Država dala 2,6 miliona evra za hotelski kompleks na Fruškoj gori

0
1361
Nacionalni park Fruška gora/Foto:Epistola8/Wikipedia

Preduzeće Promont dobilo je 2,6 miliona evra subvencija za izgradnju hotelskog kompleksa u Vrdniku u okviru kog je izgrađen hotel Fruške terme, koji je u sredu posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tom prilikom Vučić je izjavio da je država pomogla izgradnju hotela, ali je javnost ostala uskraćena za informaciju sa koliko novca, javila je u sredu uveče televizija N1. Ugovor između Promonta i Ministarstva privrede iz novembra 2018. pokazuje da je država subvencionisala projekat koji se odnosi na kompleks Vrdnička kula sa 2.631.346 evra

Promont se ugovorom obavezao da zaposli najmanje 70 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2020. godine čija će zarada biti najmanje 20 odsto veća od minimalca.

Preduzeće se takođe obavezalo da investira najmanje 16,3 miliona evra, ali prema rečima predsednika Vučića ta obaveza je već ispunjena jer investicija iznosi daleko više – 28 miliona evra.

Promont je u vlasništvu Milinka Cicmila, koji se 2018. godine pominjao kao moguć kandidat za ministra privrede.

Njegovu kompaniju mediji su povezivali i sa fondacijom Dragice Nikolić, supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Kako se navodi u ugovoru, Promont je 2013. započeo realizaciju projekta izgradnje turističkih kapaciteta u Vrdniku, na Fruškoj gori.

U okviru tog kompleksa kompanija poseduje još i hotel sa pet zvezdica Premier Aqua, etno naselje Vrdnička kula i istoimeni hotel sa četiri zvezdice.

Izvor: Nova ekonomija, N1

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime