Dragoslav Pakić: Rado Srbin ide u pokojnike

0
643

Srbi nikako da nešto nauče od prosvećene Evrope, ili bar od najbližih suseda. Umesto da masovno ubijaju, oni odabrali da masovno umiru samo da bi zeznuli mrtvozornike

Foto: printscreen

Dojče vele nam sa gnušanjem javlja kako Srbi ne broje korona mrtve, nego samo vakcine sa naglaskom na ruske i kineske. Zaboravljaju Srbi, žale se Deutsche Welle uber Alles potpomognuti sa America First, da je za njih vest o mrtvim Srbima mnogo važnije i donekle veselija nego tamo neki uspeh tamo nekih vakcina.

Sa njima se slažu doktori sindikalci, doktori antivakseri, novinari nezavisni, scenaristi kooperativni i svedok iz naroda, izvesni Mirza, Nemac iz Stare Raške i Novog Pazara, kao i mnogi drugi sunarodnici prekobrojnih mrtvih Srba koje niko ne broji.

Ana Brnabić i Zlatibor Lončar u Novom Pazaru (Foto: printscreen)

Dojče veleposednici prava na apsolutnu istinu smatraju da su vesti iz Srbije na ovu temu, kao i na svaku drugu i sada kao i uvek, apsolutno falš novosti zbog čega se u naslove njihovih novinskih komentara uvek stavi opomena „Smrt falšizmu, sloboda štampi“! Da se vidi sa kime čitaoci imaju posla.

Na temu sakrivenih mrtvih Srba i njihovih Svetlih grobova čak je snimljen i dokumentarni film „Vakcine za sve…“kao odgovor na propagandni i umetnički potpuno promašeni , srećom nenagrađeni film „Dara iz Jasenovca“ koji bi, po njihovom tumačenju, imao daleko veći uspeh da se prikazivao pod umetničkim imenom „Jasenovac za sve….“

Dokumentarac se prikazuje na francusko-nemačkoj televiziji „Arte“ na nemačkom jeziku sa francuskim naglaskom i obrnuto. Engleza, kao što se vidi nema. Oni se čuvaju za Ruse. I obrnuto.

U potpisu filma se pojavljuje poznati lik Eberhard Rile i čuvena Natalija Miletić, kojoj iz milošte tepaju Nataša, a neupućeni dodaju i Kandić.

U Srbiji je, po izveštaju sa terena, sve bajato i zaudara na propagandu, samo su grobovi sveži. Oni svedoče o drami o kojoj se privatno šapatom priča, a javno glasno ćuti.

Da Vas podsetimo:  Sindikati zbijaju redove – da li će doći do generalnog štrajka u Srbiji?

U filmu se priznaje da u Srbiji ipak ima vakcina, ali nema ljudi. Ili su se negde posakrivali, ili su svi pomrli a odgovorni o tome ćute.

Foto: printscreen

TV ekipa je obišla čak i selo Radenkovac kod Sokobanje gde su se svi stariji podvrgli cepivu samo ćerka neće. Kaže da su joj rekli kako će je vakcina učiniti neplodnom i da je za rađanje dece potrebna neka druga vrsta cepiva. Kao ilustracija, zanatski veoma vešto izrežiranog filmskog dokumentarnog kazivanja, u mizanscenu osnovnog kadra prikazane su tri Palme kako se njišu na obali mora kod Jagodine.

Novinarka Petrušić, bez rodbinskih veza sa karikaturistom Petričićem, saopštava karikaturalne, pardon, karakteristične statističke podatke po kojima se na lokalnom nivou u samom startu izgubi šezdeset posto umrlih da bi ih potom institut Batut (koren reči – batina) umanjio za daljih dvadeset posto što ispada, računa novinarka, da je brojka umrlih smanjena za čitavih osamdeset posto što čini da je prava brojka veća cirka dva i po do tri puta nego što se zvanično saopštava. Svako ko zna samo četiri osnovne računske radnje lako može izračunati da se u Srbiji umire po veoma komplikovanoj računici novinarke, odnosno, na veliko samo da ne bi imao ko da glasa za protivničku stranu koja i dalje ne umire.

U svakom slučaju, sve dostupne cifre pokazuju da je krajnji rezultat, bar u ovom trenutku, tri nula za Nemce, šest nula za Evropu i nerešeno, ili nikom ništa, na domaćem terenu.

Dragoslav Pakić (Foto: printscreen)

Srbi nikako da nešto nauče od prosvećene Evrope, ili bar od najbližih suseda. Umesto da masovno ubijaju, oni odabrali da masovno umiru samo da bi zeznuli mrtvozornike.

Da Vas podsetimo:  Uslov Srbije za iskopavanje litijuma - fabrika baterija i električnih automobila

Pokoji Srbin i preživi, ali se upravo zbog toga odmah ubraja u pokojne.

Zato se i kaže: Rado Srbin ide u pokojnike!

Izvor: Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime