Dragi nebitnjaci

1
701

Bolno je saznanje da vaš vođa, među 700.000 vaših članova, nije našao nijednog sposobnog da ga zameni. Čak ni dovoljno kvalitetnog poltrona. Iako ste sve od sebe dali – ispali ste glupi. Što i nije neka novost. Davanjem mandata vanstranačkoj ličnosti, ne samo da vam je pljunuo u lice, nego vam je i poručio da ste nesposobni, da vas prezire i da vam ne veruje. I što je najgore – potpuno je u pravu.

krstČobanin nijednoj ovci iz stada ne ostavlja imanje na poverenje. Zato vi, dojučerašnji radikali, presvučeni u naprednjake, koji ste do juče nosili kamu u zubima – danas ushićeno šijete zastave duginih boja. Slepo pratite trendove, ogrnuti plaštom amnezije. I agresije. Koju su demonstrirali vaši ’’redari’’ uvrtanjem vratova neistomišljenicima tokom inauguracije cara, koji vam nije dao mandat. Bez obzira koliko ste klicali. I euforično aplaudirali kad je vaš vođa na konferenciji za štampu, sumanuto mahao fotografijom političkog protivnika ’’pijanca’’, iako je to zapravo fotografija iz pozorišne predstave – u kojoj čovek glumi pijanca. Al, šta vas briga. Jer, ako vas nije briga što kupovna moć u Srbiji iznosi 45% kupovne moći u Evropi, što bi vas bilo briga što vam se vođa srozao na nivo svadljive i lažljive pijačne tezgaruše, bez neophodnog minimuma dostojanstva koje priliči šefu države.

Srećom dobili ste mandatarku koja je u politici manje od godinu dana. Elektronski je umrežila državnu upravu. Toliko uspešno, da elektronski zahtevi za izdavanje zdravstvene knjižice nisu realizovani i po 7 meseci. I ne zna se kad će biti. Sve zahvaljujući istorijskoj efikasnosti buduće premijerke. Koja je nedavno izjavila: “Razmišljala sam da postanem član SNS, ali me plaši to što stranke menjaju svoje postulate”. Ako niste shvatili – da vam objasnim. I ona vam je pljunula u lice i rekla vam je da ste prevrtljivci. Što ćete joj uzvratiti poslušnim dizanjem ruku vaših poslanika u Skupštini. Dakle, dobili ste novog Lazara Krstića, koji je odbegao posle 10 meseci. Sećate se Laze Vunderkinda, koji će spasiti Srbiju? Kako se ne sećate? A onoliko ste mu se divili. E, ovo je isto to.

Da Vas podsetimo:  I načelnica i posrednik u sudskim sporovima - Sotirovski obavljala 2 posla bez odobrenja Agencije

Ali, bar poskakujete od sreće, jer novi premijer neće kriti ženu kao stari. I baš vas briga za Palmu, koji je protiv nje. Tako je postao opozicija – iz pogrešnih razloga. Ne zbog diktatrure, nego zbog toga što je premijerka gej. Mada, uopšte nije bitna seksualna orijentacija premijerke. Problem je to što je obična marioneta, što je dokazala u prvoj izjavi – jezivoj mešavini poltronstva, demagogije, frazeologije i ispraznosti. A kad je rekla: “Čast je i odgovornost voditi Vladu“ – svi su osetili da je u sebi dodala: ’’rukom našeg vođe’’.

Naročito sad kad je procvetala pravna država. MUP je posle samo 14 meseci završio istragu o Savamali i dostavio slučaj tužilaštvu. Znači da će batinaši sa inauguracije doći će na red u avgustu 2018. Za to vreme u zatvorskoj bolnici je, pod nerazjašnjenim okolnostima, umro Milorad Nikolić, koji je uhapšen zato što je prijatelju poslao SMS-poruku protiv vašeg vođe. Ali, stići će i to na red. Kad-tad. Do tada, umesto muzike, fontana na Slaviji nek emituje obećanja vašeg vođe. Od 2012. do danas. A vi slušajte i curkajte – zajedno sa fontanom.

Zato vas pozdravljam vašim tradicionalnim pozdravom:
Naprednjaci, evo srećnog dana – izvisila Zorana – pobedila Ana!

Zauvek vaš
poslušni građanin,
Srba

P. S. Vi i dalje idite na tragikomično i bolesno poklonjenje vođi, ispred njegove kancelarije – da podgrejete njegovo osećanja veličine. Pa ako vas se seti – seti. Jer, malo li je, na ovu skupoću, dogurati i do bota na državnim jaslama?

Žarko Jokanović

www.srpskakcija.com / Fejsbuk

1 KOMENTAR

  1. sad su ovi iz sns bar zvanično za pedere i lezbejke.to više neće moći da izbrišu.da su samo klimoglavci to se znalo,za to su im samo potrebni,al su sad zvanično ta komplet vladajuća garnitura osim palme za pedere i lezbejke.bio sam u pravu kada sam davno rekao da oni sve mogu predstavljati,samo ne mogu nas srbe.sve mogu biti samo ne mogu biti srbi i od kvaliteta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime