Do-di(c)k-ovanje

8
1974
Milorad Dodik / Foto: YouTube Screenshot

Do-di(c)k-ovanje – Dok sam razmišljao koji naslov da dam ovom tekstu, na pamet mi je pala legendarna Milka Babović, sportska komentatorka iz zagrebačke redakcije, nekaada zajedničke nam JRT – Milka je bila poreklom Crnogorka, ali kako je to obično sa njima bivalo kad pređu na rad u Zagreb (ne znam kako je danas) bila je veća „Zagrebica“ od „Zagrebaca“, kako smo ih mi tada obično zvali. Prenosi tako jednom ona umetničko klizanje, pa da bi „gledališču“ kraj malih ekrana što vernije prikazala jednu klizačicu, izvali legendarni opis – Ona ima haljinicu boje cigle, ili – za one koji to ne razumeju, što bi naše bake rekle  – red brick colour! Mož’ misliti, bake iiz plemena Babovića u Crnoj gori, pre 150 godina, nisu znale šta je boja cigle, pa su to objašnjavale kao red brick colour! Isti je slučaj i sa onim mojim gore Do-di(c)k-ovanjem. Ko shvati, razumeće! Znate onaj vic – Čovek se davi i viče help, help… Prolazi Mujo i kaže – ko ti …. mater, bolje da si učio da plivaš, a ne engleski.

Naravno, nije ovde reč o Milki Babović, već o Miletu Dodiku, zvanom Mile iz Leštana, našem sugrađaninu tu sa Dedinja, na privremenom radu u Republici Srpskoj, zaposlenom na radnom mestu Predsednika Predsedništva susedne nam države Bosne i Hercegovine, najboljem drugu našeg predsednika – njegovom levom ramenu, kako ga neki nazivaju, koji odlazi u Bosnu radi obavljanja pomenute dužnosti kad god u Srbiji nema svečanih događaja kojima, u pratnji Predsednika, obavezno učestvuje.

Mile je viđen u subotu na svečanosti povodom puštanja u saobraćaj poslednje deonice koridora 10 kroz Srbiju, ali je stigao i da sutradan prisustvuje tradicionalnoj svečanosti dana Nevesinja, koja se svakog Mitrovdana organizuje u tom hercegovačkom gradu. Nije poznato da li je Mile i za tu tradicionalnu priredbu, tokom boravka prethodnog dana u Srbiji, tradicionalno izvukao neku donaciju iz prepune srpske kase, ali je poznato da  je tamo ispalo neko, da izvinete, sranje (shit, što bi rekla Milka Babović) jer je najviše priznanje grada Nevesinja dodeljeno „kontroverznom“ poslaniku Iliji Tamindžiji, članu Dodikove SDNS partije.   

Da Vas podsetimo:  Prosečna plata 2012. bila 329 evra, plate i penzije rastu

Borci Nevesinja se sa tim nisu složili, pa su posle svečanog polaganja venaca na spomenik palim borcima u znak protesta pocepali svoje boračke knjižice. Sa njima se solidarisao i Dragan Mektić, Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine, koji je kako se iz snimljenog video zapisa vidi, u emotivnom govoru, javno pocepao svoju boračku knjižicu, pošto je prethodno iz nje pročitao – borac Republike Srpske, borac prve kategorije, odlikovani ratni komandant… Bilo je i privođenja u policiju i sličnih uzbuđenja.

Potom su i glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić, koji su trebali da učestvuju na svečanoj akademiji upriličenoj u čast ove proslave, odbili da izađu na binu jer, kako su objasnili, nisu želeli da budu politički instrumentalizovani.

Nije poznato da li je i ako jeste, koliko je Dodik i lično učestvovao u pomenutim dešavanjima, ali je teško zamisliti da „sranja“ ove kategorije u Republici Srpskoj mogu da prođu bez njegovog znanja.   

Zbunjen – U govoru koji je održao na svečanosti upriličenoj povodom puštanja u saobraćaj poslednje deonice Koridora 10, Predsednik je izneo i podatak da smo više ljudi izgubili u Sićevačkoj klisuri nego tokom omanjeg rata koji smo vodili devedesetih godina, nakon čega sam ostao zbunjen.

Ako je Ptredsednik mislio na ukupan broj poginulih  – žrtava saobraćajnih nesreća kroz Sićevačku klisuru, od kako je u Srbiji uveden motorni saobraćaj, to je trebao tako i da kaže. Onako, kako je rekao proizilazi da je tokom radova u Sićevačkoj klisuri poginulo više radnika nego u  „omanjem ratu koji smo vodili devedesetih godina“, što bi bio neverovatan podatak, o kome građani sada prvi put bivaju obavešteni. 

A posebno sam bio zbunjen nad nonšalantnom a pežorativnom formulacijom o „omanjem ratu koji smo vodili devedesetih godina“, jer za one koji su 78 dana bili bombardovani – jedine u Evropi od Drugog svetskog rata do tada, one koji su bili prisilno mobilisani pa poslati na Košare, onih preko 200 poginulih i preko 200.000 prognanih u Srbiju, to je bio veliki rat – najveći u njihovom veku.

Da Vas podsetimo:  Ćutim ko zaliven, nisam ih spomenuo sedam meseci

Lepomir –  Kum Lepomira Ivkovića, odbornika Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda, bio je dalekovid. Dao mu je ne samo lepo ime, već i lepu pamet, a što je i najvažnije – smisao za humor. 

Sledom vesti koju je predsednik Vučić najavio na sednici Glavnog odboora SNS-a da tu stranku očekuju drastične kadrovske promene u narednih nekoliko meseci – što se poklapa i sa dužinom trajanja predstojeće izborne kampanje, te da će u tom periodu biti zamenjen deo rukovodstva koji se odrodio od naroda „a u problemu je i jedan ministar“, Lepomir je krenuo u akciju – obilazi televizije sa nacionalnom frekvencijom, Pink, Hepi … i dr. i u maniru „ozbiljnog dramskog umetnika“, kako ga je Milomir Marić, glavni urednik Hepija, sa kojim se ni sam Lepomir ne bi mogao meriti, govori o Vučiću: „On (Đilas) i dalje preti predsedniku Srbije da će ga oterati u zatvor. Koga da otera u zatvor? Nekoga kome se Srbija divi. A zašto mu se divi? Jer nije u svojoj istoriji, od svog postojanja imala boljeg vladara, predsednika. Njemu bi se divili, pravo da vam kažem, i car Lazar, i Karađorđe, i Miloš Veliki, čija će imena za vjeki vjekova biti utkana u nove auto-puteve… Zašto bi se Lazar, Karađorđe i Miloš ponosili Aleksandrom Vučićem? Zato što bi on u njihovo vreme bio ravan njima, ali je pitanje da li bi oni u današnjim turbulentnim vremenima kakva su mogli da se mere sa njim.“ 

To! Ja glasam za Lepomira. I to za ono ministarsko mesto koje će uskoro biti upražnjeno. Takav bi u vladu Srbije uneo potrebnu dozu dramaturgije. Taj bi od Vulina mogao napraviti lik Napoleona, od Lončara Džeka Trboseka, od Ane Brnabić ….. Anu Brnabić, s tim što bi malo trebao poraditi na kostimografiji duginih boja.

Da Vas podsetimo:  Beograd digitalizuje i sahrane, paljenje sveće onlajn, veb spiker čita omaž preminulom

Dragiša Čolić

8 KOMENTARA

 1. Dodikovi plaćeni botovi stalno brišu linkove kako bi „oprali biografiju“ lika i dela Milorada Dodika. Na sajtu Nebojša Vukanović info može se videti prava uloga Milorada Dodika prilikom NATO bombardovanja Srbije:

  http://nebojsavukanovic.info/kako-su-dodik-i-vasic-1999-zabranjivali-rts-i-zabili-noz-u-ledja-srbiji/

  Kako su Dodik i Vasić 1999. zabranjivali RTS i zabili nož u leđa Srbiji?
  25.03.2018.

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/dodik-vasic.jpg

  Srbi slabo pamte i brzo zaboravljaju, pa ih zbog toga treba stalno podsjećati. Milorad Dodik prisustvovao je u Aleksincu obilježavanju 19 godina od početka agresije NATO-a na Srbiju, a domaća javnost nažalost je dobrim dijelom zaboravila kakvu su ulogu on i njegova Vlada imali u proljeće 1999. godine. Dodik sada priča protiv NATO pakta i navodno se protivi članstvu , iako su njegovi kadrovi Nebojša Radmanović i Ana Trišić Babić Dodik napravili ključne korake u približavanju BiH članstvu u sjeverno-atlanskoj vojnom savezu. Dodik je uz pomoć Amerikanaca i tenkova NATO-a postao premijer 1998. i zbog toga je balkanski dašak svježine na početku bombardovanja morao da ih slijepo sluša, vraća dugove svojim mentorima na zapadu i zabije nož u leđa Srbiji, prethodno prekidajući platni promet, ukidajući dinar i jačajući centralnu vlast na nivou BiH.

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/dodik-albright-768×433.jpg

  Da se u tim teškim vremenima Vlada Republike Srpske ponašala čudno i često zabijala nož u leđa braći sa druge strane Drine svjedoči i Uredba kojom je tadašnji ministar informisanja u Dodikovoj Vladi Majko Vasić svim televizijama u Republici Srpskoj zabranio da prenose program Radio-televizije Srbije! Odluku je donijela Nezavisna komisija za medije Republike Srpske, što je izazvalo ogorčenje javnosti i novinara. Pored zabrane prenošenje vijesti i priloga RTS-a, ministar Vasić zabranio je televizijskim kućama da izvještavaju i prate stranačke aktivnosti, konferencije za štampu i izjave političara, sa obrazloženjem da Vlada stavlja moratorijum na stranačke aktivnosti kako bi se spriječila polarizacija društva!

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/Cenzura-Rajka-Vasica-751×1024.jpg

  Predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske 1999. godine Branislav Božić uputio je tada Dopis vladinoj Komisiji za medije u kome izražava negodovanje zbog odluke da se lokalnim televizijskim stanicama u Srpskoj zabrani reemitovanje programa RTS-a, te pokušaje da se administrativnim mjerama pokuša izvršiti cenzura medija i pritisak na javno mjenje. Božić poručuje da nikakve cenzure ne mogu zaustaviti informaciju, te posebno naglašava neprincipjelnost jer vladina Komisija nije zabranila emitovanje programa vodećih svjetskih televizijskih kuća čije su države izvršile agresiju na Srbiju!

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/BOZIC-UNRS-odgovor-Vasicu-768×985.jpg

  Nakon što je naredio da se prekine preuzimanje programa i vijesti RTS-a, ministar informisanja Rajko Vasić prijetio je neposlušnim novinarima i medijima koji nisu bili pod njegovom i Dodikovom kontrolom. Tako je 29-og marta 1999. gostujući u programu Srpske radio-televizije (iz koje je kasnije nastao RTRS) Vasić zaprijetio pojedinim privatnim televizijama da će im blokirati opremu i oduzeti dozvole za rad ukoliko se ne budu pridržavali njegovih gebelsovkih uredbi, i ako nastave da snimaju proteste građana koji su se okupljali širom Srpske kako bi pružili podršku braći u SR Jugoslaviji.

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/Dopis-BIG-radio-759×1024.jpg

  Glavni urednici medijskih kuća nisu poklekli pred prijetnjama i Vasiću su uputili oštar protest zbog mjera kojima se pokušava zavesti stroga cenzura. Tako je glavni urednik BNTV Vlado Trišić u Dopisu Rajku Vasiću 30.3.1999. odbacio optužbe da BNTV podstiče nasilje, i pita se zbog čega ministru informisanja smeta izvještavanje sa protesta bijeljinskih studenata koji su izašli na ulicu kako bi izrazili protest protiv bombardovanja Srbije, i da li treba zatvrati oči pred događajima i činjenicama, što nije ni profesionalno ni patriotski. Trišić se takođe pita Vasića da li mu smeta što BNTV prenosi neke emisije RTS-a, i smatra li da o bombardovanju bolje izvještavaju novinari iz Londona, Pariza, Vašingtona?

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/Odgovor-Vlade-Trisica-Rajku-Vasicu-30.03.1999.-741×1024.jpg

  U Arhivi Republike Srpske može se pronaći još mnogo dokumenata koji pokazuju kakav su sraman izdajnički odnos Milorad Dodik i njegova Vlada imali prema Srbiji i SR Jugoslaviji u teškim vremenima tokom NATO agresije i bombardovanja. Dodik je morao da vrati dug NATO-u, na čijim je tenkovima došao na vlast godina dana prije početka bombardovanja Srbije, i zbog toga je na početku agresije na SRJ dozvolio da televizije u Republici Srpskoj prenose vijesti CNN-a i BBC-a, ali mu je smetalo izvještavanje RTS-a i beogradskih televizija.
  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/dodik-olbrajt-1.jpg

  Po nalogu svojih zapadnih mentora Dodik je preko ministra informisanja Rajka Vasića vršio pritisak na medije u Republici Srpskoj da ne prate proteste građana i ne prenose program RTS-a, bojkotuju sve aktivnosti stranaka i političara koji su izražavali protest i nezadovoljstvo zbog bombardovanja, ali se tražilo prenošenje mitinga koalicije „Sloga“. Cilj je bio da se selektivnim informisanjem smanji nezadovoljstvo građana Srpske, kako vojnici NATO-a i SFOR ne bi eventualno imali neke neprijatnosti.

  http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/30-mart-TVBN-2-739×1024.jpg

  Naš narod nažalost često doživljava amnezije i brzo zaboravlja važne činjenice. Ponašanje Dodika, Rajka Vasića i njihovih saradnika tokom NATO agresije na Srbiju pokazuje o kakvim se lažnim patriotima radi. Pragmatično prilagođavanje i manipulacija narodom, koji ima kratko pamćenje, omogućila mu je da poslije dugih 19 godina i dalje bude na vlasti, a demografski, finansijski i privredni slom Srpske pokazuju kakvi su rezultati njihove duge vladavine koja je prešla u unutrašnju okupaciju.

  Nebojša Vukanović

  http://www.rtvbn.com/3858058/ko-je-i-kako-1999zabranjivao-rts-u-srpskoj

  Ко је забрањивао РТС у Српској?
  Милорад Додик присуствовао је обиљежавању 18 година од почетка агресије НАТО-а на Србију, а домаћа јавност нажалост је добрим дијелом заборавила какву су улогу он и његова Влада имали у прољеће 1999. године. Додик је уз помоћ тенкова НАТО-а постао премијер 1998. и због тога је на почетку бомбардовања морао да слуша и врати дуг својим менторима на западу.

  Вијести Република Српска Субота, 25.03.2017. | 17:17

  Да се у тим тешким временима Влада Републике Српске понашала чудно и често забијала нож у леђа браћи са друге стране Дрине, свједочи и уредба којом је тадашњи министар информисања у Додиковој Влади Рајко Васић свим телевизијама у Републици Српској забранио да преносе и реемитују програм Радио-телевизије Србије. Одлуку је донијела Независна комисија за медије Републике Српске, што је изазвало огорчење јавности и новинара.

  Осим забране преношења вијести и прилога РТС-а, министар Васић забранио је телевизијским кућама да извјештавају и прате страначке активности, конференције за штампу и изјаве политичара, са образложењем да Влада ставља мораторијум на страначке активности како би се спријечила поларизација друштва?!

  Предсједник Удружења новинара Републике Српске 1999. године Бранислав Божић упутио је Допис владиној Комисији за медије у коме је изразио негодовање због одлуке да се локалним телевизијским станицама у Српској забрани реемитовање програма РТС-а, те покушаје да се административним мјерама покуша извршити цензура медија и притисак на јавно мњење. Божић поручује да никакве цензуре не могу зауставити информацију, те посебно наглашава непринципијелност, јер владина Комисија није забранила емитовање програма водећих свјетских телевизијских кућа, чије су државе извршиле агресију на Србију.

  Након што је наредио да се прекине преузимање вијести РТС-а, министар информисања Рајко Васић пријетио је непослушним новинарима и медијима који нису били под његовом и Додиковом контролом. Тако је 29. марта 1999. гостујући у програму Српске радио-телевизије (из које је касније настао РТРС), Васић запријетио појединим приватним телевизијама да ће им блокирати опрему и одузети дозволе за рад, уколико се не буду придржавали његових гебелских уредби и ако наставе да снимају протесте грађана који су се окупљали широм Српске како би пружили подршку браћи са оне стране Дрине.

  Главни уредници медијских кућа нису поклекли пред пријетњама и Васићу су упутили оштар протест због мјера којима се покушава завести оштра цензура. Тако је главни уредник БН телевизије Владо Тришић у Допису Рајку Васићу 30.3.1999. одбацио оптужбе да БН телевизија подстиче насиље и пита због чега министру информисања смета извјештавање са протеста бијељнских студената који су изашли на улицу како би изразили протест због бомбардовања Србије, и да ли треба затварати очи пред догађајима и чињеницама, што није ни професионално ни патриотски. Тришић такође пита Васића да ли му смета што БН телевизија преноси неке емисије РТС-а и сматра ли да о бомбардовању боље извјештавају новинари из Лондона, Париза, Вашингтона?

  У Архиви Републике Српске може се пронаћи још много докумената који показују какав су однос Милорад Додик и његова Влада имали према Србији и СР Југославији у тешким временима током НАТО агресије и бомбардовања. Додик је морао да врати дуг НАТО-у, на чијим је тенковима дошао на власт годину дана прије почетка бомбардовања Србије и због тога је на почетку агресије на СРЈ дозволио да телевизије у Републици Српској преносе вијести ЦНН-а и ББЦ-а, али му је сметало извјештавање РТС-а и београдских телевизија.

  По налогу својих западних ментора, Додик је путем министра информисања Рајка Васића вршио притисак на медије у Републици Српској да не прате протесте грађана и не преносе програм РТС-а, те да бојкотују све активности странака и политичара који су изражавали протест и незадовољство због бомбардовања. Циљ је био да се селективним информисањем смањи незадовољство грађана Српске, како војници НАТО-а и СФОР не би евентуално имали неке непријатности.

  Наш народ, нажалост, често има веома кратко памћење и брзо заборавља важне чињенице. Понашање Додика, Рајка Васића и осталих министара током НАТО агресије показује о каквим се патриотама ради. Прагматично прилагођавање и манипулација народом који има кратко памћење, омогућила му је да послије дугих 18 година и даље буде на власти, а демографски, финансијски и привредни слом Српске показује какви су резултати његове дуге владавине.

  Небојша Вукановић

 2. Evo ga jos jedan strucnjak za bezbednost, koji se slaze sa Darkom Trifunovicem da je Milorad Dodik licno „pokrenuo voz u jednom pravcu za NATO:

  http://www.rtvbn.com/3972968/dodik-se-vraca-svojim-korijenima-da-bi-bio-skinut-s-crne-americke-liste

  Додик се враћа својим коријенима да би био скинут с црне америчке листе
  Стручњак за међународне односе из Београда Срећко Ђукић сматра да је српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик почео да се „враћа својим коријенима“, те да је стављањем потписа на контроверзни Програм реформи, практично, пристао на прикључење БиХ НАТО.

  Вијести Република Српска Четвртак, 05.12.2019. | 16:30

  Коментаришући за Инсајдер изјаву специјалног изасланика САД за Западни Балкан Метју Палмера да Додик „зна шта треба да уради“ како би био скинут са америчке црне листе, Ђукић тврди да је лидер СНСД-а већ почео да испуњава тражене услове.

  – Да био био скинут са црне листе Додик прије свега мора да промијени политику. Конкретно, мора да окрене леђа Русији и мислим да је он то економски већ урадио и да га у том смислу Русија више не подржава. Затим, Додик мора да убрза пут не само према Европској унији, већ и према НАТО. Занимљиво је да Палмер не доводи у питање чланство БиХ у НАТО. То је са његовог становишта неупитно – каже Ђукић.

  Он, између осталог, додаје и то да усвојени Програм реформи, без обзира на покушаје различитих тумачења тог документа, представља само други назив за Годишњи национални план (АНП).

  – Мислим да је Додик довољно рационалан човјек и да је он то све прихватио само под другим именом. Тиме је испунио један од услова за скидање санкција о којима сам говорио. Међутим, скидање америчких санкција неком појединцу или држави је јако дуг процес, много дужи него њихово увођење“, казао је Ђукић.

  Он додаје да што се тиче Додика да би му биле скинуте санкције он мора да направи политички камбек.

  „Мислим да је тај камбек он већ почео да прави. Додик то, наравно, негира и неће да призна, али процес је кренуо“, сматра Ђукић.

  (БН)

 3. „Angela“, ovaj „novinar“ nije novinar – građanin – advokat, koji živi i radi u Republici Srbiji, gde je i poreski obveznik i iz čijih se para plaća i druženje Milorada Dodika ovde u Srbiji. Inače, zašto bih ja imao išta protiv s kim će on da se druži. Ako hoćete sa mnom dalje da komunicirate, predstavite se punim imenom i prezimenom i recite gde živite – obožavam one koji ne žive u Srbiji, a sve – kao i vi, na primer, znate bolje od nas koji ovde živimo. Nije dovoljno čitati, već šta čitate. Pozdrav, Dragiša Čolić

 4. Doticni novinar nije predlozio sa kime treba da se Milorad Dodik druzi da bi on bio sretan?!? Treba li da trci u americku ambasadu, kao mnogi korumpirani „srbi“, petokolonasi i sljam i otpad od naseg stradalnog naroda? Gde treba da zivi Milorad Dodik da bi se to svidelo ovom novinaru? U Sarajevu? Dodik nije predsednik Srbske, ali je stalno prisutan po toj srbskoj zemlji. Da li ne sme da voli Beograd i Srbiju, i Vucica? Ako ste vi protiv Vucica, to je vasa stvar, ima ih mnogo, kao i onih koji su za njega i njegovu politiku. Da li ste vi protiv spajanja R.Srbske i Srbije? Da li vas iritira otvorena naklonost Dodika Rusiji i sto ga Putin prima ? Pa zbog toga pisete ovakav clanak koji je vrlo neprofesionalan, tanak i lici na tracanje uz kafu, bla, bla, bla…Citam strane medije i vidim da je ogroman pritisak na RS, pritisak da se ugura u NATO i da se u nju posadi njihova baza. Pre dva dana sam procitala clanak u Dojce Vele koji je napisao Kristijan Swarc, bivsi nemacki izaslanik Ministarstva njihovog i clana Dejtonskog sporazuma, koji se zalaze da NATO mora da poveca svoj uticaj i prisustvo u regionu, kako bi se sprecio maligni uticaj Rusije i zbog moguceg priblizavanja R.Srbske sa Srbijom. Dodik se zalaze za spajanje srbskog naroda, sto je prirodno a krvavi nemci i amerikanci prete da ce izazvati (opet!) konflikt na Balkanu. Dodik je odavno trn u oku NATO-cima, sto je za mene dokaz da je on patriota ( i ne samo to!) i volim sto se vezao za Srbiju. A na koga ce da se osloni? A od koga ce da zatrazi pomoc? Jedino od Srbije! Od ovakvih kao sto je doticni novinar definitivno nema nikakve podrske, jer pise fake news (posto voli engleski?!?) i podrzava nase neprijatelje! Zivela Republika Srbska! PS: Dodik ima pravo da se druzi s kim hoce kao i vi! Ne znam s kim se vi druzite?

  • Mozda ne znate Angela? Za vas bi bilo poucno da procitate neke komentare citalaca (rec je o cinjenicama),pa zakljucujte kako god hocete. Radi se o sledecem linku, upravo sa sajta koreni.rs:
   http://www.koreni.rs/kasapin-koljac-i-komunista-ili-o-dva-finca-i-jednom-generalu-mladicu/

   Ili, ako vas interesuje istina, kad budete imali vremena pogledajte i donje linkove, mozda zaznate i nesto vise o tom M. Dodiku koji je kako vi kazete „odavno trn u oku NATO-a“… sto bas i nije dokaz da je Dodik patriota:

   https://www.frontal.rs/preminuo-nijaz-durakovic/

   Igor 23. јула 2018. у 18:43
   @Karabaja 30. јануара 2012. у 11:19
   Postovani Karabaja, vec vise godina pratim vase pisanje i komentare na Frontalu.rs. Ni jednom nisam primjetio da ste napisali nesto sto nije zasnovano na istini, odnosno provjerljivim cinjenicama. Na zalost, ovdje na nasem portalu citamo i komentare koje iznose pojedini posjetioci a koji nemaju veze sa istinom.

   Svi mi koji smo bili savremenici ili ucesnici gradjansko vjerskog rata u bivsoj SR BiH, bilo kao ucesnici VRS ili MUP-a Republike Srpske znamo kako je i zasto je poceo rat u sadasnjoj „Dzamahiriji BiH“ stvorenoj Dejtonom. Znamo da su udruzene musliansko – ustaske formacije opet krenule na istrebljenje Srba, kao i u drugom svjetskom ratu. Znamo ko sada na zadovoljstvo Klintona i njegovih satelita na ovaj, ili onaj nacin saradjuje i sa muslimanima i Hrvatima. Znamo ko se hvalio da nije ucestvovao u tom ratu. Znamo ko je dobio nadimak Mile „Ronhil“ za vrijeme rata i ko je tada uz pomoc firme vlasnika HAPPY Televizije Peconija svercovao naftu iz Rumunije za Republiku Srpsku i ko je prodavao slepere brasna ui soli za Unsko – Sanski Kanton. Da, to opet radi taj receni Mile „RONHIL“, ali koga najprevrtljiviji novinar iz Republike Srpske i Srbije Milomir Maric nikada o ratnoj saradnji Dodika i Peconija (ako se ne racuna novinarsko nedonosce, odnosno propali novinar sa Trebave iz Doboja, novinarska ustva, Rajko Vasic koga je tadasnji premijer Mile Dodik imenovao za svog ministra informisanja. Taj isti Rajko Vasic je – po naredbi Milorada Dodika od vlasnika BN Televizije Vlade Trisica trazio da ne reemituje Prvi kanal Radio televizije Srbije, kako Srbi u Republici Srpskoj ne bi mogli da gledaju uzivo teske ratne zlocine i posljedice divljackog bombardovanja NATO alijanse nad gradjanima i civilima u Beogradu i svim vecim gradovima Srbije. Vidi linkove:

   http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/dodik-vasic.jpg

   http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/dodik-albright-500×282.jpg

   http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/BOZIC-UNRS-odgovor-Vasicu-390×500.jpg

   http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/30-mart-TVBN-2-361×500.jpg

   http://nebojsavukanovic.info/wp-content/uploads/2018/03/Dopis-BIG-radio-371×500.jpg

   Znamo ko saradjuje sa Draganom Covicem i ko je govorio da mu ne smeta sto D. Covic odlazi na proslave – komemoracije u Blajburg. Znamo ko je prijetio da ce podnijeti ostavku na mjesto premijera ako se osnuje Distrikt Brcko, a nije prozborio ni rijec kada se srpski pregovarac, Vitomir Popovic vratio (iz Beca gdje je u ime Republike Srpske sa nekim „engleskim medijatorom“ cijeg se imena vise ne sjecam ) na konferenciji za stampu u Banjaluci izjavio da je to uradio po naredjenju premijera Dodika. Dodik nije nikada komentarisao tu izjavu Vitomira Popovica, niti je ikada demantovao! Zbog svoje kooperativnosti, V. Popovic je nagradjen od strane tzv. „medjuarodne zajednice da bude medijator u pregovorima izmedju Makedonaca i Siptara u Makedoniji. Znamo, takodje da je dr Vitomir Popovc u toku rata „zavrsio pravni fakultet u Banjaluci i doktorirao na pravnom fakultetu u Beogradu, dok je bio na ratnom rasporedu portira u banjaluckoj „Fruktoni“ – punionici pepsi kole cije je sjediste bilo u Hadzicima u Sarajevu“.

   Zelim da ti izrazim punu podrsku za sve tvoje clanke i komentare na nasem Frontalu.rs
   s postovanjem, Igor L.

   Одговори

  • Изгледа да, ипак, код Милорада Додика „превагнуо његов велики патриотизам“ према српском народу у Републици Српској? Шта сад о томе мислиш, Ангела? На Додикову превртљивост и јефтину демагогију (и доследност у томе да је превртљив од почетка своје политичке каријере) већ стижу честитке про – НАТО лобија, како у Републици Српској, тако и у Србији. Зар не можеш да кажеш ни једну реч извињења аутору горњег текста Драгиши Чолићу који је 100% у праву „гледе“ лика и дела изабраника Медлин Олбрајт и других српских непријатеља, Ангела?:

   https://www.rtvbn.com/3971905/cestitam-dodiku-sto-je-privukao-rs-i-bih-u-nato

   „Честитам Додику што је привукао РС и БиХ у НАТО“
   “Сада ће бити интересантно то што је Додик од свих аналитичара и многих кругова у Србији проглашен великим патриотом, великим, руским човјеком Владимира Путина. Биће интересантно Додиково објашњење о овоме. И понављам, још једном му честитам”, каже Трифуновић у изјави БН ТВ.

   Вијести Република Српска Уторак, 19.11.2019. | 21:00

   “Честитам поново! Ја сам већ једном честитао господину Додику за све потезе које је повукао да би Републику Српску и БиХ, заправо, привукао НАТО-у. То се и очекивало. Потписивањем АНП-а Република Српска је у НАТО пакту и приче да Српска и БиХ неће ући у НАТО пакт – нису тачне”, каже за БН телевизију стручњак за безбједност др Дарко Трифуновић.

   Трифуновић подсјећа да су Додик и његови службеници, тј. његови подређени, потписали МАП 2006. године, а потписивањем АНП-а стављена је тачка на улазак Босне и Херцеговине у НАТО алијансу.

   “Сада ће бити интересантно то што је Додик од свих аналитичара и многих кругова у Србији проглашен великим патриотом, великим, руским човјеком Владимира Путина. Биће интересантно Додиково објашњење о овоме“, рекао је Трифуновић и додао:

   “Видјећемо каква ће бити реаговања из Београда. Можда је и Београд, посредно и непосредно, на путу ка уласку у НАТО алијансу, то ћемо још видјети. Вријеме ће показати. Очигледно је само да се једно прича, треће ради, а четврто мисли. Наши људи, а посебно људи у Републици Српској, живе у теоријама завјере, захваљујући јакој и оштрој пропаганди”.

   „Међутим, слика је постала потпуно јасна – Милорад Додик је тим потписом Републику Српску и Босну и Херцеговину коначно увео у НАТО“, закључио је Трифуновић.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime