Dragi teča Džordže

0
1282

Kevtave medijske čivave srpskog vođe do sada su te opisivale kao krvnika i finansijera svakojakog zla. Bio si ozloglašeni Džordž Soroš. Sada, kada ti je naš vođa u Njujorku došao na poklonjenje – odjednom, gle čuda, nisi više ozloglašena džukela, nego si uvaženi milijarder, investitor i filantrop. Šta znači reč milijarder – Srbi dobro znaju. Znaju i šta je investitor – mada se ovde sve češće investitorom smatra stranac kojem naša vlast uz veliku proviziju daje novac iz srpskog budžeta, da sagradi neku fabriku u Srbiji, pa se onda to zove privlačenje stranog kapitala. A reč filantrop – znači: čovekoljubac.

Dakle sada, kada ti je srpski vođa poljubio skute – postao si čovekoljubac. A do sada si, pod pažljivom dirigentskom palicom istog tog licemernog i lažljivog vođe bio vampir koji lično sisa srpsku krv na slamčicu. Skoncentrisan samo na to kako da skineš glavu našem vođi, koji je predmet obožavanja vaskolikog srpskog naroda i čovečanstva u celini. Što je čovečanstvo dokazalo činjenicom da je taj isti srpski vođa u praznoj dvorani Ujedinjenih nacija pričao sam sa samim sobom. Kao da je u nekoj emisiji, na nekoj od slobodnih srpskih televizija, gde inače, uobičajeno, priča sam sa samim sobom.

Ali, posle otkrića da jedan ministar ima darežljivu tetku iz Kanade, red je da vođa bude još uspešniji, pa si ti lično izabran da budeš teča iz Amerike. One omražene, za šire mase, a korisne za lični džep onih koji te satanizuju za domaću upotrebu. No, ako je vođa već junački grlio one koji su nas bombardovali, poput Klintona, Blera i Šredera, što ne bi celivao i tebe, kao čovekoljupca, koji ćeš nas, po najavi vođinih tabloida – tek sravniti sa zemljom. Ako na trenutak pomisliš da je u pitanju šizofrenija, samo se seti s kim imaš posla. I možda će ti tad sve biti jasno. Dok ti u ušima odžvanjaju friške tvrdnje vođinih tabloida: ’’Zloglasni američki milijarder Džordž Soroš hoće rat u Srbiji… Otkriveni detalji krvavog Soroševog plana za izazivanje nemira… Soroš naredio svojim ljudima: hoću haos i nemire u Srbiji… Soroš za rušenje srpske vlasti odvojio više desetina miliona dolara… Lideri opozicije, takozvani nezavisni intelektualci i novinari pod kontrolom Soroša kreiraju atmosferu linča…’’ A, pošto sukoba nije bilo, interesuje me da li ti se on sada ponudio da ih lično izazove. Da ne bi ispao lažov. A i opario bi se. Dakle – bio bi u svom kontinuitetu. Jer, još su u svežem sećanju njegove mogućnosti i slike kako izgledaju krvavi pirovi u njegovoj režiji i s njegovim učešćem. A sem toga i opšteomiljena sintagma ’’soroševi plaćenici’’ kojom vlast blati opoziciju, dobila bi svoje pravo značenje. Jer, u zemlji u kojoj je Haradinaj postao vođin koalicioni partner i gospodin predsednik vlade, a do juče je bio ’’zver, krvnik, ubica, koljač i trgovac organima iz Žute kuće’’ – zašto i ti, preko noći, od finansijera nepostojećih državnih udara i lažnih atentata ne bi postao investitor i čovekoljubac?

Da Vas podsetimo:  Međunarodni položaj Srbije između zapadnog "zagrljaja" i kineskog "poluzagrljaja"

Jer, iako je srpski vođa četiri puta privatavao sluđenog Trampa da se rukuju, iza krivine je dočekan na nivou koji mu zaista pripada. Primila ga je Viša zamenica pomoćnika Državnog sekretara SAD Elizabet Milard. I tražila mu je objašnjenja za paljenje Ambasade SAD u Beogradu i ubistvo braće Bitići. E zato se on sastao sa tobom. Ne bi li se zabašurio ovaj deo kolektivne naprednjačke biografije.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:
Vođa srpskih ološa – izljubio Soroša.

Zauvek vaš
poslušni građanin,

Srba

P. S. Ako ti, teča Soroše odrešiš kesu za vođu, više nego ministrova tetka za ministra, eto nama sreće. A – naročito njemu. Tečinom malom. Koji se ovde pravi da je veliki.

srpskaakcija.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime