Država prodaje Institut Jaroslav Černi da bi pokrila nezakonite i koruptivne poslove

2
1489

Projekat stambenog naselja u Makiškom polju

Siniša Mali i režim imaju za cilj da izgradnju metroa i stanova „pokriju“ saglasnostima Instituta

 • Cilj prodaje Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi” firmi “Milenijum tim”,bliskoj ministru finansija Siniši Malom, je legalizacija svih “nezakonitih i koruptivnih radnji” na izgradnji metroa i stanova na Makiškom polju koje će biti “pokrivene mišljenjima i saglasnostima” Instituta.
 • Država Srbija je rešila da netransparentno proda svojih 92 odsto vlasništva u Institutu „Jaroslav Černi“. Zašto?
 • Vlasnici Milenijum timasu Ivan Bošnjak i Stojan Vujko (ranije bliski SPS-u) i nakon promene vlasti „srasli su“,naslonili su se na Sinišu Malog i režim SNS
 • “Milenijum tim”izvodi radove u “Beogradu na vodi”, dobio je i poslove izgradnje stanova za vojsku i policiju u Nišu i Vranju 2 i to po 18 odsto većoj vrednosti od one koju je procenilo Ministarstvo. To su sve poslovi koji ukazuju na korupciju i povezanost te firme s Sinišom Malim
 • “Milenijum tim” godišnje ima prihod od 80 miliona evra, a od države je iz budžeta bespovratno dobio čak 10 miliona evra za gradnju objekata u Vranjskoj banji, (koju je otkupio)!

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je cilj prodaje Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi” firmi “Milenijum tim”, bliskoj ministru finansija Siniši Malom, legalizacija svih “nezakonitih i koruptivnih radnji” na izgradnji metroa i stanova na Makiškom polju koje će biti “pokrivene mišljenjima i saglasnostima” Instituta.

Čeka ih neizvesna sudbina: Zgrada Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”

“Suština prodaje je da Institut bude stavljen pod potpunu kontrolu privatnika bliskog čelnicima režima. Tako bi se lakše sprečile neprijatnosti u vezi s izdavanjem stručnih mišljenja i saglasnosti, pošto u Institutu radi 17 doktora nauka i 135 ljudi s visokom stručnom spremom koji nisu spremni da potpišu sve i svašta”, rekao je Pavlović u programu “Otvoreno”.

Da Vas podsetimo:  Šta je bilo i šta će biti…

Pavlović je naveo da “Milenijum tim” “prate kontroverze i koja je u Beogradu i Srbiji trgovinom uticajem dobijala koruptivne poslove koji predstavljaju visoku korupciju”.

Ivan Bošnjak, drugi sleva, u društvu S. Malog, A. Vučića i A. Stefanovića u poseti gradilištu”Beograd na vodi” gde radove izvodi njegova firma „Milenijum tim”

“Vlasnici Milenijum tima su Ivan Bošnjak i Stojan Vujko (oni su prvo bili bliski SPS-u), a nakon promene vlasti naslonili su se na Sinišu Malog i SNS”, rekao je on.

“Milenijum tim” izvodi radove u “Beogradu na vodi”, a dobio je i poslove izgradnje stanova za vojsku i policiju u Nišu i Vranju 2i to po 18 odsto većoj vrednosti od one koju je procenilo Ministarstvo. To su sve poslovi koji ukazuju na korupciju i povezanost te firme s Malim”, rekao je Pavlović.

Makiško polje, predmet sporenja i rasprava

Sada ‘Milenijum tim’ želi da stavi pod kontrolu Institut ‘Jaroslav Černi’, jer će dobiti poslove na izgradnji metroa i izgradnji stanova na Makiškom polju, pa će tako duplim pasom i kontrolom nad Institutom olakšati postupke u vezi s tim projektima i sebi omogućiti da brže dođu do finansijske korist“, rekao je on.

Naveo je da “Milenijum tim” godišnje ima prihod od 80 miliona evra, a od države je iz budžeta bespovratno dobio 10 miliona evra za gradnju objekata u Vranjskoj banji.

Zašto bi se 10 miliona evra narodnog novca dodeljivalo firmi koja očigledno ima dovoljno svojih sredstava da sprovede tu investiciju? Očigledno je reč o koruptivnom poslu“, smatra Pavlović.

Predsednica Odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda, Marina Lipovac Tanasković, rekla je da Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi” izrađuje strateške planske dokumente i učestvuje u izradi zakona, a “država je rešila da netransparentno proda svojih 92 odsto vlasništva”.

“Prodaja je loša strateška odluka, jer bi u takvu ustanovu trebalo da se ulaže i da joj se omogući da se razvija”, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija… (2) Udaranje puškama u potiljak…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Makiš: gradnja 10.000 stanova za oko 31.000 stanovnika

Makiško polje, prostor za stambeno naselje  i depo metroa, ili zona primarne ekološke zaštite

U budućem naselju Makiško polje moglo bi da bude izgrađeno čak četiri miliona kvadrata. Iz Plana detaljne regulacije dela Makiškog polja, koji će se uskoro naći na javnom uvidu, vidi se i da je planirana gradnja 10.000 stanova za oko 31.000 stanovnika.

Izvor: Između sna i jave

2 KOMENTARA

 1. Institut Jaroslav Cerni je lice i nalicje sadasnje Srbije. Sve je na prodaju….za jedan dinar. EU je zacrtala da nas ,,oplevi,, za oko 9-10 milijardi evra za pobosaljanje i resavanje ekoloskih problema u Srbiji. Ako nas tu ,,demokratski,, ( da se obavezemo kroz pristupne pregovore) opljackaju onda ce opet da porazmisle da nas prime u EU.

 2. Институт Јарослав Черни, није потребан као установа од државног значаја. Не треба ни народу ни држави, али ето треба Миленијум тиму. Њему требају послови, бесповратна срества, подршка политике, и слободан пролаз, за градњу у Макишком пољу, за Нови Сад на води, власништво над великом парцелом у Пиносави…..
  Идемо у две колоне, у првој иду сви „Миленијум тимови“,
  у другој народ, без посла без елементарних права да утиче на своју будућност, да креира садашњи тренутак, али са обавезом да плати порез, да воли своје „Миленијум тимове“, да поштује накарадне законе који су ради њега донешени…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime