Dodik: Kristijan Šmit neće pisati istoriju deci u Srpskoj

3
77
Milorad Dodik / Foto: YouTube Screenshot

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Kristijan Šmit neće pisati istoriju deci u Republici Srpskoj, niti će srpska deca učiti bilo šta što nije prošlo proveru prosvetnih organa Srpske.

Dodik je napomenuo da je poslednji put kada su Nemci ispisivali istoriju na Balkanu, koja se direktno ticala i Srba, poginulo više od milion Srba.

„Stoga ne bih preporučio Šmitu da se igra istorijom BiH. Ako je istorija učiteljica života red bi bio da je Šmit izučio istoriju od pre 80 godina, da bi shvatio ovu od pre 27. A i kad je shvati, da to zadrži za sebe“, piše na Dodikovom Tviter profilu.

Kristijan Šmit je najavio da će se angažovati u vezi sa nastavnim programima istorije u Srpskoj i Federaciji BiH, prenosi RTRS.

Izvor: RTRS

3 KOMENTARA

 1. Tko je kome više zagorčao zivot ??? Niti jednom od dvojce nije lako. Pitanje je samo da li je Šmit svjestan koliku nepravdu pokušava nanjeti jednom Narodu, ili je dovoljno glup ili bezobrazan, da toga nije ni svjestan………….

  • Na Srpskom se kaže ko a ne tko. Ne zagađuj Srpski jezik svojim novokomponovanim, silom ti nametnutim hrvatskim pravopisom.

   • Gospodine Miloše !
    Vaše primjedbe na moje komentare, redovno pogadjaju srz, bit, suštinu poruke samog komentara, kao i ovoga puta !! Bravo , čestitke…… I opet ću Vas zamoliti, da me potsjetite, da li se mi poznajemo, obzirom da mi se Vi…….
    obraćate sa “ ti “ ??

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime