Dragoslav Pakić: „Donalde, Slobo“ ili „Hilari, Sonja“!

0
828

Sticajem objektivnih okolnosti, Hilari Klinton, bivša Prva dama Amerike, sasvim je opravdano stekla pravo na navedeno zvanje – bivša Prva dama. Poslednjim javnim nastupima i saopštavanjem, u međuvremenu stečenih mudrosti o svetskim zbivanjima i položaju SAD u bližoj i daljoj okolini, sa razlogom dolazi do, takođe zasluženog zvanja, koje bi se moglo definisati kao – bivša dama.

tramp-sm
Izvor: Intercept

Na osnovu onoga što govori i misli o pokojnom Slobodanu Miloševiću i, još uvek držećem Donaldu Trampu, sa punom moralnom odgovornošću bi se moglo tvrditi da bi, umesto nje, Hilari, bivše Prve dame, bivše dame i gubitnika u trci za predsednika Sjedinjenih Država, mnogo uspešniji prvi čovek Velike Amerike mogla biti, niko drugi, do – Sonja Biserko.

Ovakva pretpostavka se objašnjava činjenicom da se u američkom društvu, za razliku od zaostalog Balkana, i ovakve individue, iako žene, drže za – čoveka. Pri tome je sasvim normalno pozivati se na modernu sociološku postavku o rodnoj ravnopravnosti. Ta vrsta ravnopravnosti je potpuno zastupljena čak i u primitivnim razmišljanjima jednog običnog srpskog borca za rodna prava, naročito u slučajevima kada se za mušku osobu, najčešće muškog roda, a sličnih mentalnih osobina kakve odlikuju i krase ove bivše dame, kaže: „pa on je prava pi*da“! Gde ćeš veću ravnopravnost?

U trci za mesto Prvog između Sonje i Hilari, svako ko se iole razume u trčanje, morao bi ulogu favorita dodeliti našoj predstavnici jer je ona spremna, uvek i u svakom trenutku, da o bivšem Predsedniku Srbije i Srbima izgovori takve gadosti, koje joj, u odnosu na gubitnicu Hilari, daju toliku prednost da joj bivša dama ne bi bila ni do levog poprilično reumatičnog kolena.

Iako je Hilari u trci sa Trampom zauzele izvanredno drugo mesto, Tramp je uvek tvrdio kako je ON prvi, a ONA – poslednja. To bi, po pravilima suđenja u atletici, i moglo biti ispravno. Međutim, zbog Slobodana Miloševića, ruskih hakera, prokletih Rusa i suseda koji nisu uvek spremni da nasednu na podmetačine za svađu kakvu je nekada praktikovao Milošević, a danas, koračajući njegovim stopama, to isto rade Tramp i izvesni Putin, Trampu je, kako misli trkačica Hilari, kao i Miloševiću, mesto u ludoj kući u Hagu, a njoj u istoj takvoj kući, ali Beloj. Koja nije u Hagu.

Da Vas podsetimo:  Ovo selo u Srbiji je najneobičnije i to zbog bizarne greške države
hilari i tramp
Izvor: Kurir

Velike pristalice politike Hilari Klinton, cela Priština i ukupna sarajevska Baščaršija, neki beogradski krugovi i Nato Negrini, privremeni gubitak njihove predvodnice prihvataju kao prolaznu vremensku nepogodu koja će prohujati čim splasne talas bliskoistočnih migranata i Juventus pobedi u nekom od finala za kup Evrope.

Ako su Srbi mogli da dobiju predsednika za koga tvrde da nije njihov, zašto i Amerikanci ne bi mogli imati predsednicu koja je naša – misle u Prištini, Sarajevu, jednom beogradskom tramvaju i u Juventusu. I još su dodali: „Računajte na nas“!

Italijani su, pozivajući se na Firencu, renesansu i Vatikan, teška srca priznali da je pravilo da se i u finalu mora pobediti kako bi se osvojilo prvo mesto, ipak neprikosnoveno i da tu ne pomažu čak ni ruski hakeri.

U međuvremenu je jedan beogradski arhitekta, član večernje akademije, pozivajući se na ruske hakere, otkrio podatak da su pacovi i đubre Sava-male čuvali Beograd od naruživanja, arhitektonskog, građevinskog, urbanističkog, ekološkog sociološkog i političkog porinuća i davljenja u savskim vodama, a sve u očekivanju raspisivanja međunarodnog konkursa za najuspešnije arhitektonsko rešenje ovog dela srpske prestonice na kome bi on pobedio. I još je dodao: „Računajte na mene!“

Neutralni analitičari, naklonjeni trenutno nepostojećem predsedniku vlade kao i dobrostojećem predsedniku države, ushićeno uzvikuju kako je arhitekta saopštio jedino moguću istinu: Kakva žuta patka! – Sava-malu su branili, štitili i danas štite i brane pacovi i đubre! I još su dodali: „Živeli ruski hakeri!“

www.stanjestvari.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime