Dođe mi da vrisnem!

2
1735

Vera AntonićOvo je već drugi put da mi Generalni Konzulat saopštava, tako-reći u „pet do dvanaest“ da me nema u biračkom spisku. I prošli i ovaj put sam blagovremeno podnela zahtev za upis u birački spisak u inostranstvu, što se vidi i iz pisma Generalnog Konzulata.

Prošli put su mi telefonski, dva dana pred glasanje, saopštili da nisu stvoreni uslovi za otvaranje biračkog mesta u Hamburgu, a ukoliko ja osećam potrebu (čuj ako osećam potrebu) da mogu „skoknuti“ do Berlina, da će tamo biti otvoreno biračko mesto, ali mi niko nije rekao da li sam ili ne u biračkom spisku. Po meni je bilo normalno da jesam jer me šalju tamo. Istog momenta sam pozvala Ambasadu-Konzulat (ne znam ni koja je institucija) u Berlinu i skoro u poslednjem momentu (bio je petak pa ranije završavaju posao) saopšteno mi je da se ne nalazim na spisku birača. Nisam mogla da verujem… „Hamburg“ me šalje u Berlin (prošetaj se malo tamo-vamo šta je to, samo 600 km)…

Pismo konzulata

Toliko se jeda u meni nakupilo da se nisam mogla smiriti narednih par sedmica!!! Ovog puta sam bila sigurna 100% da se ista greška GK neće ponoviti, jer sam sva potrebna dokumenta poslala na vreme, da i ako bi došlo do nekih komplikacija iste se mogu ispraviti… Šta reći??? Iz priloženog se vidi rezultat marljivosti naših (ne)radnika u Konzulatu. Briga njih što se ja potresam i što se kljukam „benkicama“ (bensedinom), da bih preko dana mogla da funkcionišem!!! Najviše me razbesnela njihova konstatacija:

„Nije POTREBNO DA PRISTUPIM GLASANJU“!!!

Ko su ONI da meni određuju da li imam ili nemam potrebu da pristupim glasanju!? IMAM POTREBU, I TE KAKO JE IMAM. OGROMNU POTREBU, da ću u nedelju (pa makar i preko Tirane) stići do Beograda na glasanje jer tamo me ima u spisku!!! Nadam se da i sa tog spiska neću nestati do nedelje…? Već tri dana pokušavam da nekako uskladim let do Bg-a i posao, naravno to su i veliki finansijski izdaci zbog kratkoročnog booking-a (mogla sam tim novcem nahraniti jednim obrokom stotinak gladne dece) jer ih je sve više i više, zahvaljujući brizi naše vladajuće koalicije!!!

Da Vas podsetimo:  Američko buđenje kineskog zmaja

DOĐE MI DA VRISNEM

Vera Antonić iz Hamburga

_______________________________________
Napomena redakcije:

Ime gospođe Antonić napisano je rukom, što ukazuje na mogućnost da je isti tekst pripremljen za mnogo državljana Srbije, koji žive u Nemačkoj, koji nisu bili (a trebalo je da budu?!) na glasačkom spisku?

like-button.net here

wordpress-themes.org here

2 KOMENTARA

  1. Pa Vatikan je odavno „probio zidove“ i deluje na nasem prostoru, ali je jos veca nesreca sto nam se i Islam polako ali sigurno uvlaci u zemlju, mada je takodje prisutan vekovima. Opasnost od globalne islamizacije ce imati ogromnu sansu, ukoliko je zaista istina da je u projektu „BeoGRAD na vodi“ Uslovljeno od UAE da se izgradi i najveca Dzamija u Evropi. Onda nam se crno pise!!! ZBOGOM SRBIJO!!!
    Pocnite da proucavate Kuran

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime