Dok on sanja, nama život prođe!

0
1055

Gospodine Vučiću, zašto se frljate avionima, kamionima, neboderima, najvećim kulama… Zašto sve to radite? Da bismo tonuli još više? Izgleda da vam nije baš najjasnije gde se nalazite sada posle ove farse sa helikopterom. Kao da vam to nije dovoljno, nego režirate novu predstavu zvanu “Beograd na vodi”. O čemu pričate dok udarate na ovaj gladan narod? Pričate o bogatstvu, raskoši, a sa druge strane istog dana do gladnog naroda stiže vest da će dva puta ove godine struja da poskupi.

maketa-beograd-na-vodi-563-353-563x353

Ceo jug Srbije gladuje, potopljen, a naš premijer gradi “Beograd na vodi”. Tako nam i treba: glasali ste gledajte. Tužno je što ispaštamo mi koji nismo njegovi glasači, mi gladan i bedan narod. Stiže nam Vaskrs, nemamo deci ofarbati jaja ili spremiti malo lepši ručak, a premijer se hvali nekim novim radnim mestima, ali samo ako bude “Beograda na vodi”. Strašno! A vi Beograđani ćutite i trpite, šta nam i ko radi s gradom. Uskoro ćemo poželeti da se iseljavamo iz grada, ostaće samo botovska provincija koja će ga naseliti. Kako se niko ne zapita ko treba da gradi taj “Beograd u vodi”. Naš premijer obrazlaže da su domaći tajkuni i bogataši sprečeni ovim „leks specijalisom“. Zar taj šeik nije najveći tajkun na svetu, kako to da je cela država njegova? Pola Srbije nema vodovod i kanalizaciju do svojih domova, a gradimo nešto gde će bogata klijentela u Srbiji kupovati lokale i stanove u tim oblakoderima. Dođite da vidite kako je u Beogradu, gladan narod po kontejnerima na Dedinju skuplja otpatke hrane koje su Vučićevi bogataši pobacali.

Gospodine Vučiću, pa zar nema ništa bitnije od “Beograda na vodi” za državu u ovom trenutku? Ni zdravstvo, ni obrazovanje, ni očajan standard, sve ste to skockali, sada možemo da pričamo bajku o najvećem projektu ikada! Ah da, on će nam doneti hiljade radnih mesta i milione dinara za oporavak srpske ekonomije! Pošto ova vlast za tri godine nije ispunila ni jedno obećanje (nema fabrike čipova, novog vlasnika FAP-a, novog vlasnika Železare Smederevo, Mercedesovih autobusa iz Ikarbusa, Arapskih ulaganja u poljoprivredu, novog proizvođača automobila…), sada je potreban jedan ogroman projekat, koji će se naravno samo započeti do narednih izbora. Zaposlenost se konstantno smanjuje već godinama, mladi se masovno iseljavaju, dece je sve manje, penzije su smanjene… ali zato se rasčišćava plac za “Beograd na vodi”. Priče, priče i samo priče od premijera Srbije. Ne vidi se ni jedno konkretno gotovo rešenje. Niko ne spori da ovaj prostor treba preurediti, ulepšati i dovesti grad na obalu, ali ovde su potpuno zamenjene teze. Projekat „Beograd na vodi“ nameće se na silu, van zakona, van javnog interesa, bez konsultovanja struke.

Da Vas podsetimo:  Četvrt veka od NATO agresije – gde se nalazi srpska kultura otpora?

Ja bih volela da Beograd liči na svetske metropole, ali istina je sledeća: mnogo smo siromašni! Ovaj projekat je jedna velika šarena laža od strane SNS-a. Državu ste za ove tri godine zadužili više nego prethodnici za 12 godina. Nezaposlenost ogromna. I onako bedne plate i penzije ste smanjili ispod nivoa dostojanstva. Kriminal u porastu. Mogli bismo do sutra da nabrajamo „vise nego vidljive rezultate“ ove napredne vlasti! Ali verovatno bolje i ne zaslužujemo kad ovakvi uspeju da dođu na vlast! Prosto me sramota koliko nam dobro ide!

Za Korene

Ivana Jovanovic

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime