi, pa i naša deca. Aleksandar Vučić ne samo da je to dopustio, on se sa svojim saradnicima nalazi na vrhu te pljačkaške piramide“, ističe Đorđević.

On je pozvao Vučića da objasni odakle predsedniku Republike „sa platom od hiljadu evra“ bogati vinski podrum, odakle Ani Brnabić „sa sličnom platom premijera“ stan na Dedinju od 328 kvadrata, kao i kako su se ljudi iz Vučićevog okruženja „vinuli u sam vrh srpskih tajkuna“.

„Njegov kum Nikola Petrović kupuje vile od četiri miliona evra i avio kompanije od Stanka Subotića. Naprednjačka mafijaška hobotnica je preuzela sve biznise u Srbiji“.

Đorđević kaže da je klupko „tek počelo da se odmotava“.

„Sukob u SNS će se nastaviti i tek ćemo čuti priče o pokradenim milijardama, vilama, građevinskom i poljoprivrednom zemljištu, kao i fantomskim firmama napravljenim da ispumpavaju stotine miliona evra narodnog novca iz Srbije. Tome će uskoro doći kraj, a Vučić će ostati upamćen ne samo kao izdajnik Kosova, već i kao najveći pljačkaš u istoriji Srbije“, kaže lider Oslobođenja.

Izvor: Politički

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime