Dmitrović, ministar za ustaše i matericu

1
301

Za sve manji broj stanovnika Srbije nekako su odgovorne žene, za nasilje pojedinci, za loše odnose u regionu krive su ustaše ili bar domaći „ljubitelji ustaša“, za krvave ratove krive su strane sile – samo srpski narod, srpska država i predsednik Srbije stoje kao stubovi ispravnosti, potpuno neokaljani. Ukoliko dosledno zastupate takve stavove i na svaki pomen odgovornosti lopticu brzo prebacujete u tuđe dvorište, onda u Vladi Srbije možete postati ministar, kao Radomir Dmitrović zvani Ratko. Novinar koji je izjavio da mu niko na sudu ne može dokazati ratno huškanje.

Njegovi nastupi iz devedesetih nisu bili tako upečatljivi samo zato što su drugi bili mnogo gori i zato što je govor mržnje postao naša svakodnevica. To ne briše činjenicu da su postojali ljudi koji su došli sa ratnog područja kako bi se u Beogradu učenim glasom “sa televizora” razračunavali s ustašama i svetskim silama, dok su nečija deca u Hrvatskoj svakodnevno ginula za ideje koje je RTS tada promovisao. Ali ko se još toga seća. Ima svežijih primera kako se u Srbiji razvilo veoma unosno zanimanje „relativizator“.

Nisu to stvarni poslovi

Po ko zna koji put u Srbiji se potvrdilo pravilo da, kada nešto nećete ili ne umete da uradite, vi osnujete radnu grupu (na primer za bezbednost novinara) ili komisiju (za nestala lica), a ponekad, kad je slučaj teži, i kancelariju (za Kosovo i Metohiju). Onda sve te institucije nastave godinama da ne postižu rezultate, ali eto, postoje, trude se. Pošto je država Srbija jako napredovala, to više nije dovoljno, nego kad je neki problem beznadežan, lepo osnuje ministarstvo. Imali smo za regionalni razvoj, imamo za dijalog, za brigu o selu (o tome ćemo neki drugi put), pa sada i – Ministarstvo za demografiju i brigu o porodici.

Da Vas podsetimo:  ANB spremao hapšenje Abazovića i Kneževića?

izvor:istinomer.rs

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime