Dr. Dragan Petrović, o pobedi Marin Le Pen i narodnjačkih snaga u Evropi

1
1389

U trećem izdanju emisije Dvadeset i pet minuta, koju na ju tube kanalu vodi jednom sedmično dr Dragan Petrović, tema su bili upravo održani izbori u zemljama EU za parlament Unije u Strazburu. Petrović je u tom periodu boravio destak dana u Briselu, Parizu, Holandiji i preneo utiske u vezi atmosfere i održavanja ovih izbora. Naročito je značajna pobeda Marin Le Pen u Francuskoj koja je u izborima za parlament EU osvojila najviše mandata, više i od favorizovanog Makrona, pa ovo predstavlja važan psihološki momenat. Budućnost Evrope se lomi između koncepta suverenih država, što je vizija bila De Gola i brojnih sledbenika ove ideje u okviru narodnjačke koncepcije širom Starog kontinenta, i nasuprot tome globalističke koncepcije što integrisanije Unije.jedne strane globalisti proturaju neomonetarističko-neoliberalni koncept, koji odgovara bogatima i krupnom kapitalu, nasuprot interesima širokih masa stanovništva. Tu je i koncept uguravanja migranata sa drugih kontinenata, što predstavlja tako kako je koncipirano, ozbiljnu opasnost za evropske narode u perspektivi. Petrović ukazuje da globalistička manjina, uz pomoć krupnog kapitala, kupuje medije, delove elite, političare, i nameće koncept koji ne odgovara većini, koja je socijalno skrajnuta i informativno dezinformisana. Time se potiru osnovni elementi demokratije, pa se na taj način potire pluralizam i sloboda izbora i adekvatnog informisanja.

Ovaj uspeh narodnjaka i suverenista širom Evrope, koji nije po svojim rezultatima i trijumf, trebalo bi da ohrabri i Srbiju, jer je poraz Makrona poraz i Vučića i kompradora, kao i njihovih saveznika Soroša, Blera, Klintonovih. Građani Srbije jedino edukacijom, društvenim i političkim angažovanjem ili makar pravovremenim i što potpunijim informisanjem, mogu izbeći manipulaciju, a ulog je ogroman.

Hoćemo li sačuvati svoju otadžbinu, imati kakav takav prosperitet za mlade generacije, ili živeti u raskomadanoj i suvereniteta lišenog zemlji, u kojoj će vanevropski migranti predstavljati većinu? To zavisi od svakog od nas, i zato je borba koja se vodi širom Evrope, borba u kojoj i Srbija ima svoj interes egzistenicjalni. Na jednoj strani su Soroš, Makron, Bler, Vučić, a na drugoj mi zapravo svi ostali, kojima je namenjena sudbina dezinformisanih, izmanipulisanih, materijalno pauperizovanih, duhovno praznih i kulturno zombiranih i otuđenih pojedinaca. Toliko puta u istoriji naši preci su imali slične izazove i tome možemo zahvaliti i našu današnju egzistenciju u otadžbini koju ne smemo izgubiti, ako ništa drugo a ono zbog mladih i potonjih generacija. A to je svakako veliki motiv za svakog od nas.

Da Vas podsetimo:  Da vas čujem, da li je Vučić pljuniti Đinđić?

Dr. Dragan Petrović

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime