Dok se Srbi spremaju za međusobni obračun, vrata nam razvaljuju Britanci sa novim opakim planovima

4
170
CC BY-SA 2.0 / Flickr/Mobilus In Mobili /

U senci bučnih vesti da Srbi glancaju motke i bagere da bi se na mostovima, magistralama i auto-putevima tukli međusobno, promiče ovonedeljna informacija da je Velika Britanija odredila — specijalnog izaslanika za Balkan.

Nije poznato šta to Britanci znaju, planiraju ili u kakvoj režiji trenutno učestvuju, ali je svakako zanimljivo da u naš trusni i potpaljivi region ne šalju nekog uglađenog diplomatu u rukavicama koji se „pravi Englez“, već svog glavnog maršala ratnog vazduhoplovstva Stjuarta Piča.

I baš dok Srbi, sa puno pompe (istina, i bez kritične mase) praktično i simbolično podižu blokade i barikade sami između sebe, London nam šalje doskorašnjeg predsednika vojnog odbora NATO-a da, između ostalog, u sklopu svoje „plemenite“ misije — „podrži normalizaciju odnosa Srbije i Kosova“.

Dobri vojnik Pič

Nije teško zaključiti da će se dobri vojnik Pič založiti jasno za konačnu nezavisnost jednostrano otcepljene i okupirane južne srpske pokrajine, ali je zanimljivo da Gordi albion delegira baš u ovom momentu čoveka iz vojne Alijanse koja je 1999. izvršila agresiju na Srbiju kako bi je raskomadala.

I baš dok Srbi, pred kamerama i na društvenim mrežama, kopaju rovove i oštre kuke i motike kako bi se pripremili za „odlučujuće bitke“ sami između sebe, iz Velike Britanije hitno i ofanzivno stižu novi i konkretni planovi za „rešavanje sudbine“ Bosne i Hercegovine.

Dejton 2 sa Ostrva

Interesantno je da, dok Srbi sve više žive u dva potpuno odvojena i nepomirljivo sukobljena sveta, britanski i konzervativci i laburisti, i vlast i opozicija, predlažu da se organizuje Dejton 2 za budućnost Bosne, a tako i Republike Srpske.

I dok Srbi vežbaju, uživo i onlajn, pesničenje, treniraju udarce čekićima i macolama, kako bi se međusobno oplavili od batina, London najavljuje jednostrano slanje bataljona vojnika u Bosnu i Hercegovinu kako bi se, kako poručuju, „dobronamerno“ i duboko zabrinuto — „sprečila eskalacija“.

Da Vas podsetimo:  Ako Beograd na izborima ne uzme opozicija, Gangula će skinuti krunu Vesari i sve ide u krug

Neodoljiva koincidencija je da svoj miroljubivi i mirotvorački angažman najavljuje baš država koja je 2015. godine podnela predlog rezolucije u UN kojom je trebalo isključivo Srbi da se okrive za rat u BiH, a Srpskoj da se udari danga — genocidne tvorevine, što je Rusija sprečila.

Barikade se dižu, granice padaju

I baš dok Srbi izbacuju raspored časova hibridnog rata — gde će i kada podići novi bedem, a Britanci ofanzivno ulaze na Balkan da „gase vatru“, gotovo nečujno je prošla ovonedeljna vest da su Albanija i lažna država Kosovo ukinuli sve „granične prelaze“ (tačnije, ukinuli su granicu između Srbije i Albanije).

A moglo bi možda da bude zanimljivo, bar kao predložak za razmišljanje, da su, baš pre tih novih konkretnih velikoalbanskih koraka, pre poslednjih najava o praktičnom ujedinjenju Kosova i Albanije, u Prištinu stigli pripadnici Prvog kraljevskog bataljona elitnih britanskih Gurki.

I dok srpski mediji urliču jedni na druge i gnevnom teledirigovanom bukom potpaljuju nekakvu novu bitku unutar same naše zemlje, nek ostane zabeleženo da je neko upozoravao i da se baš u tom momentu nešto valjalo iza brda i mora.

Kao i više puta u našoj istoriji. Baš sa Ostrva.

autor:Predrag Vasiljević

https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/

4 KOMENTARA

 1. Iz različitih uglova gledanja, isti dogadjaji se opisuju i vide drugačije. I pored toga, obadvije strane mogu biti u pravu……. ali i u krivu! Stjuart Pič donosi podršku svojim ljudima ( podanicima) , za koje se ,sa svojom koalicijom izborili da ih nametne Srpskom Narodu kao vodje ! Ukoliko u tome ne uspije, i tu bitku izgubi, boriti će se da neki drugi njihovi poslušnici zavladaju Srbijom. Ne vidim ovdje borbu izmedju Srba. Vidim borbu izmedju SRBA i nesrba, prodanih Srba, odnarodjenih i odljudjenih Srba , onih koji su po suštini svoga bića izgubili sve srpsko, koji su Srbi samo na papirima tj. dokumentima, što im nazalost daje pravo da biraju i budu birani uz svesrdnu pomoć Stjuarta Piča , Amerikanaca, Njemaca…………….

  • Тако је. Треба да дође до борбе између Срба и проданих Срба, тачније шљама посипадалог испод Милошевићевог шињела која су опљачкали Србију и дозволили окупацију Косова и Метохије. Том шљаму је само битно да остане на власти и краде. Познато је да је Милошевић радио све што су Американци и Британци тражили од њега само да би остао на власти.

   • Gospodine Jaruć T. Zivadine :
    Vaša mrznja prema Slobodanu Miloševići Vas je toliko zaslijepila , da ne shvatate da tu mrznju reflektirate na DRZAVU SRBIJU I SRPSKI NAROD iz vremena kada je Milošević bio na vlasti !! Primjerak ste otuzne zrtve zapadne propangande. Stvarno mi Vas je zao !!! Uspjelo Vam je da negirate sami sebe!!
    “ Poznato je da je Milošević radio sve što su Amerikanci i Britanci trazili od njega samo da bi ostao na vlasti “ ………….
    Postoje stvari koje su samo Vama , i opet samo Vama poznate !!
    Za ovakve stvari , pomoć se trazi od liječnika !!
    Inače smatram da iskreno zelite dobro Srpskom Narodu i Drzavi …… ali način na koji to činite je kontraproduktivan .

    • Не драги Зоране, Ви сте примерак отужне жртве Милошевића и његових лажних националиста и још лажнијих бранилаца Србије. За заљубљеност коју покузајуте према таквиме се тражи помоћ лекара. Ја сам само изнео констатацију

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime