Đukanović o prijavi Fondacije Slavko Ćuruvija: Žešće ću da napadam

0
541
Vladimir Đukanović / Foto: YouTube Screenshot

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović komentarišući prijavu Fondacije Slavko Ćuruvija koju je podnela Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zbog toga što emisiju na Televiziji Kopernikus koristi za „obračun sa političkim neistomišljenicima“ za Udruženje novinara Srbije (UNS) kaže da će u tome biti „još žešći“.

„Još žešće ću da ih napadam. To sam naučio od televizija N1 i Nova S“, rekao je UNS-u Đukanović.

Na pitanje UNS-a da li je u emisiji pozivao građane na paljenje pirotehničkih proizvoda Đukanović kaže da „jeste pozivao, podstrekivao“, ali da nije organizator paljenja, niti je učestvovao u tome. „Taj poziv bio je uperen protiv razbojnika ove zemlje“, kaže Đukanović.

Podsetimo, Fondacija Slavko Ćuruvija juče je podnela prijavu REM-u protiv Televizije Kopernikus između ostalog, zbog toga što Đukanović vodi emisiju na toj televiziji, iako zakon propisuje da funkcioner ili istaknuti predstavnik političke stranke ne može biti voditelj, spiker ili reporter u vestima ili programu aktuelnosti.

U prijavi fondacija je pozvala REM da Televiziji Kopernikus izrekne meru, zato što emisiju Đukanović koristi za „obračun sa političkim neistomišljenicima“. Ističe se i da je građane 4. maja direktno pozivao na kršenje zakona, jer ih je pozvao na paljenje pirotehničkih proizvoda.

„Imajući u vidu položaj Đukanovića u političkoj stranci čiji je član, smatramo da kao urednik utiče diskriminatorski na izbor tema, način na koji se teme obrađuju i na taj način lično i subjektivno prenosi gledaocima stavove koje kao pripadnik političke stranke koju zastupa, čime ugrožava opšti interes u javnom informisanju“, navodi fondacija.

J. P.
Izvor: UNS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime