Dodik: Vidim da se muslimani nešto pate, blok Srbi-Hrvati će o svemu odlučiti na nivou BiH, a ne oni

0
94

Novoizabrani predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će konstitutivna sednica novog saziva entitetskog parlamenta biti održana 15. novembra.

Foto: Printscreen/ TV Prva

„Spremni smo da vladu i rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske i da se uključimo u fomiranje vlasti na drugim nivoima. Konstitutivna sednica Narodne skupštine RS biće održana u utorak“, kazao je Dodik novinarima posle sastanka rukovodstava stranaka vladajuće koalicije u Banjaluci.

Dodao je da će mesta u novoj Vladi RS biti raspoređena u skladu sa izbornim rezultatom stranaka članica vladajuće koalicije. Dodik je kazao da je dogovoreno da mesto predsednika parlamenta RS pripadne Ujedinjenoj Srpskoj, kao i da je dogovoreno da ostale članice vladajuće koalicije podrže da u Dom naroda BiH budu izabrana četiri delegata iz SNSD-a.

Na sastanku je razgovarano i mogućoj saradnji sa ostalim strankama, pre svega sa Demokratskim narodnom savezom (DNS) i Socijalističkom partijom Srpske (SPS), ali i sa probosanskim pokretom „Država“, koja je obezbedila pet poslaničkih mandata u parlamentu RS.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji BiH i na nivou BiH, predsednik SNSD-a je rekao da će o svemu odlučivati srpsko-hrvatski blok.

„Vidim da se ti muslimani tamo nešto pate, blok Srbi-Hrvati će o svemu odlučiti, a ne oni“, kazao je Dodik.

Današnjem sastanku u Banjaluci su prisusvovali najviši funkcioneri SNSD-a, sa Dodikom na čelu, kao i predsednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović i NPS-a Darko Banjac.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime