Dragoslav Pakić: U nedostatku snežnih i drugih nepogoda

0
482

Meteorološke prognoze za naš glavni grad najavljuju toplo i vedro vreme bez ikakve opasnosti za moguće velike snežne padavine i nepredviđene smetove što NATO efektive dovodi do očajanja

Foto: printscreen

Oružane snage vojske Srbije, u odvažnom pohodu protiv gnusnog neprijatelja – snega, trijumfalno su ušle u selo Mlačište gde ih je masa građana (sve troje) razdragano dočekala i sa neopisivom radošću i neskrivenom zahvalnošću primila donete poklone u vidu kilograma kafe koja nije, kao nekad, bila Divka i 850 grama šećera u kockama jer se kafa, po zadnjoj modi, sve češće pije bez šećera.

Gorka kao i život što nam je.

Vojska je morala da uloži natčovečanske napore i ogromno taktičko znanje i savladane veštine da sneg ukloni sa puta u lepšu budućnost na vreme jer je pretila opravdana opasnost da bi se za samo nekoliko dana i sam istopio pa od pohoda u nove pobede ne bi ostalo ni traga za istoriju.

Vojna mehanizacija raščišćava sneg (Foto: printscreen)

Ministar vojni je pohvalio požrtvovanost profesionalnih pripadnika snaga naše odbrane od elementarnih nepogoda u koje se aktuelna vlast nikako ne bi mogla ubrojati.

Bivši ministar vojske, a aktuelni policijski starešina, ne može da prežali igru sudbine koja i njemu nije dodelila srećnu okolnost sa snežnim nanosima gde bi se pokazao još aktivnijim i razboritijim. Odneo bi, ne 850 grama, nego celo kilo šećera u koskama i još jedno sve sa avančetom za tucanje.

Stanovnik mahale Miljkovci a u selu Mlačište, koji živi usamljen i ostavljen, uložio je oštar protest Ministarstvu odbrane zbog činjenice da vojska, svaka njoj čast, nije ni pokušala da se probije i do njegove mahale pa on, gospodin Durma, ne uspeva svaki dan da ode do Crne Trave da bi kupio lek i popio kaficu u bifeu za koga je, putem sredstava uniformisanja, i pored toga što je sloboda reči i govora veoma ugrožena, na vreme obavešten da ni bife, kao i Durma, ne radi. Poslao je poruku i poslanicima Evropskog parlamenta, koji su istakli zabrinutost za slučaj beogradske Sava male, a za njegovu malu Miljkovci, ne žele ni da čuju.

Da Vas podsetimo:  Ustaški terorizam i operacija Feniks

U Srpskoj Akademiji Nauka i Umetnosti se organizuje seminar na kome bi naučni radnici pokušali da daju odgovor na, još uvek nerešeno pitanje, kako su stanovnici Mlačišta preživljavali zimu u godinama kada je snega bilo mnogo više i zimska sezona trajala mnogo duže, a njih, zajedno sa decom i mnogobrojnom stokom, bilo daleko više.

Smetovi u Crnoj Travi (Foto: printscreen)

U snegu su kopali tunele kako bi stoka mogla doći do pojila. Ko bi eventualno tražio moguću aluziju na današnje tunele koji vode do skijališta, pogrešio bi za 360 stepeni. Pun krug.

Poznavaoci prilika iz tog vremena tvrde da su najobičnije glasine da se u selu, umesto kafe, makar bila i Divka, pila vruća rakija, a lekovi su se tražili u narodnoj medicini čime se i objašnjava toliki broj novorođenčadi samo devet meseci nakon opakih mrazeva i velikih snežnih nanosa.

Deca su se, dakle, rađala bez pomoći sa strane makar pomoć bila i u vidu vojnih pohoda.

Meteorološke prognoze za naš glavni grad najavljuju toplo i vedro vreme bez ikakve opasnosti za moguće velike snežne padavine i nepredviđene smetove što NATO efektive dovodi do očajanja jer je sve pripremljeno za pohod na raščišćavanje puteva od Sava male do Moskve odakle bi se dalje, do Pekinga, išlo vozom po svilenim tračnicama.

I pored nedostatka snežnih i drugih nepogoda, Beograd se ipak drži na zavidnom mestu javnog interesovanja zahvaljujući pre svega aferama u svetu javnih i kulturnih delatnika sa dodatkom ukusa i političkih mirisa. U tom smislu podeljeni javni sektor srpske prestonice najavljuje da iza Danijele Štajnfeld stoji direktno Tramp koji ima za cilj da spreči Lečića na putu da postane Klinton Levinski.

Mim sa društvenih mreža

Čista politička pozadina koja je prilično prljava.

I dalje, međutim, ostaje otvoreno pitanje kako se u Crnoj Gori računa procenat vakcinisanih na milion stanovnika.

Da Vas podsetimo:  VUKOVAR: NE BLEDI SEĆANJE NA UBIJENU SRPSKU DECU I CIVILE IZ ULICE NIKOLE DEMONJE

Izvor: Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime