Dolazi cirkus

0
1015
Foto: pixabay.com

Ode korona kao da je nikad nije ni bilo, tako barem struka kaže. Sada mirni i spokojni možemo da se do mile volje bahatimo sa sto evropskih novčanica kojim nas je darivao gospodar Vučić, a političari da se bave odloženim izbornim aktivnostima.

Mada naizgled srbistanskoj opštenarodnoj sreći nema kraja, stvari nisu nimalo jednostavne. Srbistance kojima nije problem da saberu dva i dva, muči pitanje koliko će njih, njihovu decu i unuke koštati tih “poklonjenih” sto evrića, svesni činjenice da se besplatan ručak može naći jedino u mišolovci. Za to vreme deo predobrih, prepoštenih i nadasve principijelnih opozicionara koji, uprkos svemu, veruju u mogućnost seksa bez penetracije, držeći se koncepta IMT (Ima l’ Mene Tu) uveliko dumaju koliki će im profit doneti učešće u Vučićevoj “parlamentarnoj” cirkuskoj predstavi. I naravno svesni opštenarodne rezigniranosti svime što ima bilo kakve dodirne tačke sa politikom, biraju odgovarajući kostim i masku ne bi li se podvukli pod kožu potencijalnim biračima. Naprosto, treba se domoći potpisa neophodnih za verifikaciju odborničke ili poslaničke liste, a kasnije ufuljati u parlament i prigrabiti prinadležnosti koje to do donosi.

Uostalom, evo naš čačanski slučaj.

To što je, da po milioniti put ponovimo, izmenom Poslovnika o radu uticaj opozicije u našem lokalnom parlamentu sveden na statiranje u kukuruzu i lajanje na zvezde očigledno ne smeta ekipi nepokolebljivoj u nameri da se u lokalnom parlamentu čuje glas građanskog Čačka, ma šta to značilo. Što je u krajnjem slučaju legitimno. Samo ima tu jedno ali što devojci sreću kvari.

Nešto se ne sećaju uživaoci zlatnog doba, koje su im doneli MrMi (magistar Milunče) i nazadni eksperski tim, da se družina što bi da zastupa interese građanskog Čačka oglasila povodom brljotina pred kojim se ne ćuti i ne pravi se mrtav. Ne sećaju se Čačani ni da se neformalni lider “građanskog” Čačka i ljuti sindikalacv Opšte bolnice, oglasio povodom milionskog duga Doma zdravlja. Možda Dom zdravlja nije u delokrugu njegove funkcije, ali interes građana Čačka, od kojih očekuje podršku, mu ipak ne dopušta takvu lagodnost i neobaveštenost. A kako stvari stoje družinu kojoj je iznad i ispod svega interes Čačana, ne tangira čak ni to što su žitelji Keja po ko zna koji put, zahvaljujući neodgovornosti i nestručnosti MrMijevih eksperata ovih dana po ko yna koji put  gacali po fekalijama i izbacivali vodu iz svojih kuća, a da je to MrMija i njegove, s koca i konoipca skupljene, napredne eksperte tangiralo taman koliko i lanjski sneg.

Da Vas podsetimo:  Otvoreni Balkan!? Zid je bio bolji

Može da bidne al’ ne mora da znači, što bi rekao mudri i nadasve nepotkupljivi narod srbistanski, da su branitelji građanskog Čačka svesni da im nije u interesu da cveljaju direktora lokalnog nazadnog parlamentarnog cirkusa u vreme kada muku muče da prikupe potpise za odborničku listu.

Eto u Kosjeriću građni digli glas protiv problema koje im pravi cementara. U slobodarskom i građanskom Čačku od koga je , kako mit kaže, zazirao svaki vlastodržac muk. Biće da samoproklamovani branitelji interesa građana misle da je trovanje Lupnjače i Morave minborna stvar na koju ne treba trošiti energiju i ljutiti nazadnu vlast.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime