Domaći kukuruzni hleb pečen za pola sata

0
1127

Kukuruzni hleb je nekada davno bio jelo siromašnih, zbog toga što je bio hranljiv i jeftin za pripremu. Ali i u današnje vreme, kada hleb i brašno (uglavnom) više ne predstavljaju veliki trošak, kukuruzni hleb je vrlo popularan zbog svog specifičnog ukusa.

Potrebno je: 170 g glatkog brašna, 70 g kukuruznog brašna, 1 kašičica soli, 1 prašak za pecivo, 100 g kukuruza iz konzerve, 250 ml mleka, 2 jaja, 70g meda, 60g maslaca.

Priprema: U činiju prosijte pšenično brašno i kukuruzno brašno, dodajte prašak za pecivo, posolite i promešajte.

Kukuruz iscedite i dodajte brašnu. U zasebnu činiju umutite jaja, mleko i med, dodajte smesi brašno sa kukuruzom i promešajte.

Dobijena smesa se sipa u nauljen i pobrašnavljen pleh pa ga premažemo rastopljenim maslacem. Hleb se peče u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko pola sata.

Izvor: opanak.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime