Događaji 26. maja – inscenirani debakl za srpski narod

1
193

Tačno kao što smo predvideli da će biti, tako se i zbilo. Inadžiski protiv-miting izdajničkog režima, održan u Beogradu u petak 26. maja završio je potpunim fijaskom. Budući da nismo meteorolozi, omašili smo u samo jednoj pojedinosti. Nezapamćeni pljusak praćen grmljavinom (zaboravili su da sv. Iliju učlane u SNS) bukvalno je potopio skup budala dovoženih iz svih krajeva Srbije, jadnika koji su, za nagradu sendviča i mito od 2,000 dinara, režimskoj imbecilnoj predstavi poslužili kao statisti.

Dok su ovi bedni beskičmenjaci kisli u Beogradu, šiptarski nasilnici su napali i preuzeli četiri većinski srpske opštine na severu Kosova i Metohije, uništivši poslednje tragove srpske uprave. Podrazumeva se da je ovo izvedeno u dogovoru sa srpskim režimom. Kao što je takođe prethodno bilo utanačeno između Šiptara i njihovih kolega srpskih kvislinga da u isti dan oko 10,000 Srba, pretežno muškaraca, bude dovezeno sa Kosova na miting u Beograd. Za ove Srbe prevoz su obezbedili kosovski Albanci svojim autobusima. Dovezeni statisti sa Kosova su svoje žene, decu i ostarele ostavili bez odbrane i prepustili im da se sami snalaze kada su Šiptari izvršili napad.

Kada smo rekli da će 26. maj biti dan bruke i sramote, to nije bilo dramatsko preuveličavanje. Miting je bez sumnje bio potpuni politički fijasko za srpskog tiranina i njegov režim, ali to se nas posebno ne dotiče. Nas boli da događaji 26. maja, u svojoj celokupnosti, predstavljaju inscenirani debakl za srpski narod.

Pre svega, to je bio geopolitički debakl. Pod pokrivalicom režimskog mitinga u Beogradu, šiptarski nasilnici su okupirali poslednja srpska uporišta na severu Kosova. Na taj način, ionako izrazito nepovoljno stanje na terenu još više se izmenilo na srpsku štetu. To je takođe bilo i moralni debakl za svakog Srbina koji je prihvatio – bez obzira na oportunistički izgovor – da učestvuje na skupu u Beogradu kada je jasno da u celoj Srbiji nema ništa što bi moglo opravdati slavlje, ali ima previše što izaziva tugu i gorčinu. Da bi povreda dostojanstva ljudi bila još veća, znatan broj kosovskih Srba je pristao, pod zastrašivanjem ili mitom, ili iz bilo kojeg razloga, na nešto doskora nezamislivo. Oni su svoje porodice i domove ostavili bez zaštite dok su u vozilima nalik na vagone za stoku bili prevoženi za Beograd, da tamo, pod provalom oblaka i grmljavinom razgoropađenog neba, odaju počast izdajniku koji je njih i njihove najmilije cinično izneverio.

Da Vas podsetimo:  REZOLUCIJA O SREBRENICI USVOJENA TANKIM BROJEM GLASOVA

Sada preostaje da se vidi kako će režim spinovati ovaj za njega krajnje loš dan, ali nema čarobne formule pomoću koje bi se propast svih njegovih nauma dala pretvoriti u nešto iole pozitivno. Lažni „car“ se prikazao u svojoj golotinji, što je već dugo vremena dobro poznato, ali isto tako i kao šarlatan, a pored toga i bestidni varalica. I to je poznato već dugo vremena, ali katastrofalno loša procena koja je dovela do „mitinga nade i podrške“ sve te poznate činjenice naglašava još jače.

Što se tiče šarlatanstva, zašto bi neko, ako je uravnoteženog uma, planirao i organizovao miting protiv nekog drugog skupa koji se navodno održava „protiv nasilja“? Sumnjivu pozadinu NVO družine koja mase mobiliše „protiv nasilja,“ dok zaobilazi ključna sistemska pitanja, možemo za trenutak ostaviti po strani. Pitanje kako bi ulične šetnje mogle da smanje nasilje možemo takođe ostaviti za drugu priliku. Ali zar sazivanjem mitinga radi pariranja skupu protiv nasilja režim ne šalje suludu poruku da je on za nasilje? Kontekst i implicitna poruka režimskog skupa dovode u ozbiljnu sumnju postojanje razložnosti u strukturama vladajućeg aparata. Ali zato jasno upućuju na rasulo.

Žestok pritisak na sve slojeve stanovništva da prisustvuju na protiv-mitingu isključivo radi toga da bi se stvorio utisak da pristalica režima ima više, bio je potpuno sumanut, pogotovo u vreme kada su svi siti njuške koja ih na televizijskim ekranima nemilosrdno smara. Zato je ta prisila bila u najvećoj meri kontra produktivna. Ali ostavimo po strani građanstvo u celini. Iz mnogobrojnih razloga oni već ključaju od besa, i ne samo zbog kolapsa javnog prevoza u dan tiraninove apoteoze već i zbog brojnih drugih oblika maltretiranja, koji nemaju druge svrhe ili cilja osim da pothranjuju sujetu jedne dementne osobe. Pored svega navedenog, već u ćošak saterani režim sada će morati da se nosi sa jednom novom kategorijom nezadovoljnika, prisilno dovučenim i pokislim učesnicima na propalom mitingu.

Da Vas podsetimo:  DANKA KAO OPOMENA

A sateran jeste. Njegove Zapadne gazde neprekidno šalju poruke da mu je rok trajanja istekao, da su već pripremili zamenu, i da se već napisana presuda ne može menjati čak ni izjavom spremnosti na nove izdaje. A najmanje bednim i montiranim prividima široke narodne podrške koji nikoga ne obmanjuju. Ima li ikoga u koridorima moći u Beogradu ko je dovoljno inteligentan da primeti te signale? Srpski režim se mora suočiti sa činjenicom da je po nedokučivoj proceni Zapadnih gazda za njih on sada postao neprihvatljivi politički teret.

Više nije isplativo održavati ga, bez obzira na usluge koje režim nudi. Utoliko pre zato što je zamenska ekipa već okupljena i nestrpljivo čeka da preuzme kontrolu. Ta ekipa je spremna da izvršava naređenja i uradi sve što bi se od nje tražilo. Tačno je da u toj trci srpski narod svoga konja nema, i da je nova banda pokvarenjaka podjednako zla i korumpirana kao oni koje će zameniti. Ali moralna svojstva su irelevantna za odluke ovakve vrste. Oni su korisniji za produžetak života kolonijalnog sistema, koji stranim gospodarima izvanredno služi, zato što će se njihovim postavljenjem stvoriti iluzija novog početka.

Ta fantazma će biti dovoljna da opet prevari i uspava priglupi puk (reč profesora Čavoškog, a ne naša) za još jedan poduži period vremena.

 

1 KOMENTAR

  1. Besprijekorno tačno i zalosno. Teoretski postoji tim patriota, koji to mogu spriječiti, a da li je Narod sposoban da ih prepozna, i demantira dobronamjernog Čavovskog, to je drugo pitamje!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime