Društvo malo, ali…

0
744
Foto: printscreen

Za razliku od većine prethodnih izbora, ovi zakazani za 21. jun, ostaće upamćeni ne samo po bojkotu već i kao izbori koji su od Srbistanaca iziskivali najmanji mogući stepen intelektualnog napora. Bilo da su učestvovali na njima ili su ih bojkotovali, budući da je još u vreme kada su raspisani i jednima i drugima bilo savršeno da će biti organizovani po sistemu – kako god da se okreneš stražnjica ti je pozadi i pasuje na svaki. Drugim rečima glasao ne glasao, zna se ko će se i u naredne četiri godine za sve pitati i o svemu odlučivati,  dok će ostali statirati u kukuruzu, glumatati beskompromisne oponente vladajućim nazadnjacima, prodavati bele bubrege sa skupštinskih govornica i gledati kako da se domognu mrvica sa gospodarevog astala.

Koliko god apsurdno zvučalo, profit od ovih i ovakvih izbora imaće i oni što ne pristaju na nazadnu izbornu farsu. Za partije što bojkotuju izbore naredni period će nesumnjivo predstavljati test preživljavanja u ekstremnim uslovima. Međutim, građanima kojima nije problem da saberu dva i dva, ukazala se jedinstvena prilika ne bi li jednom za svagda udarili putaču preko “opozicionara” što ih mečkaju iz izbora u izbore. Samo kako stvari stoje Čačani ovoga puta izgleda imaju izuzetno lak posao kada je u pitanju dlema: bojkot ili ne.

Na glasačkom listiću za lokalne izbore naći će se nazadna ekipa ilegalnog magistra MrMi– ja, alotropske nazadnjačke modifikacije (čačanski nazadni Rusi, nazadni monarhisti-POKS), večiti koalicioni partner (SPS), bivši koalicioni privezak najzaslužniji što je Čačak sveden na nivo kasabe (Nova Srbija), ljuti beskompromisni radikali i samoproklamovani branitelji građanskog Čačka, nepokolebljivi u nameri da budu parlamentarni fikus, ne bi li se nekako ovajdili.

Da Vas podsetimo:  Nešto se dešava! Nova studija otkriva porast slučajeva RAKA kod mladih za 79%

Što bi se u narodu reklo: ekipa mala al’ bez veze!!!

Ne treba biti mnogo pametan pa predvideti da će se nazadna družina i njeni koalicioni privesci, koje niko nije obavestio da su struja, voda, kanalizacija, asfalt… nešto što se podrazumeva u 21. veku, hvalisati svojim nemerljivim rezultatima. Da će se kapom i šakom deliti nebulozna obećanja u koja teško da i oni sa koeficijentom inteligencije koji se podudara sa brojem njihovih cipela moglu da poveruju. I sve to ne bi li, kao ovce na solilo, 21. juna na birališta privukli što više Čačana i tako osujetili najavljeni bojkot, dokazavši, po ko zna koji put od ponovnog vaspostavljanja višestranačja, da na ovim nesretnim prostorima  gladni još uvek, uprkos svemu, veruju sitim i bahatima.

Sve u svemu, izborna komedija može da počne.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime