Drugosrbijanci oko Patrijaršije

0
885
Foto: printscreen

Od prvog časa kada su se pojavile špekulacije o smrti srpskog Patrijarha Irineja Gavrilovića na društvenim mrežama i na pojedinim liberalnim portalima kreću projekcije želja mahom ateista oko budućeg poglavara Srpske Crkve.

Isti oni koji su do juče pljuvali patrijarha, vladike i vernike SPC, zapravo celu crkvu, sada žele da kadriraju u toj crkvi po svojim željama – da srpski narod nije preživeo komunizam, ovo bi mu bila nepoznanica. Političari koji su pozivali na bojkot parlamentarnih izbora, sada pozivaju na demokratsko biranje patrijarha srpskog, ali samo na tviteru gde imaju potrebnu većinu.

Smrt patrijarha je trebala makar približno da ujedini Srbe kako je ujedinila neprijatelje svega srpskog od Sarajeva, Cetinja do Zagreba, ali i kruga koji obilazi tramvaj pod brojem dva. Likovanje nad smrću starca od 90. godina onih koji su rodno senzualni i osetljivi po svim drugim pitanjima i problemima društva, ali očigledno nisu po pitanju života i smrti.

Zanimljivo je gledati kako se istina ogolila. Oni koji nisu shvatali niti poziciju niti ulogu u ovim vremenima Patrijarha Irineja, prvi izjavljuju saučešća. Oni koji su željeli da ga sklone, utrkuju se u saučešću. Kaže se da se istorija ponavlja. Ne treba zaboraviti da su isti ti ljudi isto to radili i sa Patrijarhom Pavlom.

Odamah su lešinari krenuli da licitiraju. Rijaliti društvo bez poštovanja i bilo kakvog vrednosnog sistema je namislilo da ispuni svoje želje. Oni koji se gnušaju liturgije i „kašikica“, hoće da biraju patrijarha crkve koja služi te liturgije i koristi i dalje te iste „kašikice“. Svakako da je njihov favorit plejboj iz Dizeldorfa. Džordž Kluni među vladikama. Čovek koji se javnosti predstavlja kao neko ko je modernih shvatanja i liberalnih stavova i koga njegovi fanovi sa tvitera vide kao reformatora SPC.

Da Vas podsetimo:  Ništa novo

Njima koliko smeta Srpska Crkva toliko bi je i „modernizovali“, zapravo bi je modernizovali do neprepoznatljivosti, sve dok ne izgubi i poslednje svetosavsko obeležje. Verovatno je to uzrok zašto Soroš fondacije nemaju upliv u vrhu SPC, pa je pokrenuto satanizovanje mnogo pre upokojenja našeg poglavara i priprema „terena“ za „mladog patrijarha“. Bacali su se kamenjem na crkvu, nekrštena deca krštenih komunista, ali i kao u Jevanđelju u svemu je učestvovao i prednjačio i jedan koji se izdavao za bližnjeg i učenika.

Vrhunac licemerja je pokazao arhibot Marko sa tvitera, poznatiji kao profil „Crkvene aktuelnosti“, licemer koji je kao profilnu sliku držao Koraksovu karikaturu Patrijarha Irineja da bi ovih dana iskazivao „tugu“ a odmah potom i „zabrinutost“ za tron Svetog Save.

Tviter zajednica je redom nizale bljuvotine, od pisanja pijane Pešićeve, preko Krcka i ostalih ateista, koji su ne časeći časa istakli svog kandidata Durića i preporučili ga za novu adresu u Kralja Petra 5 u Beogradu. Ti anticrkveni ateisti i bogoborci i crkvoborci najednom su se pokazali i kao vrhunski „poznavaoci“ i tumači kanona Srpske Pravoslavne Crkve. Mučno je bilo pratiti sve njihove odurne izlive gluposti na tviteru i šta sve ne u njihovom nastojanju i borbi za zacrtane „više“ ciljeve, podržavajući sebi slične i bliske u svakom segmentu, kvazielita za kvazipatrijarha.

Gospod da poda mir Patrijarhu našem Irineju, mir i rajska naselja. Krst koji je on nosio je bio krst Patrijarha Germana, o kome se danas malo govori i još manje zna. Rukovodio je Crkvom mudro, koliko god da su bila burna vremena on je mirno upraljao kormilom Crkve Svetog Save. Dostojanstven ali i ponizan zarad većih interesa naroda, služio je Crkvi i narodu i kao takvog narod će ga prepoznati. Džaba svi medijski spinovi i džaba sva drugosrbijanska kvazielita. Njihovo je za malena carstvo, kao i onih pojedinaca koji se u tu i takvu lažnu elitu uzdaju da bi ostvarili svoje karijere služeći isključivo sebi. Medijske manipulacije su jedno, sud istorije je nešto sasvim drugo, a sud Božji je jedino pravedan.

Da Vas podsetimo:  Otkrivene mračne tajne: Kriminalna, politička i intimna pozadina Aleksandra Vučića

Mladen Vasiljević
Izvor: Vidovdan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime