Država se odrekla boraca koji su branili Srpstvo!

0
1288
Foto: YouTube Screenshot

Gosti Slavija info TV bili su braća Nenad i Predrag Marić, ratni vojni veterani vojske RS i JSO. Braća Marić branili su srpske zemlje počevši od rata u SR Hrvatskoj do albanske pobune na prostoru AP Kosovo i Metohija. U ratovima proveli su mladost i izgubili telesno zdravlje, žrtvujući sebe za Srpstvo, a država Srbija i Republika Srpska, nisu se ovoj braći ničim odužile, davši time loš primer kako prolaze oni koji su spremni poginuti za nacionalne ciljeve. U emisiji Reč i misao, braća Marić ističu da je razlog protesta ratnih vojnih veterana izuzetno težak položaj u kojem su se isti našli, izazvan potpunom nebrigom države Srbije, pomenuvši brojna ignorisanja i omalovažavanja, počevši od najviše državne vlasti pa do lokalne. Došlo bi nas više, kažu Mariću, ali smo osiromašili i porazboljevali se, te stoga je dobar deo veterana ostao kod kuće.

Pitaju se braća Marić, kada će njih ili nekog drugog predstavnika veterana predsednik države Aleksandar Vučić primiti, zašto ih resorni ministar Zoran Đorđević omalovažava!? Žale se da im „para“ uši priča, koju čuju na brojnim medijima, kako je država u suficitu i pitaju se, kad je tako, kako ima za sve novca, samo za ratne vojne veterane nema? Svi su preči od nas, nas koji smo živote položili i zdravlje izgubili, država nas ignoriše, skreće pažnju sa boračkog pitanja raznim nebitnostima, taksisti su udarna tema danima, a nas niko ni da pomene. Šta smo dobili od države Srbije, za to, što smo za Srpstvo ginuli, dobili smo bolesti i život na ivici materijalne egzistencije. Dakle, poruka države je suštinski antisrpska, jer ko će stati ponovo na branik otadžbine, kad vidi kako država postupa prema ratnim vojnim veteranima. Odnos države prema nama, preliva se preko uticaja državne propagande, na odnos naroda prema ratnim vojnim veteranima, pa nas, koji smo branili zemlju, sve više običan svet vidi kao lopove, glupake i neradnike. Da nevolja bude još veća, država namerno opstruiše gostovanja predstavnika ratnih vojnih veterana na televizijskim kanalima. Poseban problem predstavlja odnos države prema ratnim vojnim veteranima JSO, jer prema novodima braće Marić, država namerno kriminalizuje tu jedinicu, tako da ne čudi što borcima, te nekada elitne jedinice, Srbija nije priznala ratni staž, a velika većina bivših pripadnika JSO, sem nekolicine su časni i pošteni ljudi. Braća Marić prema tome nisi dobila ništa od države Srbije na osnovu ratovanja u okviru JSO, a nažalost niti od RS na osnovu ratnog staža u ukviru VRS.

Da Vas podsetimo:  Ni brat ni kumovi, na dokumentu je Vučićev potpis!

Gosti ističu dobročinstvo bivšeg komandanta Milorada Ulemeka Legije, koji svoju penziju i novac od prodatih knjiga preusmerava na porodice poginulih boraca JSO. S druge strane navode nečoveštvo gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, čija sva obećanja ostaše samo na rečima. Braća Marić nemaju od države Srbije čak niti najmanje povlastice, odnosno plaćaju učešće za brojne lekove koje uzimaju, VMA postupa prema njima kao prema civilima, ne voze se po povlašćenoj ceni, itd. Pomaže im amo Gospod Bog i dobri ljudi. Pitaju se na kraju braća Marić, kome mi ratni veterani i mi lično smetamo!?

Slavija info TV

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime