Dragoslav Pakić: Prizori iz jednopolnog bračnog života

0
253

Sad ja vas da pitam, ko u jednopolnim brakovima ide na pijacu, ko vodi decu u školu, ko pere sudove i čisti kuću, ko… a ko gleda fudbal?

Foto: Kuda u kupovinu

Čeda Jovanović je postao punopravni član Evropske unije. Kao dokaz za takvu tvrdnju, navodi se podatak da je odmah optužio Ruse za trovanje. Očekuje se da će na prvom zasedanju Evropskog parlamenta za tu optužbu dobiti aplauz na otvorenoj sceni.

U međuvremenu, iz Nemačke, pored najnovijeg, trećeg non-pejpera, stižu glasovi da će nemačko Ministarstvo zdravlja u dogovoru sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, pozvati Čedu na lečenje čime bi se dokazala umešanost ruske strane u neregularne parlamentarne izbore u Srbiji i gubitak dela vlasti Mila Đukanovića u Montenegru.

Pored toga, Evropa Čedi odaje posebno priznanje za priznavanje nezavisnog Kosova čime na delu dokazuje kako je to jedina ispravna ulaznica za ulazak u cirkusku arenu gde klovnovi bez talenta vode glavnu reč zasmejavanja.

Zapadna mantra o ljudskim pravima i vladavini prava kao i poštapalica o multikulturalnosti, multinacionalnosti, multikonfesionalnosti i poštenim multimilionerima ostala je bez odjeka.

Sve je, osim multimilijardera, ispalo smulti, pa prospi.

Novonastalu situaciju u međuljudskim odnosima, ne opredeljujući se ni za Istok ni za Zapad, najbolje i najbrže su shvatile neke estradne zvezde priznajući da više zarade pružanjem seksualnih usluga nego pevajući pod šatrama i na privatnim žurkama. Zato su među prvima parolu „pesma nas je održala, njojzi hvala“ proglasile nevažećom i najobičnijim reliktom ne baš tako sjajne prošlosti. Umesto pesme i pevanja, prešle su na multimilionere. Najpre ih optuže za silovanje, onda se pozovu na vanbračnu decu, zatraže priznanje greha i obaveznu doživotnu alimentaciju.

Ja lično, iako sam bivše muško, dajem punu podršku svim zvezdama i sam se nosim mišlju da optužim Đilasa da me je pre dvadeset godina politički silovao i napravio muško vanbračno dete. Na sudu ću tražiti da dete prizna kao svoga regularnog sina naslednika a meni, samohranom ocu, isplati svu zaostalu alimentaciju u iznosu od 600 evra za svaki mesec. Isto, dakle, koliko nudi i Vučić za celu Srbiju, iako tvrdi da je nije silovao.

Da Vas podsetimo:  Epigrami 97
Dragan Đilas (Foto: Stranka slobode i pravde)

Da je to za mene jedino celishodno rešenje pokazuje i moj aktuelni bračni slučaj. U svakom slučaju, pa i u mom, on ukazuje na još jednu zabludu koja je, srećom, na putu da se eliminiše iz svakodnevnog života. Uslov je da u Skupštini prođu zakoni koji se na temu bračnih veza upravo predlažu.

Da je klasični brak promašena institucija, raspolažem neoborivim dokazima. Na primer:

U okviru javnih rasprava na predložene zakonske novine, novinari, uglavnom borci za svakakva prava, prevashodno oni sa nacrtanim metama, pitaju moju ženu šta ona, kao iskusna žena, majka troje nejake dece sa mužem pristojnim domaćinom i odgovornim u svakom pogledu (dobro, ovo sam ja dodao, ali mislim da ne smeta mnogo), misli o svemu tome.

„Šta imam da mislim kod ovakvog muža, čuma ga uhvatila dabogda, osim što podržavam Čumićku u svakom pogledu“ – odape prvu otrovnu strelu moja poznata strelkinja.

„Kako to obrazlažete“? – navaljuju novinari ne skrivajući da im je stalo da vodu navedu na svoju vodenicu što nema veze sa mini hidroelektranama.

„Evo kako – nastavlja žena kao svaka žena – pošaljem ja onu moju zamlatu na pijac da kupi neophodne živežne namirnice da okončamo bar ovaj mesec bez upadanja u nova zaduženja, a on, umesto da me prati ili bar zapisuje šta mu naređujem, blene u neke fudbale i kojekakve bicikliste koji ništa drugo ne rade nego samo okreću one jadne pedale da se smuči i biciklima i putevima po kojima jurcaju. Ode on i nema ga da se vrati 48 sati. Najzad dolazi, klateći se k‘o državni budžet, zadrigo, zaudara na mučenicu, i kaže:

– Pravo da ti kažem, ženo, potpuno si u pravu (ovo je malo slagala, ali mislim da ne smeta mnogo) sve sam zaboravio šta si poručila da nabavim na pijaci. Mislio sam da ću se setiti kad vidim šta ima na tezgama, – vadi se predamnom, vadili ga dabogda iz septičke jame, samo ne skroz. Al‘ ne ide pa ne ide – nastavlja da kukumavči. Međutim, ja ne bi bio ja da nemam rešenje za svaki problem i to po nekoliko varijanti u isto vreme – još se i hvali. Uzmem, kaže, mobilni, pozovem BIU, lepo se predstavim i zamolim ljude, pošto im je prisluškivanje u opisu radnog mesta, da slučajno nisu čuli šta mi je žena rekla pri polasku u pijačnu avanturu.

Da Vas podsetimo:  Aforizmi Peka Laličića: Sirovina imamo napretek

Pobogu si čoveče, rekoše mi BIOvci – nastavlja da laže kao pas ovaj moj nedorečeni muž, slučajni domaćin – šta ti misliš ko smo mi i ne misliš valjda da se bakćemo i sa tamo nekim beznačajnim likovima koji nikom ništa ne znače. Ali, kao da se nečega dosetiše pa promucaše, a o čemu se, zapravo radi?

Foto: N1

Pa o narudžbinama, rekao sam vam da sam sve pozaboravljao – kaže on meni da je kobajagi kazao njima – nastavlja da sikće moja žena.

A, to, – počeše službena lica u jedan glas, složno, nema šta – rekla ti je doslovno da kupiš kilo sjeničkog sira, pola kile kraljevačkog kajmaka, 800 grama užičke pršute, dva kila valjevskih duvan čvaraka, tri kila mladog krompira iz Ivanjice i dve glavice futoškog kupusa. Šabačke čivije nisu na spisku, a tezge ne moraš da biraš, sve prodaju istu vrstu robe i istog porekla. Sve je domaće, samo je paradajz makedonski, a maligni uticaj ruski. Na kraju dodadoše, ako te pri povratku put nanese pored nas svrati na po čašicu, dobili smo odličnu kleku iz Bajine Bašte, a tvoje meze bi leglo k‘o kec na desetku.

I ja svratim. Kad smo se rastajali pitam, kako sad da se opravdam kod žene što me nema dva dana i dva noći?

Ništa ne brini, rekoše. Izdaćemo potvrdu da smo te, zbog osnovane sumnje da si vršio nabavke bez raspisivanja javnog tendera, zadržali u pritvoru 48 sati, kako je i po zakonu, i da smo te pustili po isteku zakonskog roka. OK?

– OK, kažem.

Onda me – nastavi moja žena da se jada novinarima koji kao da su samo to i čekali – pogleda pravo u oči i ni ne trepnuvši upita da li je i kod mene OK?

Da Vas podsetimo:  Počeo je retrogradni Mars, tri znaka na udaru

Jeste, kažem besna i ljuta kao risica, valjda se po novom tako zove ženka risa, samo što se kod mene to ne kaže OK, nego obična OKlagija, sve sa velikim slovima. Šta ću jadna i čemerna, moram da ga gledam i da se patim jer je muškarac u kući samo muškarac – pa makar bio i kao komarac.

Dragoslav Pakić (Foto: Jutjub/Snimak ekrana)

Ako mi ne verujete idite i pitajte njega, ako bude mogao da prozbori zbog silnih zavoja u koje sam ga ufalčovala sve dok se sasvim ne otrezni.

A, sad ja vas da pitam, ko u jednopolnim brakovima ide na pijacu, ko vodi decu u školu, ko pere sudove i čisti kuću, ko… a ko gleda fudbal?“

Izvor: Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime