Drvo u duši, Srbija u srcu

0
283
Foto: privatna arhiva

Student Stefan Živković nastavlja tradiciju predaka i u firmi svoje porodice proizvodi jedinstvene drvene proizvode čiji se kupci nalaze širom Evrope i sveta

Stefan Živković ima 23 godine i iz mesta je Pojate u opštini Ćićevac. Po zanimanju je student, na trećoj godini studija komunikacionih tehnologija u Beogradu, smer internet tehnologije. Uz to, on je peta generacija proizvođača predmeta od drveta.

Kako sa ponosom ističe, rođen je u porodici koja je uvek bila puna podrške, dobrih ideja i preduzetničkog duha. Od malih nogu – drvo je ušlo u njegovu dušu. Zato ga voli, poštuje i od njega pravi različite predmete.

Živkovići se bave preradom drveta više od pola veka. Stefan nastavlja porodičnu tradiciju i želi da očuva stare zanate. Drvo je zavoleo najviše zbog dede, jer je kao mali najviše vremena provodio sa njim.

U prošlosti, Stefanov čukundeda, pradeda i deda, izrađivali su drvene lamperije, ograde i stolariju. Predanim radom i proizvodima izuzetnog kvaliteta uspeli su da steknu prepoznatljivost. Firma je tokom rukovođenja njegovog deke doživela pravi procvat. Njihovi proizvodi su krasili mnoge domove u zemlji i inostranstvu. Firma se danas prevashodno bavi uslugom sušenja građe i izradom kuhinjskih dasaka za sečenje i serviranje hrane. Proizvode odlikuju interesantan dizajn i kvalitet koji u potpunosti prate svetske trendove.

Proizvod u najvećoj meri plasiraju putem društvenih mreža, ali i putem sajmova, izložbi i manifestacija.

Foto: Privatna arhiva

Firma trenutno zapošljava 30 radnika, koji poseduju veliko znanje i veštine za bavljenje ovim poslom. Paleta proizvoda stalno se povećava, a mogu se pohvaliti da su među prvima u zemlji počeli i izradu predmeta u etno-stilu.

Stefan ističe da je porodica ključ uspeha i najbolji podstrek za dalji napredak. Njegova porodica je neiscrpan izvor motivacije. Posao koji trenutno radi neizmerno voli i ceni. Misli da je povezanost sa porodicom i konstantno poboljšanje poslovanja jedini način i rešenje za opstanak i uspeh u današnje vreme.

Da Vas podsetimo:  Peđa iz Topole je zasadio 300 stabala i sa porodicom se vratio prirodi

Redovni su učesnici svih humanitarnih akcija na teritoriji opštine Ćićevac. Jedna od akcija, gde su bili glavni donatori, bi je Donatorski bal za prikupljanje sredstava za pomoć deci sa posebnim potrebama.

Foto: privatna arhiva

Poseduju nove i savremene mašine koje im dodatno olakšavaju i ubrzavaju proces proizvodnje i obrade proizvoda. Svoja dela od drveta plasiraju u veliki broj zemalja, a najviše u Italiju, Nemačku, Austriju, Dansku i Kinu.

U bliskoj budućnosti planiraju da svoje proizvodne kapacitete dodatno prošire, da proizvodnju modernizuju i poboljšaju, a samim tim i da povećaju broj radnih mesta.

Izvor: Predsednik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime