Drugi Međunarodni festival vatrometa u Sremskoj Mitrovici

0
1061

imageDrugi Međunarodni festival vatrometa biće održan 5., 6. i 7. juna u Sremskoj Mitrovici na mitrovačkom Hipodromu, u organizaciji Udruženja “Zvezda Repatica” iz Sremske Mitrovice.

Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom grada Sremske Mitrovice i uz podršku Turističke organizacije.

Učesnici festivala su Makedonija, Bosna i Hercegovina i Srbija, a takmičari će izvoditii piromuzičke vatromete raznovrsnog sadržaja. Ulaz je slobodan za sve posetioce i goste festivala.
image1

Od petka do nedelje građani Sremske Mitrovice, gosti i posetioci imaće jedinstvenu priliku da gledaju nadmetanje pirotehničkih ekipa koje će ponovo u našoj zemlji izvoditi atraktivne piromuzičke vatromete zanimljivog sadržaja.

Prateća manifestacija na Festivalu vatrometa je “Ulica vrednih ruku” koja će ove godine biti prvi put organizovana kao mesto predstavljanja kulturne baštine Srbije, starih zanata i suvenira. Muzičko-zabavni deo programa upotpuniće nastupi “Amadeus benda”, “Dejana Petrovića Big banda”, Bobana Rajovića, legendarne grupe “Galija”, mitrovačkog benda “The Gamblers”, DJ “Đuka & Emil”, kao i nastupi kulturno-umetničkih folklornih društava i drugih izvođača.
image3

Najmlađe posetioce očekuje veliki luna park sa pratećim sadržajima koji ove godine nosi naziv “Trg lude zabave”.

Prošle godine je u tri festivalska dana ovaj događaj posetilo oko 20 000 ljudi, a ove godine se očekuje preko 35 000 posetilaca.

U petak, 5. juna , posetioci Sremske Mitrovice moći će da posete pozorišnu predstavu “Dobrica Milutinović”. Istog dana nastupiće i plesni studio “Sirmium dance”, folklorne grupe “Bogan Rajović”, a u 23 sata posetioci će moći da uživaju u vatrometu ekipe iz Makedonije, a potom i nastupu Amadeus benda.

U subotu, pored pozorišne predstave i izvođenja plesnih grupa, u 21 sat prisutni će moći da uživaju u muzici mitrovačke grupe “The Gamblers”, a u 23 sata, posle velikog vatrometa ekipe iz Bosne i Hercegovine, nastupiće “Dejan Petrović Big band”.

Da Vas podsetimo:  Otvoren video konkurs leskovačke Biblioteke "Upoznaj moj zavičaj"

Poslednjeg dana festivala, 7. juna, pored pozorišne predstave i plesnih grupa nastupiće “DJ Đuka & Emil”, a u 22.30 sati velikim vatrometom predstaviće se ekipa Mirnovec pirotehnika iz Srbije, nakon koje sledi nastup legendarne grupe “Galija”.

_______________________

Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

presscentar.uns.org.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime