Dodatna reč osumnjičenog…

0
1361

Poštovani građani Republike Srbije, samo sam Vama odgovoran i Bogu i zato, posle ovih dodatnih obaveštenja, stavljam tačku na istinu koju sam napisao:

U međuvremenu, treći član “grupe“ Ćurčić Borivoje, izvršio je samoubistvo vešanjem i pored toga, VJT Valjevo i zamenik Zlatko Šuloviċ ne menja optužnicu, nego nastavlja da gone mrtvog čoveka iako je sud prema njemu obustavio postupak, a nama je ostalo delo za učestvovanje u grupi koja počini krivična dela…

Dejan Subotić
Dejan Subotić

Sud je dana 24.04.2017. godine zaključio glavni pretres, zamislite kakav možda uticaj i pritisak i to bez svedočenja Gorana Đokića koji je u bekstvu, ali koga, da li uticaj i pritisak načelnika PU Valjevo Saše Markovića…?

Doneto je rešenje da se pročita zapisnik o saslušanju osumnjičenog Gorana Đokića koji je u bekstvu, sačinjen 24.01.2014. u prostorijama PU Valjevo, a tom prilikom sud nije pitao odbranu i nas kao okrivljene da li smo saglasni da se na ovaj način izvedu ovi dokazi, čime je sud povredio odredbe člana 405. i 406. ZKP.

Ovaj čovek nikada nije saslušan na glavnom pretresu, već se čita njegov iskaz iz policije, a sve iz razloga što nije dostupan Višem sudu u Valjevu i predsedavajuċem sudiji Jasmini Terzić, jer je u bekstvu. Ovim činom povređena su moja i naša osnovna ljudska prava, garantovana Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, Ustavom RS, ZKP, a prvenstveno pravo na odbranu, pravo na pravično suđenje… a sud nezavisan u svom radu?

Sada niko ne može da kaže da se ne zna šta se radi i kako se uništavaju ljudske sudbine i porodice!?

Meni i Ćulafiću prvenstveno iz razloga što je prekršeno načelo neposrednosti i kontradiktornosti u krivičnom postupku, kada nam je uskraćeno da koristimo pravo da unakrsno ispitujemo Gorana Đokića, i da se sa njim lično suočimo i ja i okrivljeni Ćulafić.

Posebna priča u ovom procesu je veštačenje dr Slobodana Jovičića, na okolnosti autentičnosti moga glasa na spornom snimku. Na njegov nalaz i mišljenje uložio sam primedbe u 16 tačaka i praktično osporio i oborio njegovo veštačenje..?

Da Vas podsetimo:  Strankama koje su prešle cenzus mesečno oko 1,3 miliona evra iz budžeta

Kada se veštak dr Jovičić izjašnjavao pred Višim sudom u Valjevu na moje primedbe, nije uspeo da objasni, a niti opovrgne nijednu moju primedbu. On je sam izjavio da su snimci izrazito lošeg kvaliteta (na njima se ništa ne čuje) i da je on na svoju ruku, bez konsultovanja suda, a koji je izdao naredbu u kojoj striktno piše da se njemu lično poverava veštačenje spornih snimaka, angažovao još 4 lica da mu pomažu prilikom veštačenja. Sve ovo bilo bi u redu, da je veštak Jovičić obavestio sud da mu je potrebna pomoć više stručnih lica jer on ne poseduje potrebna znanja i kvalifikacije da sam obavi ovo veštačenje?! Tada bi Viši sud u Valjevu sa novom naredbom odredio taksativno još lica koja su stručna i poseduju znanja iz morfologije, sintakse, lingvistike, patologije govora… Ove odredbe jasno su definisane ZKP-om u delu vezanom za veštačenja.

Obzirom da je veštak Jovičić po obrazovanju elektroinženjer i da je veštak za IT tehnologiju, on po mom mišljenju ne poseduje potrebna znanja za ovo multidisciplinarno veštačenje i on je sam, kao što sam napomenuo, bez obaveštenja i naredbe suda angažovao još četiri lica, čija imena nije ni naveo da su učestvovali u veštačenju, nalazu i mišljenju.

Ovu činjenicu nije ni sud znao, dok ovaj veštak nije to rekao na glavnom pretresu 24.04.2017 godine. Po kazivanju veštaka dr Jovičića od ta 4 lica samo su dva na listi stalnih sudskih veštaka. Ako mu je verovati jer sam vrstan veštak kaže da ne postoji nijedan dokument gde se dokazuje učešće ovih lica u veštačenju. Po saznanju za ove činjenice ja sam u skladu sa članom 124. ZKP zatražio da se izvrši dopunsko veštačenje ili odredi novo kako bi se otklonili ovi napred navedeni nedostaci. Prvenstveno jer je veštak prekršio odredbe ZKP angažujući treća lica bez naredbe suda, a i iz razloga što je i on sam, kao veštak, rekao da nije stručna osoba da sam izvrši veštačenje. Veće Višeg suda na čelu sa sudijom Jasminom Terzić je nakon većanja odbilo ovaj moj predlog kao neosnovan i prihvatilo ovo veštačenje bez obzira na sve ove očigledno navedene nedostatke i neverovatno vidljive propuste protivne ZKP.

Da Vas podsetimo:  Sava mala nekad i sad

Danas, kada sam otišao u pisarnicu Višeg suda u Valjevu, a posle objavljivanja tri nastavka moje ispovesti na portalu ,,Koreni“, radi uvida u spise predmeta da bih se pripremio za završnu reč zakazanu za 11.05.2017. godine, uočio sam da u spisima predmeta nedostaje skoro 2/3 dokumenata i predmeta, verovatno u šta sumnjam da su se mnogi uplašili kontrole ovlašćenih lica iz pravosuđa!? Izražavam sumnju da je neko iz predmeta odstranio delove i spise koji idu u prilog mojoj odbrani.

Iz svega ovoga sto sam izneo proizilazi da mogu da se nadam samo osuđujućoj presudi po nečijem naređenju, po mom ubeđenju, verovatno načelnika PU Valjevo Saše Markovića koji je i organizovao i namestio moja hapšenja i svedočenja okorelih narko dilera iz Zabele i van nje! Pored svega što mi se desilo ja i dalje volim svoju zemlju jer drugu nemam!

Dva puta sam se zakleo Srbiji i svom narodu i to kao oficir Vojske i kao oficir Policije, da ću za nju ako treba dati i svoj život. Iako sam ponižen, iako mi je život uništen, iako mi je otac presvisnuo zbog ove nepravde, verujem da su to uradili pojedinci koji su zloupotrebili svoje funkcije i položaje. Oni su, a ne ja, sramota za našu Srbiju!

I dalje verujem u svoju otadžbinu i nadam se da će moja poruka doći do rukovodstva ove zemlje, a posebno mog naroda i da će kad tad pokrenuti smenu i odgovornost pojedinaca koje i čine stub države i kojima je poveren tako značajan posao u svrhu sigurnosti naroda, a to je policija, sudstvo i tužilaštvo.

Ovakvim vođenjem postupka nemam čemu da se nadam, osim osuđujućoj ,,naručenoj“ unapred donetoj presudi. Ovim putem još jedanput apelujem na sve nadležne institucije da mi obezbede pošteno i fer suđenje i ukoliko se nedvosmisleno utvrdi da je i jedna od mojih tvrdnji lažna, molim da mi se izrekne najviša zaprećena kazna.

Da Vas podsetimo:  SREMSKI AUTOPUTEVI: Što više kilometara, skuplja izgradnja? ZAŠTO?

Sada mi je savest čista i nisam komentarisao presudu i suđenje veċ sam izneo moju golgotu života i žrtve i to onda kada zasmetate ,,nesposobnim“ i ambiciozno ,,bolesnim“ ljudima koji uživaju vlast i misle da su nedodirljivi za zakon i osudu javnosti.

Hvala svima na podršci, a posebno mom pobratimu i drugu čije ime ću jednog dana objaviti, jer sada ne bih da i on ne postane ,,diler droge“ po mašti načelnika PU Valjevo Saše Markovića, čijim operativcima su u službenim kolima PU Valjevo našli pare i drogu sa DNK policijskih radnika Valjevo… Sve je zataškao samo u svrhu svoje ,,bolesne“ i ambiciozne karijere bivšeg komandira PU Valjevo, koji preko noći postade ,,politički komesar“, a ne načelnik?!

E moja, naša Srbijo, sada znate, bar jednu istinu koju sam izneo o radu PU Valjevo…

S poštovanjem,

Dejan Subotić, okrivljeni, bivši inspektor PU Valjevo

Svedočenje okrivljenog (1)

Svedočenje okrivljenog (2)

Svedočenje okrivljenog (3)

Svedočenje okrivljenog (4)

______________

Napomena redakcije:

Koreni su otvoreni za sve ljude koji imaju potrebu da upoznaju javnost o nečemu, a pre objavljivanja teksta koji pristigne na mail adresu koreni@telia.com potrebno je da proverimo da je tekst poslala osoba koja ga je potpisala. Podaci o identitetu autora teksta, izuzev imena (ukoliko se to zahteva), neće se objavljivati.

Pojedinci i institucije, koje se pominju u objavljenim tekstovima na portalu www.koreni.rs mogu reagovati i izneti svoj stav, odgovor i mišljene, a redakcija neće vršiti korekture prispelih tekstova kao i eventualnih odgovora na njih.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime