D. J. Karić: Ruski regioni-Azijski tigrovi

0
1075

Dragomir Karic

Dragomir J. Karić učesnik je Međunarodnog ekonomskog foruma koji je održan u Sankt Petreburgu pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina. Govoreći na poslovnom radnom doručku Karić je zahvalio Ruskoj Federaciji na promtnoj pomoći koja je poslata u Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu posle katasrofalnih poplava i klizišta koje su zadesile region Balkana. Karić je pozdravio predlog i program predsednika Vladimira Putina za brži razvoj regiona istakavši da će kompanija Karić sa svojim kompleksnim projektima nastupiti u 4 regiona izgradivši pet miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora.

dorucak

Na forumu na kojem su prisustvovali skoro svi gubernatori 85 subjekata Ruske Federacije istaknuta je zainteresovanost investitora, pre svih iz Sibira i sa Urala, koji su spremni da ulažu svoj novac u poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji. Naime, oni žele da ulože svoj novac a da za uzvrat iz Srbije dobiju kvalitetnu hranu po kojoj je naša zemlja na daleko prepoznatljiva.

djk dorucak

U razgovoru sa predsednikom Ruske Dume Sergejom Nariškinim, ostalim zvaničnicima RF kao i najzančajnijim privrednicima Karić je čestitao na uspešnom, istorijski važnom gasnom sporazumu vrednom 400 milijardi dolara između Rusije i Kine a koji je potpisan u u prisustvu dvojice predsednika Vladimira Putina i Si Đipinga tokom Putinove dvodnevne zvanične posete Šangaju. Govoreći, između ostalog, o značaju sporazuma kojim će Rusija Kinu snabdevati sa 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje putem istočnog gasovoda „Moć Sibira“, koji prelazi preko Sibira i dopire do kineskih naseljenih severoistočnih regiona Karić je izrazivši se simbolično rekao da je „ ugovor samo zrno peska na dnu okeana“, sobzirom na mogućnosti i potencijale kojima raspolaže RF. Nije reč samo o prirodnim resursima već i o ljudskom, pre svega intelektualnom potencijalu koji ta zemlja ima. Prema Karićevim rečima kojima je zaključio svoje izlaganje na ovom međunarodnom forumu, Rusija još jednom, iz dana u dan, potvrđuje da je trenutno najozbiljniji ekonomski partner u svetu.

Da Vas podsetimo:  Austrija protiv proširenja šengena na Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju

Informativna služba narodnog poslanika Dragomira J. Karića

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime