Država ili pozorište apsurda

1
1555
Slika srpskog apsurda: štrajkuju i opozicija i vlast / Foto: printskrin

Da li delite naše mišljenje da svi zajedno živimo u zemlji apsurda ili smo samo publika u pozorištu, u kome se svakog dana igra samo jedna, uvek ista, apsurdna predstava. Da li na ovom svetu postoji predstava kakvu od danas imamo na stepenicama Narodne skupštine  Republike Srbije ili možda neko zna da postoji još neka država na svetu u kojoj štrajkuju glađu i opozicija i vlast.

Već ranije je bilo situacija kada su neki predstavnici vlasti, pa i kod nas u Čačku, najavljivali da će iz protesta stupiti u štrajk glađu. Nije im vredelo objašnjavati da je apsurdno da vlast štrajkuje, jer onima koji na sopstvene predloge zakona ili sličnih akata pišu i podnose amandmane, i onda o njima drže višesatne ili višednevne monologe za skupštinskim govornicama, ništa na ovom svetu nije apsurdno.

Ako se tako nastavi i dalje u Srbiji, možda bi uputno bilo da u srpskom jeziku dekretom ukinemo reč apsurd, kao višak, kao tuđicu, kao reč koja glasačkoj većini građana Srbije, od onih koji izlaze na izbore i glasaju za vladajuću koaliciju, ne znači ništa, kao i onima za koje su glasali.

A sada da se malo uozbiljimo, da promislimo o tome kako nas oni iz komšiluka ili država Evropske unije kojoj težimo, ili sveta uopšte gledaju i šta misle o nama ovakvima kakvi jesmo, kada vide ovu fotografiju poslanika vlasti i opozicije koji štrajkuju glađu na stepenicama Parlamenta.

Onaj koji je prvi započeo današnji štrajk kaže da štrajkuje zbog „veleizdaje“ troje najvažnijih predsednika u državi: predsednika države, Parlamenta i Vlade, kao i zbog „izdaje“ ambasadora Rusije tj. njegove izjave koju je pročitao u novinama.

Njegov sadrug u štrajku je njegov bivši stranački drug, sa kojim nije mogao da se dogovori o učešću na sednicama Parlamenta, ali su istomišljenici po pitanju pomenute „veleizdaje“. Ali, ipak, onaj prvi nije saglasan da na stepenicama sede jedan pored drugog.

Da Vas podsetimo:  Antonije Đurić – najveći neprijatelji Srbije su oni sa srpskim imenima i prezimenima…

Na kraju i najviše bizarno i apsurdno je i da dvoje poslanika vladajuće stranke SNS, na istim stepenicama Parlamenta štrajkuju glađu iz protesta jer ni posle dva dana nadležni pravosudni organi ne reaguju na to da „opozicija u Srbiji bije vlast“.

Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Moram reci da ovo nije ni drzava ni pozoriste apsurda vec CIRKUS. Sve je manje pravih Cirkuskih trupa u svetu ali nasa Srbija moze da bude nova cirkuska trupa koja ce zabavljati narod po svetu ili to vec jesmo. Ljudi bre sramota me je i pozicije i opozicije stanite niste razmislite niste vi cirkusanti nego politicari koji trebaju da predstavljaju narod.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime