Drugosrbijanci nisu Srbi, oni su neki drugi narod

5
195

Nisu drugosrbijanci novina u Srbiji, još u XIX veku imali smo Čedomilja Mijatovića koji uopšte nije hteo da priča srpski, već je u kući govorio engleski jezik. On je tvorac Tajne konvencije potpisane na Vidovdan 1881. godine prema kojoj Srbija nije mogla zaključivati bilo kakve ugovore sa drugim zemljama, bez prethodnog odobrenja Austrougarske, kao i to da svu svoju robu mora izvoziti samo u Austrougarsku, čime je svoju privredu potčinila volji Monarhije. Čedomilju ništa srpsko nije bilo po meri pa se pred kraj života preselio u London kako bi tamo umro, kao najveći prosjak.

Krajem istog veka imali smo i Jovana Skerlića koji u svojoj kući nije hteo da čuje za srpski jezik pa je čak i decu naučio da pričaju francuski.

Dakle, oduvek je bilo onih koji će da pljunu na opanak i preziru svoj narod, a ljube skute našim dželatima. Ne verujem da na svetu postoji narod koji ima više podnacija od Srba, a najviše me tangira podela na Srbe i drugosrbijance. Čitam sinoć tvit Marinke Tepić i njen stav kao jednog od budućih predsedničkih kandidata, koja piše: „Molim vas shvatite već jednom, trenutak u Srebrenici kada Mladić odvaja muškarce od žena i dece, početak je genocidne namere! Takvo odvajanje, i sa manje žrtava, uvek ima jedan cilj, zaustaviti postojanje te grupe, naroda. Istrebiti ga na tom tlu. Zatrti mu seme. Jel sad jasno?!“

Šta reći kad pročitate ovakvo nešto a ta osoba pretenduje da bude kandidat za predsednika naše zemlje. Bez obzira koliko mrzite patriotsku Srbiju, opet ne možete toliko da gazite po svom narodu…

Postoje dva tipa drugosrbijanaca, jedni su plaćeni da to budu, a drugi to rade besplatno.

Da Vas podsetimo:  Ostala su tri stuba: NATO izgubio bitku za duše građana Srbije

Njima smeta lizanje kašičice u crkvi ali im zato ne smeta da grupno piju mleko na Veliki petak i to objave na FB. Oni pišu transparente „Nato je kul“, i kažu da nisu izvršili zločin, oni ubijenu decu smatraju kolateralom, ako ih uopšte i pomenu. Oni govore kako uranijum kojim su nas zasuli, nije štetan, i hoće da nas ubede da je lekovit.

Oni Kosovo i Metohiju ne smatraju našom zemljom, već kamenom spoticanja koji nas sprečava da uđemo u Evropu. Njima smeta narodna nošnja i kolo oko spomenika Stefana Nemanje, ali im ne smeta gola kafanska pevačica, smeta im lizanje kašičice ali ne i lizanje iste kafanske pevačice, smetaju im pune crkve ali ne i pune banke itd. Za njih su ljudi na selu primitivci a oni u gradu elita, ali primitivno je stideti se svoga plemena i porekla, svoje zemlje.

Čovek nije primitivan ako ne jede viljuškom i kašikom, već kad jede sam i nema osećaj za porodicu. Mi se grdno varamo u pogledu toga šta je civilizacija a šta primitivizam, divlji čovek se odgaja po gradovima a po planinama žive gospodarstveni tipovi ljudi.

Situacija sa raznim zatvaranjima u poslednjih godinu dana je pokazala koliko je bogat onaj ko ima svoje parče zemlje, tj. koliko je siromašan onaj koji je danima morao biti u betonskoj zgradi. Kad kažem divlji čovek, ne želim da uvredim onog ko živi u gradu, on je verovatno bolje obrazovan od onog na selu i njegova koža lepše miriše, ali takav čovek je deo sistema i on zna samo za sebe, nema osećaj za kolektivitet. Tu leži taj primitivizam koji drugosrbijanci stalno nameću, samo mi to ne želimo da vidimo, mi mislimo da primitivnost postoji tamo gde nema četkice za zube, potpuno pogrešno postavljamo stvari.

Da Vas podsetimo:  Vladimir Umeljić: SRBOCID HRVATSKE DRŽAVE 1941-1945. OPRAŠTANjE? IZMIRENjE?

Ova drugosrbijanština je jedna prirodna podela na patriotski i primitivni deo naroda, samo što su oni primitivni. Pretpostavljam da je to svugde tako, ja sam bio u Osaki pre par godina, prvi put u Japanu, nisam očekivao da vidim samuraje ali zapanilo me klinačko imitiranje američkog načina života, hrane, oblačenja, tetovaža…

Potreba da se ustanovi druga Srbija javila se posle Osme sednice ’87. godine, kada je jedan deo komunista prihvatio deo srpskog identiteta pošto je izgubio Osmu sednicu i više nisu mogli da stoje na starim komunističkim temeljima. Zato ja drugosrbijance volim nazvati i novim titoistima. Antisrpstvo je ostalo njihova ideologija samo što danas ne urlaju „Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo“, već treba da nas ubede kako će Amerika i Engleska biti zemlja proleterska. Tamo će da nas raširenih ruku prihvate samo ako budemo antisrbi i sve će biti u redu.

Navešću primer majke druge Srbije, Latinke Perović koja je sedamdesetih godina bila sekretar Saveza komunista i sprovodila antisrpsku politiku u sred Srbije, a kasnije je promenila priču ali je njen diskurs do danas ostao antisrpstvo. Danas njihovi naslednici istom psihologijom čopora pokušavaju da izvrše jednu jako opasnu zamenu teza unutar našeg naroda. Oni su plaćeni da nas ubede da mi treba da odustanemo od naših mitova, istorije, tradicije i uopšte od naše verzije stvarnosti. Plaćeni su da Srbe predstave kao nacionaliste, milioni dolara su uloženi u snimanje filmova i pesama, pisanje knjiga i pričanja praznih priča kako bi stvorili imidž prosečnog srpskog patriote kao nasilnika, silovatelja i kriminalca. Kao što je urađeno kroz film „Šišanje“, gde je mlad Srbin patriota predstavljen kao robijaš, fašista, ćelavi navijač i huligan.

Da Vas podsetimo:  Srbi Teksasa: Udruženje za sjećanje na Holokaust iz Hjustona broj Srba ubijenih u Jasenovcu smanjilo na 45-52 hiljade

Sve se radilo sistematski kroz filmove tako da su naši pojedini glumci postali savremeni okupatori. Mnogi od njih su postali promoteri antisrpskih filmova, kvazi-kulture i gej ideologije, kao i niz drugih sličnih projekata koji za cilj imaju da u javnosti stvore utisak o Srbima kao divljacima i genocidnom narodu.

A mi smo narod koji ima dosta vrlina i poneku manu, a jedna od najvećih je otvorena kultura. Spisak je dosta duži od ove slike koja pokazuje vrlo opasne ljude koji izgledaju kao mi ali oni to nisu, oni Srbi nisu. Reč je o jednom sasvim drugom narodu…

Autor: Dean RS,

5 KOMENTARA

 1. Dobro, ako su ti „Drugosrbijanci“ nekakav drugi narod, što proizilazi iz brojnih diskusija pa i iz nekih komentara, šta su onda pravoslavci sa one strane Drine -ili Zete i Morače, koji već decenijama migracijama preplavljuju Srbiju? Dobro se sećam da su se proteklih decenija mnogi od tih „Prekodrinaša“ ili „Prekomoračana“ na pitanje odakle su ili ko su- predstavljali kao BOSANCI odnosno CRNOGORCI, uz kratak dodatak, valjda da bi sagovorniku dali do znanja da nisu muslimani, PRAVOSLAVCI. I- to je bilo to! Sada se od daj Bože poslednjeg rata u BiH i u SRB i CG, ovde na teritoriji Srbije, slove Srbima -a niko ih ipak ne pominje kao nekakve „Drugosrbijance“! Mišljenja sam da ne postoje nikakvi „Drugosrbijanci“ nego, kao i u drugim narodima, samo dobri ili lošiji ljudi, sa manjim procentom OLOŠA! I ne bi trebalo da nam ruralci koji su se u Beograd dovukli iz ko zna kojih vukojebina ili krševa, studirali (ili kupovali diplome!) sada da generacijama u Beogradu rađene stanovnike, ili one koji eto, možda igrom sudbine, stanuju u čuvenom „Krugu dvojke“ nazivaju „Drugosrbijancima“ a sebe smatraju, kao da je to dokaz nekakvog pripadanja plemstvu (sa sela?), dakle pravim Srbima!

 2. kaze pisac: divlji čovek se odgaja po gradovima a po planinama žive gospodarstveni tipovi ljudi.

  Kakav je to „gospodarstveni tip ljudi“ ? To je neki novi pojam, nepoznat siroj javnosti. Ili mozda pisac ni sam ne zna sta je s tim hteo da kaze.
  Dalje, vidim da su na slikama neki bliski saradnici i simpatizeri predsednika Srbije, da li to znaci da je i predsednik drugosrbijanac? Ako jeste, sto i njegovu sliku nije stavio?

 3. То су само ОЛОШ “момци“ и “девојке“ ОЛОШКИЊЕ – про запАДНЕ опозиције.
  На слици недостају ОЛОШ “момци“ и “девојке“ ОЛОШКИЊЕ – из СНС прозапАДНОГ
  крда.

 4. “ Drugosrbijanci – autošovinisti – slučajni Srbi “ – kako god ih zvali , pretstavljaju osobe ( spodobe ) koje mrze Narod i Drzavu kojoj formalno pripadaju i rade i djeluju protiv njih. Razlozi sa takvo nešto mogu biti različiti, a daleko najčešći jeste, da od toga imaju matrijalnu korist ( da su se nekome prodali ) . Njihova “ aktivnost “ srazmjerna je snazi i sredjenosti same drzave. Što je drzava jača i sredjenija , to je njihova aktivnost slabija ili nikakva. Identično sa zdravljem čovjeka, ukoliko naš imunološki sistem radi besprijekorno, biti ćemo zdravi, kada oslabi imunitet, svakakve boleštine će se “ nakačiti “ . Trenutno imamo kao vlast VELEIZDAJNIKE , a kao najjači dio opozicije opet bivše i rezervne veleizajnike. U takvim okolnostima “ mrzitelji samih sebe i svih svojih “ naprosto cvatu i bujaju “ , hranjeni , podrzavani i što je ipak najvaznije – plaćenih od nama neprijateljskih drzava. Jedini način da se riješimo tih pogubnih “ vaški i parazita “ , jeste da Drzava postane Drzava u pravom smislu te riječi ( samostalna, neovisna , pravna , demokratska , USTAVNA ……. predvodjena patriotama i naj umnijim ljudima koje imamo ) . Mehanizmi takve, normalne drzave, brane i sebe i Narod od vanjskih i unutrašnjih neprijatelja. Kada ostvarimo takvu Drzavu, nikako ne smijemo zaboraviti “ veliko čišćenje “ iznutra , da svaka stvar i svaka osoba dodje na svoje mjesto, a mnogima je mjesto u zatvoru !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime