“Doktor” Miroljub i njegovi pomagači

0
1275

Oni koji su promovisali samozvanog doktora Miroljuba koji je sa nacionalnih televizija dovodio u zabludu publiku, sada se ne oglašavaju. Nisu se oglasili ni kada je nedavno jedan mladić koji je sledio Miroljubove savete umro. Oni se sad prave nevešti i naivni i verovatno bi se zakleli da tog “doktora” praktično i ne poznaju.

A utrkivali su se “srećni” i “ružičasti” urednici kod koga će češće i duže da gostuje samozvani. Uživali su u njegovim životnim “mudrostima” u kojima nema mesta za školu i vakcine. Godila im je njegova “obnova” Dušanovog carstva. Smeškali su se na njegovo “prevaspitavanje” homoseksualaca i ugovaranje brakova.

Odgovarala im je naracija koja ženu doživljava kao mašinu za rađanje. Drugim rečima, Miroljub im je baš imponovao pa je taj model valjalo nametati narodu, naročito onom delu koji je u nevolji. Vešt na rečima, samozvani se nije libio da deli savete za mnoge životne situacije. A ono što bi iskakalo iz njegovog okvira moralo je, uz smešak voditelja, “pod mač, bato”.

I onda se desila tragedija sa mladićem koji bi danas verovatno bio među živima da se malo više oslonio na zvaničnu medicinu. Dnevni list “Blic” objavio je da je ”Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo predistražni postupak protiv Miroljuba Petrovića, jutjub “zvezde” i lažnog profesora, kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom“. Isti list tvrdi da su najmanje dva „pacijenta izložena takvom Petrovićevom “lečenju” preminula“.

Istraga će utvrditi ima li Miroljubove krivica. Njegovi promoteri sasvim izvesno ostaće ispod radara kao i u sličnim situacijama mnogo puta do sada. Setite se samo koliko je dobošara hvalilo genijalnost Jezde i Dafine. Ne zna se ko je bio agilniji, novinari ili političari a na kraju, kad je stvar pukla, niko od njih nije ni saslušan. Nisu naravno ovi slučajevi uporedivi, ali princip je isti.

Da Vas podsetimo:  Lekcije iz epizode sa Zagorkom Dolovac

Može se reći da se baš ni lekari nešto naročito nisu distancirali od “kolege”. Pazite, Miroljub nije završio medicinu a ima “svoj medicinski fakultet”. Nema akreditaciju, a “proizvodi” “doktore prirodne medicine”, šta god to značilo. Nema smeštajne kapacitete a pacijente šalje na “lečenje” po Srbiji. Ništa ne naplaćuje, a dnevni boravak i tretman koštaju 120 evra. Miroljub savetuje, a ne prima pacijente. Ko je ovde lud?

Njegov Institut za prirodnu medicinu preko koga se sve odvija, navodno je osnovan u SAD kao udruženje građana. Zvuči neozbiljno, a i laiku je jasno da to ne može biti dovoljno da neko bilo šta radi u Srbiji. A kamoli da daje savete o lečenju.

Očito da je pozadina čitave priče novac. I u toj pozadini krije se i motiv Miroljubovih pomagača. Ako su mogli biti uz Miroljuba kada je sve išlo kao podmazano, trebalo bi da ih i istraga sada zajedno tretira. Ne bi valjalo da se ekipa razdvaja, to unosi razdor u kolektiv.

Milenko Vasović
Izvor: BIZLife

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime