Dok je gradonačelnikov “babo” uživao u poreskom raju…

0
909

Ko će kome, ako neće svoj svome! Da li je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović na bilo koji način kumovao da njegov otac ( u Bosni kažu “babo”) Radomir Zelenović godinama ne plaća porez na stan ( nema ga sve do 2018.godine u poreskoj evidenciji, a stan ima u vlasništvu više od 20 godina!?) tek treba da utvrde istražni organi?!

Ali, da se drugim poreskim obveznicima stavljala “klečka oko vrata”, posebno onim, neredovnim platišama poreza na imovinu – postoje dokazi jasni ko sunce! Šabačka “dosmanlijska” mašinerija za sakupljanje para u gradsku kasu je činila sve, zakonito i nezakonito, kako bi je napunila, a onda, zna se na koji način je praznila, odnosno punila džepove plaćajući “ fantomske projekte, nepostojeće poslove, donacije, dotacije i razne druge vrste izmišljenih pomoći i finansiranja nevladinog sektora”…. Uostalom, zbog svega toga je nedavno, u drugom stepenu, pred Višim sudom u Šapcu, konačno “dolijao” i lično Nebojša Zelenović, bez obzira što je uložio žalbu Apelacionom sudu u Novi Sad!?

Šta su Zelenovićevi saučesnici smislili, samo da bi u kasu uterali što više para? Ako je neko pomislio da su “uterivali pare” od poreskih obveznika da bi učinili sugrađanima život boljim i lakšim – grdno se varaju! Te, na nezakonit način uterane pare od poreskih obveznika služile su za dodatna “stimulisanja partijskih drugova, prijatelja, rođaka” svih onih koji su na bilo koji način pomogli da se “dosmanlijska vlast” održi u gradu pokraj Save sve ove godine…

A, šta su radili “Zelenkovi jarani i jaranice”, stavljajući se iznad zakona države Srbije? Ponestalo para u kasi, pa su se “Zelenko” i “pametnica” jelena Topalović Petrović, sadašnja njegova zamenica dosetili kako da dopune kasu sa uvek neredovnim poreskim platišama. Tako su u novembru 2017.smislili način da ih ucene, time što su napravili spisak od oko 600-700 poreskih dužnika, po kome su im izdejstvovali kobajagi zabranu registracije i otuđenja motornih vozila!? Naravno da je to odrađeno u saradnji sa pojedincima iz matične PU, ali je suština bila, da se ovakvim ucenama nateraju neredovne platiše da izmire svoje obaveze!?

Da Vas podsetimo:  Galijašević: One koji tvrde da Rusija u Srbiji ima 4400 špijuna – treba voditi psihijatru, a ne pred kamere

Nelegalni sistem ucene poreskih neplatiša je tako funkcionisao puna dva meseca, tokom novembra i decembra 2017.godine, iako su dobro znali da se takva mera može prema pojedincima spovoditi samo na osnovu sudske presude ili zaključka javnog ili sudskog izvršitelja!? Kako god bilo, ovaj trik nezakonite radnje legalnih šabačkih organa vlasti je upalio! I ko zna do kada bi funkcionisao, da sredinom prošle godine u Upravu grada Šapca nije stigla kontrola poslovanja!? Tada je nastala panika. Službenicima je pod hitno naloženo da što pre kucaju rešenja za svako pojedinačno vozilo, odnosno njegovog vlasnika prema kome je sprovođena mera zabrane registrovanja i otuđenja!? Ali, to je bio samo deo problema u danonoćnom radu službenika. Sva ta rešenja je onda trebalo antidatirati, na datume od godinu dana ranije, za vreme kada je bila na snazi ova nezakonita mera Upravnog organa grada Šapca…

Naravno da su se radnici gradske Uprave bunili što nešto moraju retroaktivno da rade, ali su dobili odgovor da se navodno dokumenatcija zagubila, pa moraju sve ponovo da rade!? Istina je, da takve dokumentacije nikada i nije bilo!?

Vrhunac licemerja i gradskih “ćoravih poslova” je bio onoga trenutka, kada je začuđenim službenicima sadašnja pomoćnica gradonačelnika ( Jelena Topalović Petrović) rekla, “ više se neće moći raditi kao što se radilo 2017.godine, jer više nisam sigurna da li ćemo moći da uspostavimo onu meru koju su tada koristili prema poreskim obeveznicima dužnicima”!?!

E.E.
Izvor: embargo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime