Drugo otvoreno pismo 15 oficira srpske policije Nebojši Stefanoviću

0
1080
Nebojša Stefanović / Foto: YouTube Screenshot

Oficiri policije Republike Srbije, njih 15, čiji je identitet poznat redakciji Direktno.rs, poslali su drugo pismo u kom su još jednom izneli nezadovoljstvo radom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i državne sekretarke Biljane Popović Ivković, te su im poručili da istragu usmere na Gorana Papića, koji je brutalno prebio nekadašnjeg poslodavca Dejana Pejovića.

Pismo oficira policije prenosimo u celosti:

„Stefanoviću, znamo da ste vi i vaša Biljana Popović Ivković prevrnuli MUP naglavačke, ne biste li saznali ko su tih 15 oficira, potpisnika otvorenog pisma, uz obećanje da ćete nas kazniti najdrastičnijim merama.

Umesto vaše interne istrage koju spovodite, javno vam ukazujemo da ste u obavezi da istragu usmerite na vašeg pulena Gorana Papića, lice koje je brutalno nasred ulice prebilo svog nekadašnjeg poslodavca (kod koga je radio kao konobar) i koje je, rušeći sve vidove kriterijuma u hijerarhiji najpoznatijih svetskih policija, sa četiri godine radnog staža postalo zamenik načelnika jedne od najznačajnijih uprava MUP-a, SBPOK-a.

Neoboriva je činjenica da ste napravili veliki bezbednosni problem, stvorili bezbednosni rizik koji uvek može da eskalira.

Vi i „državna sekretarka“ Biljana Popović često govorite da sve radite za dobrobit građana. Znate i vi, a i mi jako dobro da to nije tačno!
Ponašate se kao de je MUP vaša privatna firma.

Ako već želite da učinite vašim partijskim drugovima, zaposlite ih kod vašeg oca, jer njegova firma vrtoglavo povećava profit i nesumnjivo je da će mu trebati sve više radnika.

Dok svakim danom mafija sve više jača u Srbiji, vi dovodite vaše partijske drugare i delite im funkcije bez ikakvog kriterijuma struke čime ste direktno ugrozili funkcionisanje MUP-a. Činjenica da je bezbednost građana Srbije u vašim i rukama Biljane Popović Ivković će biti preskupa za građane. I već je.

Da Vas podsetimo:  30 evra, gospodaru

Srpsku policiju predvodi Goran Papić (bivši konobar), Biljana Popović Ivković (bivša voditeljka Pinka koja je ponavljala razred u srednjoj školi), Miljan Stanojević (profesor fizičkog).

Ovo što sledi javnost mora da zna:

1. Doveli ste u MUP navijačkog huligana Nenada Vučkovića, koji za samo par meseci „završava“ fakultet i postaje savetnik komandanta Žandarmerije! Ponižavate, Stefanoviću, sve žandare koji su krvarili za ovu državu i branili građane od istih tih huligana koje je predvodio Vučković.

2. Na čelo Uprave za obezbeđenje lica ste doveli Milana Gaka, koji je nedavno završio neadekvatan privatan fakuktet, ali je rođeni brat Slavka Gaka (gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu). Rizikujete time, Stefanoviću, živote lica koja se obezbeđuju, rizikujete živote političkih zvaničnika (i nismo sigurni da oni to znaju) ili bilo kog lica koje je država u obavezi da obezbeđuje.

3. Za generala Granične policije postavili ste profesora fizičkog vaspitanja Miljana Stanojevića, i to u vreme kada su granice naše države jako osetljive usled nekontrolisanog ulaska migranata.

4. Za pomoćnika direktora policije za specijalne jedinice postavili ste Slobodana Mališića, čoveka koji ni jedan jedini dan nije bio specijalac.

5. Na mesto oficira u specijalnoj jedinici na poslovima bezbednosti doveli iz PU Beograd čoveka koji nikada nije bio specijalac.

6. Doveli ste inspektore (Darka Cvijovića i Aleksandra Jovanovića), koji su radili na imovinskim deliktima, da rukovode službom za borbu protiv terorizma. Znate li vi uopšte koliko je borba protiv terorizma bitna u Srbiji?

7. Lica koja su bila hapšena su postavljena na mesta rukovodioca u UKP i vi znate o kome se radi.

Znate li kako se osećaju časni i pošteni policajci koji imaju bezbroj noćnih smena, dežurstava, povreda, terena, ratova iza sebe, u kreditima do guše, kada vide lica koja, umesto da daju izjave u svojstvu osumnjičenih za krivična dela faksifikovanja, zloupotreba službenog položaja, afere Krušik, kako lome kolač i obeležavaju Dan policije, iste te institucije koja bi trebalo da prikuplja dokaze (kojih već ima) protiv slavljenika? Znate li kako se osećaju pošteni policajci koji žive u adaptiranim vešernicama kada na ruci vašeg oca vide sat od nekoliko hiljada evra, kada vide vašu (jer naša nije) državnu sekretarku Biljanu kako postaje vlasnica stana u centru grada od preko 200 kvadrara i kad vi za vreme mandata steknete vilu na Bežanijskoj kosi?

Da Vas podsetimo:  Neodrživost precenjenog kursa dinara

Objasnite javnosti kako je to moguće.

Kolike su vama plate?

Kako ste uspeli sve to steknete sa par godina radnog staža?

Mi radimo po 20-30 godina. Prošli smo sva ratišta i užas od 90-tih na ovamo. Mnogi od nas su otišli u penziju sa nerešenim stambenim pitanjima, kao invalidi sa penzijama od 30-40.000 dinara.

Znate li koliko je časnih i poštenih i regularno školovanih policajaca napustilo policiju otkada ste vi na čelu policije? Mnogi su otišli da molerišu, voze kamione, bave se teškim fizičkim poslovima, ali nisu dozvolili da ih vi ponizite! Čast nema cenu, Stefanoviću!

Niko Stefanoviću ne sme politički da zloupotrebljava policiju. Šteta koju ste napravili vi i vaši saradnici neće moći dugo da se sanira. Sve više policajaca napušta MUP, a njihova mesta odmah zauzimaju huligani, politički kadrovi ili pripadnici klanova. Postoji jedna bitna razlika između nas i njih. Mi uvek možemo da postanemo i budemo kao oni, ali nećemo. Ali, oni nikada ne mogu sa budu kao mi.

Ono što ste vi uradili sa MUP-om je sazdano u Napolenovoj izreci: „Više vredi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac“.

I dok vi i vaša sekretarka tragate za informacijom ko su 15 oficira, želimo da vam javno kažemo da nas možda ima i 115 i 1.115. Sve i da saznate ko smo, šta onda?

Evo ko smo: oficiri koji žele da služe našoj državi i građanima“, navodi se u pismu oficira policije Republike Srbije.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime