Dok migrantima dele državljanstva i kuće, Srbi proterani iz RSK i dalje nemaju dokumenta

0
326

Dok migranti bez po muke i nauke, dobijaju dokumenta okupacione zone republika Srbija za paljenje i rušenje naših kuća, Crkvi i lokala, silovanje naših žena i dece, ubistva i nered u svakom mestu.

Dok sluge džihada i islamske države dobijaju papire za 2 dana, naš brat Srbin Nenad iz Ivanjice, poreklom iz RSK bezmalo čeka 2 decenije na ličnu kartu zemlje u kojoj živi, koju voli i koju ko svaki rodoljub smatra svojom otadžbinom… Srbiju?!

Po nekom pravilu bi, kao izbeglo lice, trebao da ima povlašćen status pri dobijanju papira svoje zemlje, a on je dobio status „neprijatelj države“ opasan po državu?! Kao da je poput pomenutih nosio kilograme heroina i drugih opijata (za šta su isti odlikovani ličnim kartama), pa da za to nema pravo. A nikakav se postupak ne vodi krivični protiv njega. On je neprijatelj države, a oni nisu?!

Tako radeći godinama po pilanama, gde kad se razboli nema svuda pravo na lečenje,zbog ličnih dokumenata trpi mnoge probleme nemavši pravo da pređe granicu jer sa automobilom može samo ići u okviru zemlje, niti da ima dana radnog staža!

Čačak ćuti, Ivanjica ćuti… Niko ne želi da da odgovor po kom osnovu je Nenad neprijatelj države?!I da li taj osnov mogu da daju dva nižerazredna čoveka?! Migrantima buketi ličnih karti, a Srbima titule Neprijatelji države. Neprijatelj za ljubav svojoj otadžbini.

Dokle više ćutanje?!

Izvor: Borba za istinu

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime