Državni organ Srbije priznaje nezavisno Kosovo

1
1216
Foto: printscreen

Redakciji KORENA obratili su se predstavnici Nezavisnog udruženje potrošača, čije pismo prenosimo u celosti:

Poštovani,

Ovim putem Vam se obraćamo jer smo Vaši redovni čitaoci i primetili smo da sve teme obrađujete kranje nezavisno i novinarski profesionalno.

Videli smo nedavno tekst o tome kako je SANU nagradila knjigu u kojoj se prikazuje mapa takozvane lažne države Kosovo pa nas je taj slučaj podstakao da Vas upoznamo sa još jednim slučajem koji godinama prolazi potpuno neopaženo.

Konkretno, Ministarstvo trgovine Srbije već godinama raspisuje javne konkurse putem kojih distribuira novac udruženjima koja funkcionišu kao regionalna savetovališta. Ali ministarstvo ne samo što ne dodeljuje novac potrošačkim udruženjima sa teritorije KIM iako koliko smo upoznati postoji jedno takvo u Kosovskoj Mitrovici, već se ovim konkursom nijednom rečju ne pominje KIM niti je ono uključeno makar deklarativno u nazivu kao deo nekog drugog regiona.

Po ministarstvu u Srbiji postoje sledeći regioni

  1. Vojvodina
  2. Beograd
  3. Šumadija i Zapadna Srbija
  4. Juzna i istočna Srbija

Kao što vidite KIM se čak ni nominalno ne pominje.

Šaljemo Vam i tekst jednog od konkursa a svi oni se nalaze i na zvaničnom sajtu MTT. https://mtt.gov.rs/slider/konkurs-za-finansiranje-za-programa-od-javnog-interesa-u-oblasti-zatite-potrosaca/

Foto: printscreen

Nadamo se da ćete o ovome obavestiti javnost i tako sprečiti protivustavno ponašanje koje polako postaje uobičajeno i prihvaćeno u našem društvu.

S poštovanjem,

Nezavisno udruzenje potrošača
Slanački put 75a, Beograd

1 KOMENTAR

  1. Svakomgradjaninu je JASNO !!!! CIK VUCIC DA ODE NEPRIJAVLJEN !!!! NA KOSOVO , KAO „pretsednik “ Srbije ??? Malo sutra !!! KURVA JE KURVA NA KVADRAT KAD RADI PREVARU, OBMANU, LAGANJE, ZASTITU KRIMINALACA , NAROCITO SNS – SOVCIMA (pokazuje se ciji je ??? ) I ZATO JE ISTORIJSKA PROSTITUTKA PERVEZNOG TIPA !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime