Došli iz svih krajeva jugoistoka Srbije da čuju Vučičev govor od 10 minuta

0
1189
Foto: skrinšot Youtube

U radno vreme, “spontano” i iz gotovo svih krajeva jugoistočne Srbije, oko 7.000 građana dočekalo je predsednika Aleksandra Vučića, koji im je pred otvaranje novog pogona fabrike Leoni u Nišu posvetio jedva 10 minuta, što je bilo dovoljno da mu se “oduže” aplauzima i uzvicima “Živeo Vučić” i “Aco, Srbine”.

Prema procenama policije oko 7.000 ljudi prisustvovalo je Vučićevom obraćanju ispred fabrike Leoni, a čitava atmosfera podsećala je na njegove političke mitinge, u kojima sebe poredi “sa onima koji su krali”.

Građani su ga prekidali aplauzom i klicali “bravo, najbolji predsedniče”, a mnogi su se gurali da “vide Acu”, koji je svoj govor počeo beskrajnim hvalospevom što ih vidi u tolikom broju i što su ga sačekali.

Mnogo mi znači, jer neki su govorili ne smeš da odeš u Niš. A da li mislite da treba da se plaši u Niš da ode onaj koji je doveo sve ove fabrike? Da se plaši Niša onaj koji je gradio puteve koje niko nije izgradio u prethodnim decenijama? Onaj koji je izgradio najmoderniji Klinički centar, za razliku od njih koji su samo rušili i otimali – rekao je Vučić.

„Besplatan sir postoji samo u mišolovci“

 Prošao kroz masu; foto: Vanja KeserVučić je iskoristio priliku i da ponovo pobroji fabrike je doveo u Niš, podsetio ih da je otvoren Klinički centar i govorio o milionima koji su uloženi u niški aerodrom, a nekoliko puta je ponovio da se „ne plaši“.

Nisam se plašio i ne plašim se ni mnogo moćnijih, a kamo li neradnika i onih koji su krali i pljačkali i otimali imovinu od naroda. Lopova se nikada nisam plašio niti ću. Zato vam hvala na ovako veličanstvenom dočeku ovde u Nišu – naveo je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Vučić priznao ono na šta Vojni sindikat Srbije upozorava godinama

Ipak, rekao je i da sve te fabrike nisu dovoljne i da mora da ih bude još, kao i plate i penzije koje moraju da se povećaju, ali je građanima poručio da za to moraju da rade, a ne samo kažu „pašće s neba“.

Besplatan sir postoji samo u mišolovci – istakao je predsednik.

Istakao je i da je „Niš danas grad budućnosti“, koji postaje „apsolutni centar celog Balkana“.

„Teška borba za nezavisnost naše zemlje, upoznao sam malog Iliju“

 Da snime predsednika; foto: Vanja KeserDragim prijateljima, kako je nazvao okupljene, poručio je da je u toku „teška borba nezavisnosti naše zemlje“, a ispričao je i priču o „malom Iliji“.

Upoznao sam gore malog Iliju, još nije krenuo u školu. Hoću da mali Ilija ima budućnost, hoću da zna gde će da ide u školu, ali hoću da zna i u kojoj će fabrici da radi. Hoću da on ima decu koja će da žive ovde u Nišu, a ne da pronalaze bolje mesto za sebe i svoje porodice – rekao je Vučić.

Na kraju svoje govorancije najavio je da će uskoro ponovo doći u Niš, jer tu voli da provodi vreme, a ponovo je imao poruku za one koji su mu poručili „iš iz Niš“.

Neka se zabave malo i oni koji kažu “iš iz Niš”, jer mene iz Niša nikada nećete isterati. Živeo Niš, živela Srbija – zaključio je Vučić.

Podsetimo, funkcioneri i službenici javnih preduzeća i Gradske uprave u Nišu danas su se autobusima odvezli do fabrike u radno vreme, pa je na radnom mestu ostalo samo nekolicina radnika. Osim njih, na „spontano okupljanje“ došlo je 150 autobusa iz gotovo svih krajeva jugoistočne Srbije da dočeka Vučića.

Da Vas podsetimo:  Minić o padu Srbije na 104. mesto: Državnom vrhu odgovara koruptivno okruženje


Vučićev govor u Nišu pred otvaranje novog pogona fabrike „Leoni“

J. Adamović

juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime