Država uništava porodicu u Srbiji

2
1647

 • Jelena Miletić iz Loznice je ekspresno i brutalno uhapšena februara zbog kazni koje su joj određene jer nije vakcinisala decu, a koje nije platila, ali bez suđenja i prava na odbranu ili naknadno plaćanje kazni što znači da procedure nisu ispoštovane.
 • Iz Loznice je odmah sprovedena u zatvor u Zabeli na izdržavanje kazne zatvora od 30 dana, kao da je počinila, ne prekršaj, nego teško krivično delo!
 • Srpski pokret „Dveri“ traži da Jelena Miletić bude odmah puštena na slobodu, kako bi se mogla starati o svojoj deci
 • Antisrpski nastrojeni „Blic“ umesto da se energično protivi brutalnom hapšenju i zatvaranju majke, zbog ostavljanja šestoro dece bez brige roditelja, pravda zatvaranje Jelene Miletić objašnjenjem da ona „nije uhapšena zato što nije vacinisala decu, već zato što nije platila kaznu koja joj je određena u sudskom procesu“.

Nikada nijedna vlast, pa ni ona najsurovija, okupaciona nije hapsila olako majke koje imaju više maloletne dece. Čak i kad bi učinile kakvo teško krivično delo tražio se način da se do poslednjeg časa učini sve kako bi deca bila sa majkom. A pogotov ne kad neka majka učini neki prekršaj, kao što jeje u ovom slučaju Jelene Miletić iz Loznice.

Međutim, juče se u Loznici desilo nešto što je srpsku javnost, barem većinu građana,  potreslo i uznemirilo. Uhapšena je Jelena Miletić, majka šestoro maloletne dece,  i po ekspresnoj proceduri poslana na izdržavanje kazne iz Loznice, policijskom maricom u zatvor u Zabeli. Samo zbog kazni koje su joj određene jer nije vakcinisala decu, a koje nije platila, ali bez suđenja i prava na odbranu ili naknadno plaćanje kazni što znači da procedure nisu ispoštovane.

Da Vas podsetimo:  Britanci jedu hranu za pse, a mi naše brnjice i amove ignorišemo i ponosno režimo „AV!“

Policija se ponašala kao da je uhapsila teškog kriminalca u bekstvu, pa je odbeglog hitno sprovela iza rešetaka, a ne majku koja je došla od kuće ostavljajući decu na pola sata da obavi polučasovni posao.

U pitanju je bio dobrovoljni dolazak majke Jelene sa suprugom Slavišom u SUP Loznice da bi svom najstarijem sinu, koji još nije punoletan, izvadili ličnu kartu. Tog momenta policajci su opkolili majku šestoro dece i uhapsili je i odmah je spropveli u zatvor Zabelu kod Požarevca!

Ovo skandalozno hapšenje prenerazuilo je svakog normalnog građanina ove zemlje, ali ne i sve medije, posebno antisrpski nastrojeni list „Blic“, koji umesto da se energično protivi brutalnom hapšenju i zatvaranju majke, zbog ostavljanja šestoro dece bez brige roditelja, pravda zatvaranje Jelene Miletić objašnjenjem da ona nije uhapšena zato što nije vacinisala decu, već zato što nije platila kaznu koja joj je određena u sudskom procesu. I, uz to, napada „antivakcinaše“ da prave žrtvu od sebe!

Vest o ovom skandalu saopštio je juče Srpski pokret „Dveri“, tačnije narodna poslanica Dveri Marija Janjušević na vanrednoj konferenciji za medije i obavestila javnost  o hapšenju Jelene Miletić iz Loznice, majke šestoro dece (inače supruge člana Predsedništva Dveri Slaviše Miletića). (1)

Video link sa konferencije za štampu “Dveri” (traje 5 minuta, 14 sekundi)

Postavlja se pitanje da li su srpske vlasti možda zato na ovako brutalan i hitan način uhapsile ovu ženu, zato što je njen suprug funkcioner opozicionih „Dveri“?

Ponovićemo hitan apel poslanice Marije Janjušević izrečene na pres konferenciji:

Nikoga nije interesovalo da li su njena deca zbrinuta i kako će se organizovati čuvanje i nadzor te dece. Osuđujemo ovu neviđenu torturu i tražimo da Jelena Miletić bude puštena na slobodu, kako bi se mogla starati o svojoj deci.

Da Vas podsetimo:  „DOGODINE U PRIZRENU“: Kako je i kada nastao čuveni poklič?

Trenutak hapšenja Jelene Miletić u Loznici (video link, traje 7 sekundi)

Bez obzira na sve okolnosti oko (ne)plaćanja kazni za učinjeni prekršaj o čemu se može naći rešenje ostaje ključan problem da se majka šestoro punoletne dece odmah, bez okolišenja, pusti na slobodu da bude sa svojom decom. U ovom slučaju učinjena je hapšenjem majke velikas greška nadležnih organa.

Po izlasku iz zatvora sve ostale zakonom propisane procedure mogu se potom sprovoditi,  jer Jelena Miletić nije ni bila u bekstvu, već kući sa svojom decom!

Ovako kako je učinjeno ispada da država Srbija uništava porodicu, temelj na kome počiva društvo.


(1)Slaviša Miletić, samostalni poljoprivredni proizvođač iz Loznice, uzgaja organsku hranu i član je Predsedništva Srpskog pokreta „Dveri“

Izvor: izmedjusnaijave.rs

2 KOMENTARA

 1. OVO NISU NI TURCI RADILI!
  Al’ se naš zakon poštuje? Gospođa Jelena Miletić, majka šestoro maloletne dece je uhapšena i izdržava kaznu od 30 kalendarskih dana u zatvoru u Zabeli, jer nije platila kaznu usled izbegavanja vakcinisanja dece. Ko čuva tu decu dok se ona baškari u Zabeli, ko će snositi posledice za traumu kojoj nadležni izlažu decu. Ukoliko u marici nije bilo mesto za decu, mogao je da se obezbedi njihov prevoz da zajedno s majkom izdržavaju kaznu. Ona jeste napravila prekršaj, a oni što pokradoše i uništiše zemlju Srbiju niti odgovaraju, niti ih neko proziva, a zakon se primenjuje na tankim akterima. Ako je moguće, dobrovoljno se prijavljujem da zamenim majku šestoro dece, umesto nje ja izdržim tu kaznu, nemam nikakav uslov, jedino želim da majka bude sa moaloletnom decom. „Doktore plagijatoru“ Stefanoviću, kao novopečeni otac, shvati: deca treba da odrastaju spored majke, a ona nije uništila zemlju već predhodne i sadašnje vlasti. Oslobodite majku apsane!

 2. Mi smo krivi za sve što nam rade ovi diktatori koji donose takve zakone. Mi narode moj. Kada bi pitali gradjane Loznice većina bi rekli morala je da vakcionese decu takav je zakon.Nisu ustali i ne samo oni nego cela Srbija, ma koji zakon, ma jednostavno ne prihvatamo takav nakaradan zakon. Ali smo mi povinovani poniženi počev od nacionalnog i svega vrednog što jedan narod veliča i podiže gubimo i sve zahvaljujući prokletnicima koji decenijama vode ovaj napaćen narod. Postajemo robovi. A ne dajemo otpor.
  Tuga za ovo saznanje.Bruka Ovi koji su pisali ovaj zakon ti nepismeni sa plagijatima i završenim fakultetima u pedesetim i šezdesetim godinama.Ta gospoda koja treba da ide i čuva unuke, ali bolje im je da dodju u skupštinu da malo dremnu i odmore. Ne oni su definitivno diktatori.
  Mi narod govorima da promenimo nešto a to je od autobuske stanice do društva uz kaficu svi ne zadovoljni i svima nam se pruži šansa da kažemo šta se pričamo nerviramo se menjamo kako nevalja ovo kako nevalja ono. Kako su došli veliki računi kako sud radi i za sto eura sude da te unište i ako nisi kriv da nemamo kome da se žalimo, kako je moj direktor otišao službeno na Moldive na račun firme. Kako moram da ćutim jer on ima pravo da me istera sa posla ako bilo šta kažem.On ima sva prava po Zakonu da radi šta hoće a državna je firma.Gde mi radnici radimo i doprinosimo podižemo firmu kao robovi a on nama daje minimalac a on trideset puta veću platu od nas.Otvoreno kradu od javnih nabavki do svega.Pare firme su njegove prvo uzme koliko mu treba i oko sebe bližim saradnima a radnicima udeli pa posle nekog vremena onda objavi kako smo u gubitku.Radnik je sebi zacrto da nema pravo a nije istina kada bi svi ustali bili složni i znali šta hoće bili uporni zakon bi morao da se menja kao u normalnim državama. E ovako narod Srbije menja strašnu situaciju U očaju dok se družimo žalimo se jedan drugomi. I blago vodjama za ovakav narod.Imaju li razlog da se drugacije ponašaju.

  Propadanje Srbije traje decenijama otvoreno nezadovoljstvo svakog dana treba da eksplodira, nebo nad Srbijom treba da gori, Zašto čekamo Loznico kako ste dozvolili da vaša sugradjanka bude uhapšena majka koja zna najbolje za svoju decu. Jelena Miletić, umesto da se nagradi i sve ostale majke koje imaju više dece da imaju obezbedjenu prihod od države.Trebate da se plašite jer će te vi po nekom osnovu sutra preksutra isto doživeti.

  Poručujem nesavesnim i vladajućim diktatorima da ste vi ovim prljavim terorom uhapsili decu a ne majku.Pokazali ste im u mladim godinama nasilje otvorili put šta znači nasilje dali mogućnost da drugačije razmišljaju. Pa kod nas deca čim se rode žive sa strahom i nasiljem.Da li su gledala deca kako im majku hapsite jesu li plakali jesu li njihove suze protkane strahom napunile buxet Mi nemamo šansu da živimo normalno.
  Zakonom ste napravili najveće krivično delo ovde treba da odgovaraju krivično svi oni koji su doneli ovakav zakon zajedno sa sudijom i policijom koja je došla da uhapse Jelenu ej bre majku vašim postupkom ste ostavili možda i posledice po njenu decu. Ovo je takvo zlo i teror
  Mučimo se da zaradimo i opstanemo za najminimalniju egzistenciju.
  Narode daj nešto da učinimo za našu decu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime