Dragica Nikolić zaboravila na porodilište

0
1576

Dugo najavljivana gradnja novog porodilišta u krugu čačanske bolnice od strane Fondacije Dragice Nikolić, supruge predsednika Srbije Tomislava Nikolića, još nije ni započeta.

Gradnju porodilišta obećala je lično Dragica Nikolić prilikom posete Čačku još 22. marta 2013. godine. Tada je u izjavi novinarima rekla da će gradnja početi u junu iste godine. Gradnja porodilišta još nije počela, a pitanje je i da li će se porodilište graditi.

dragiva-i-vojo

I pored više pokušaja da saznamo od same Fondacije šta je sa gradnjom porodilišta u Čačku odgovor nismo uspeli da dobijemo. Na samom sajtu Fondacije Dragice Nikolić u delu Projekti nema ništa, ni slova, kako o dosadašnjim aktivnostima tako i o planiranim.

Čačanski naprednjaci nemaju odgovor šta je sa porodilištem, kao ni čelnici lokalne samouprave.

Više informacija nema ni direktor čačanske bolnice dr Rade Milošević koji je u izjavi za Ozonpress i TV Telemark ponovio svoje reči koje je dao i u aprilu ove godine, a to je da je u toku izrada novog projekta za novu lokaciju.
– Novi projekat na novoj lokaciji je u fazi izrade. Mi i dalje verujemo da će novo porodilište ugledati svetlost dana i to u toku iduće godine. To nije stalo, samo se radi novi projekat, rekao je Milošević.

Inače, gradsko rukovodstvo svečano je otvorilo pripremne radove na novom porodilištu  15. aprila 2013. godine, što je zabeleženo našim aparatom. Od pripremnih radova do danas nije se daleko odmaklo.

porodiliste-1

Zaboravljeni Čačak

Čačani nikada nisu bili po volji vlasti, a tako je izgleda i danas. Primera je mnogo. Raznim zavrzlamama vlast odbija da gradu vrati pretplaćeni iznos za kupovinu Doma Vojske u iznosu od 400.000 evra, a kasarne koje su nekada poklonjene vojsci bi nam vratili samo ako im platimo. Obećali su da će Centru za socijalni rad koji kuburi sa prostorom dati staru železničku zgradu, ali ni to nije realizovano. Vlada SNS-a je od 2012. godine praktično obustavila izgradnju brane Svračkovo na Rzavu. Iako je vlast ista kao i republička u Čačak još uvek nije došao nijedan investitor.

ozonpress

Da Vas podsetimo:  Teret sive ekonomije na leđima građana i privrede

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime